A Dalai Láma is a pokolban fog égni?
Kedves Kérdező!4.hsz.
A buddhisták NEM hisznek az újjászületésben,viszont hisznek az újraszületésben.
(A két fogalom között kb.annyi a hasonlóság,mint Gizike,és a gőzeke közt.)
Igazad van.Én is keveslem!
A hinduisták sem hisznek az"újjászületésben",csak az újraszületésben.
Tudod,nem mindegy,hogy római pápa,vagy pápai roma.
#12,13 ezt jo lenne megmagyarazni netan egy masik kerdesben hogy mi a kulonbseg
en gondolom mire gondolsz de hinduizmus mindkettoben hisz
de ha megsem arra gondolsz azert kellene mas kerdes ha itt nem szeretnetek kifejteni
#11!
A buddhista tanok szerint vannak akik önként úgy döntenek, hogy újra testet öltenek, hogy taníthassanak.
sajnos ahogy latom neten nem talalni semmit a ket fogalmat egynek veszi
angolul is melyik a masik fogalom? mert ott se talaltam mast
#11 Ő azért nem tér meg a nirvánába, hogy a tudását átadhassa másoknak, de #15-s válasza még pontosabb.
#12 A Wikipédia ÚJJÁszületést ír, viszont a szinonimaszótárban a két fogalom egymás szinonimája. (Ha már példákat is írogatsz, én is írok egyet, csak vigyázz, nehogy magadra vedd!: "Nem mindegy hogy az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik." :D).
#17 igen ha meg hivatalosa spiritualizmus nem foglalkozik vele (es regen sem) akkor nembszamit hogy par ember onkenyesen mas fogalomnak vette
Xy4-sztok
Csak egyetlen Dalai Láma létezik, nem sorban jönnek egymás után, mint a keresztényeknél a Pápák.
A Dalai Láma mindig más testbe születik újjá, de lelke, szelleme ugyanaz marad.
Ha a Dalai Láma eljut a Nirvánába, azzal ez a tisztség meg fog szűnni a Buddhizmusban és nem lesz több Lámájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!