Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki kinoz a pokolban?

Ki kinoz a pokolban?

Figyelt kérdés

2016. nov. 21. 11:09
1 2
 1/16 KZitus ***** válasza:
5%

SSzia

Ott már senki, de itt a földön ajjjaj :-(

2016. nov. 21. 16:16
 2/16 anonim ***** válasza:
95%
Az Isten hiánya.
2016. nov. 21. 16:44
 3/16 anonim ***** válasza:
senki, mert ilyen hely nem létezik.
2016. nov. 21. 17:42
 4/16 anonim ***** válasza:
Lucifer
2016. nov. 21. 19:19
 5/16 anonim ***** válasza:
Az, aki eltaszította magától Istent és azokat, akik nem fogadják el Jézus kegyelmét. De hát írja a Biblia. Mármint az igazi. Az átírt hamisítottban még a kegyelem szót is kivették :(((
2016. nov. 22. 06:02
 6/16 anonim ***** válasza:
A helyreállított lelkiismeret, meg Isten hiánya.
2016. nov. 22. 10:00
 7/16 anonim ***** válasza:
Először is fontos a kérdést tisztázni van e pokol úgy ahogyan azt sokan elképzelik. A válasz a Biblia alapján igen. Elég igazságtalan lenne, ha valakinek a büntetése, az egész életen át tartó gaztettekért, és Szent Lélek káromlásért annyi lenne, hogy örökre megsemmisül, mint ahogy azt a tanúk is állítják. Itt szokták sokan azt a gyenge érvet felhozni, hogy Isten azt akarja, hogy a szeretet miatt, és ne a félelem miatt közeledjünk hozzá, ez igaz is, viszont az Ő szándékos visszautasítása ellen nem lehet semmit sem tenni, a Pokol tökéletesen ellentéte a mennynek, pontosan a mennyben tapasztalható szeretet, békesség, boldogság hiánya. Az, hogy még is vannak "keresztény" emberek akik tagadják a Pokol valódi létét, és azt tanítják, hogy a végső megsemmisülés a büntetés, azok valószínűleg nem értik a büntetés fogalmát, egy embernek aki amúgy is a végső megsemmisülésre készül, hiszen vagy nem hisz benne, vagy elutasítja, annak semmiféle büntetéssel nem jár az a fajta halál, amit a tanúk és még pár kisegyház tanít. Egy olyan alvás, amiben nem kell a bűneidnek a súlyát megtapasztalni, ami végső nyugalmat ad, az nem büntetés, az Istentelenség hiányát meg kell azoknak tapasztalni, akik végleg kiálltak a gonosz mellett, hiszen igazságtalanság lenne azokkal szemben, akik szenvedéseikben is Jézust hívták segítségül. A válasz arra, hogy ki kínoz a pokolban, talán nem annyira egy személy általi cselekedetre, semmint valaminek a hiánya teszi.
2016. nov. 25. 07:20
 8/16 anonim ***** válasza:

Roma.6:23."Mert a bűn zsoldja a halál,az ajándék pedig,amelyet az Isten ad,örök élet Krisztus Jézus,a mi Urunk által".

Roma.6:7.Aki meghalt,azt felmentették a bűn alól".

Ezékiel.18:4."Amely lélek vétkezik,az fog meghalni"

Ezeknek a biblia verseknek a fényében láthatjuk,hogy az ember a haalálával a bünét kifizette.

És éppen elég az,hogy meghal nem pedig még egy nemlétező test vagy lélek kinoztatik.Hiszen Ezékiel az Ezékiel 18:4 tisztán tanúskodik "amely lélek vétkezik meghal".Ha meghal valami az nem kinoztatik.

Pál pedig a fentiekben Roma 6:7 és a Roma 6:23 ban "az ember a halálával a bünét kifizette.

Továbbá nincs ember bünnélkül akkor mindenki kinoztatik:Hiszen David azt mondta bűnben melengetett az én anyám"Hszen Jézus azért jött mindenkiért,hogy Mindenkit megváltson az öröklött bűntől.

2016. nov. 25. 08:24
 9/16 anonim ***** válasza:
#8 Ezek kiragadott részek, ugyanezt én is megtehetném, hogy kimásolok 3 szavas részeket, amik látszólag az állításaimat alátámasztják, pontosan ezt csinálják a Jehova Tanúi, egy sorozatgyilkos aki esetleg 16 évesen megismerte Istent, majd mégis hátat fordítván neki, gyilkosságba kezd, és tudván, hogy az büntetése ugyanaz, mint annak aki jól cselekszik, de nem hisz Jézusban, egy inspiráló, ez az amit nem akartok megérteni a Biblia fényében, biztatjátok a pogányokat, a pogányságra, az istenteleneket az istentelenségre, a gyilkosokat a gyilkosságra. Mivel a kérdést Jehova Tanúja tette fel a megszokott módon, és a tanúk válaszoltak rá, ezért nem is akartam válaszolni, mert hasonlóra számítottam, én inkább hiszek a Biblia teljességének, és a korai egyházatyák tanításainak, mint önjelölt neoprotestáns felekezetek egyéni értelmezésének.
2016. nov. 25. 08:37
 10/16 anonim ***** válasza:

9#."Én Inkább hiszek a biblia telyességgében"Akkor onan érvelj a fentnevezett biblia versek ellen,mert a Biblia az igaz bíró és nem az emberi északarat ami a halálával megszünik de a Biblia az Isten szava örökre fennmarad.

Különben nekem nem a személyeskedés a lényeg hanem az Isten szavának a tiszta megvédése.

Elfogadok minden biblia verset amivel megcáfolod az állításomat,de személyeskedésbe nem akarok belemenni,mert az a Sátán fegyvere.

2016. nov. 25. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!