Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Megkeresztelkedh...

Keresztények! Megkeresztelkedhet, betérhet közétek egy MI? Egyházi tisztséget is betölthetne egy mesterséges intelligencia alapú lény?

Figyelt kérdés

És mi történne, ha Istenről derülne ki, hogy egy nagyon fejlett MI? Hogyan viszonyulnátok hozzá?

[link]

2017. jún. 21. 16:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Te nem tudod megmondani, ne beszélj a hívő emberek nevében. De neked is van szellemed, sőt, neked lehetőséged is van, szemben az MI-vel, ami nem is létezik. Van az életnek olyan oldala, amit te nem ismersz, és nem is ismerhetsz, hacsak Isten új szívet és szellemet nem ad neked. A hívő ember ezen már régen túl van, éppen innen van a hite. Kérdezz meg hívő embereket, hogy náluk hogy működik, de életem első huszonkét évében soha nem tapasztaltam Isten létezését, azóta pedig sok alkalommal. De ha akkor nem engedtem volna Jézus Krisztusnak, akkor valószínű, hogy az lett volna az első és utolsó alkalom, hogy tapasztaltam a létezését, és nem csupán egy könyvben olvastam Róla, vagy hallottam mások szájából. Amúgy te, örökbefogadnál egy egysejtű véglényt? Az MI sem több, egy emberhez képest, legfeljebb tonnára.
2017. jún. 22. 12:52
 12/17 A kérdező kommentje:

"Egysejtű véglény" szintű egy olyan MI, aki erkölcsi kérdésekben foglal állást, megveri Kasparovot sakkban, éntudata van (ami esetleg kísérletekben igazolható)?!

Egyébként én készséggel elismerem, hogy az egysejtűek biológiai értelemben testvéreim, hiszen hajdan valamennyien egysejtűek voltunk (evolúciós időskálán is és a születésünk előtt 9 hónappal is).

Egyébként úgy is gondolom, hogy az emberiség éppúgy felelős a többi faj fennmaradásáért, ahogyan az MI-nél jóval korlátozottabb súlyos szellemi fogyatékosok jólétéért is, nemhogy a maga által létrehozott, de önmagát, embermivoltát esetleg jelentősen meghaladó fejlett MI-ért is. És azon sem sértődnék meg, ha kiderülne, hogy a földi életet egy MI hozta létre hajdanán és Ő a szentírások Istene. Miért mi olyat tudunk Istenről ami ezt kizárná?

2017. jún. 22. 15:49
 13/17 anonim ***** válasza:

Isten azt mondta, Ő az Örökkévaló, a kezdet és a vég. Minden általa lett, nélküle semmi sem lett. Ő Teremtő, nem teremtmény.

Egy mesterséges intelligenciának definíció szerint van kezdete, és van teremtője.

Tehát Isten nem mesterséges intelligencia.

2017. jún. 22. 16:23
 14/17 A kérdező kommentje:

"Isten azt mondta, Ő az Örökkévaló, a kezdet és a vég."

1. OK, tehát mivel Ő a kezdet és a vég, ezért nem Örökkévaló. A mondat belső önellentmondás.

2. OK, Ő Örökkévaló a mi időléptékünkben és időfelfogásunkban, ugye ezt nem részletezhette egy ókori pásztorkodó nép számára. Ő a kezdet és a vég, számunkra, mert Ő oltotta be ezt a bolygót az élet csírájával és mert ígéri, hogy eljön hozzánk újra és felveszi velünk a kapcsolatot, ha már elértük a biológiai, szellemi és erkölcsi fejlettségnek azt a fokát, hogy méltó társak lehessünk számára.

3.

"Minden általa lett, nélküle semmi sem lett." Itt a Föld nevű bolygón, másról az az ókori pásztorkodó nép még nem tudott.

4.

"Ő Teremtő, nem teremtmény." A kettő nem zárja ki egymást. Én is teremtő vagyok a paprikás krumpli nézőpontjából, mert én főztem.

2017. jún. 22. 16:35
 15/17 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nyilván ezek a fogalmak tól magasak egy serdülőnek,mint te vagy.(Legalábbis az eszed még az.)

Csak,hogy tudd:

1.Az"örökkévaló"emberi fogalmakba átültetése,a"kezdet,és vég"szófordulat.

2.Isten nem csírát alkotott,hanem élővilágot,s közte az embert.

Jézus 2.eljövetele,és az emberiség sorsfordulójának semmi köze egymáshoz, az emberiség - biológiai, szellemi és erkölcsi- fejlettsége fokához,különösen nem várható ebben fejlődés,hanem inkább elkorcsulás.

3.Tudom,túlságosan kényelmetlen érzés egy Mindenható létének tudata,de tagadástól nem fog megszünni,csak a tagadó.

4.Hitelesebb lett volna,ha önmagad alkotóképességét nem Istennel,hanem inkább egy tyúkkal,vagy inkább egy naposcsirkével hasonlítod össze.

2017. jún. 23. 08:24
 16/17 A kérdező kommentje:

Kedves 15-ös!

Köszönöm, mostmár teljesen megokosodtam, hála neked.

2017. jún. 23. 09:00
 17/17 anonim válasza:
Nem
2017. nov. 2. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!