Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Téged mi tart vallásközösséged...

Téged mi tart vallásközösségedben (önt mi tartja vallásközösségében)?

Figyelt kérdés

Kérem,határozza meg százalékban,hogy mely szempontoknak mennyi szerepe van ebben!

Ha bizonytalan valamelyikben,kevesebb az összeg 100%-nál.

1.Családom tradíciói,eredeti keresztelésem,a megszokás.

2.A vallásom dogmáihoz való ragaszkodásom,.

3.A közösségemmel való emberi kapcsolataim.

4.A papom,lelkészem,tanítóm személyisége.

5.Egyéb(pl.házastársam,barátom miatt,közel van az a templom,stb.)

Kérem,ne legyen több 100%-nál a százalékok összege!

2017. jún. 18. 03:17
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

6.Hsz!

Mit tennél,ha a közösséged-egy emberi tévedésed miatt-elhatárolódna tőled,s így nem állnának szóba veled?

Maradnál a mostani közösségedben?

2017. jún. 18. 16:30
 12/22 A kérdező kommentje:

Tisztelt 1.Válaszoló!

Ha új lelkész(pap)érkezne közösségedbe,aki a megszokott liturgiát kiforgatná sarkaiból(mai stítusú zene,vagy éppen egy ultrakonzervatív,templomi istentiszteletek helyett családi összejövetelek,prédikálás helyett kérdezgetne,s tanítna prédikálni,stb.)mit tennél,maradnál a közösségben,vagy olyasmi másikat keresnél,amilyen a mostani?

2017. jún. 18. 16:43
 13/22 anonim ***** válasza:

"Mit tennél,ha a közösséged-egy emberi tévedésed miatt-elhatárolódna tőled,s így nem állnának szóba veled?

Maradnál a mostani közösségedben?"

Szerencsére itt mifelénk elég nagy a Katolikus Egyház, van lehetőségem közösséget választani. Ha mondjuk itt a plébánián személyes okokból rosszabb lenne a kapcsolatom a közösség jelentős részével, akkor átmegyek másik plébániára. Ettől még ugyanúgy katolikus maradok. Sajnos egyébként megesik az ilyen.

2017. jún. 18. 17:57
 14/22 A kérdező kommentje:

Kedves 13.Hsz!

Ha találkoznánk egy vonaton,meg tudnád indokolni a katolikus dogmákat bibliai,vagy más alapdokumentumokkal internet segítsége nélkül,csupán fejből?

2017. jún. 18. 18:24
 15/22 anonim ***** válasza:
Ha valóban Ő mondaná, akkor igen, ezt azonban kizártnak tartom, ugyanis minden kétséget kizárólag oda vezetett ahol vagyok, Ő pedig, mint tudjuk, meg nem változik.
2017. jún. 18. 18:45
 16/22 changename ***** válasza:

Kedves kérdező.

"1.Családom tradíciói,eredeti keresztelésem,a megszokás."

(Anyám őszinte buzgósága) figyelemreméltó sszámomra 99%

"2.A vallásom dogmáihoz való ragaszkodásom,."

Mondjuk ugy hogy a hitem ami a Biblián alapuló teljes vizsgálás és tanulmányozás.

99%

"3.A közösségemmel való emberi kapcsolataim."

50% Mivel senki se tökéletes.

"4.A papom,lelkészem,tanítóm személyisége."

0% Jel 1:6 És tett minket királyokká és papokká az ő Istenének és Atyjának: annak dicsőség és hatalom mind örökkön örökké! Ámen.

"5.Egyéb(pl.házastársam,barátom miatt,közel van az a templom,stb.)"

0% Máté 10:37 Aki inkább szereti atyját és anyját, hogynem engemet, nem méltó én hozzám; és aki inkább szereti fiát és leányát, hogynem engemet, nem méltó én hozzám.

2017. jún. 18. 21:06
 17/22 changename ***** válasza:

"Kérem,ne legyen több 100%-nál a százalékok összege!"

Másképp

1.20%

2.20%

3.10%

A másik fele az Istené.

2017. jún. 18. 21:16
 18/22 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező.

A szent írás Isten szava, és ennek kell a motiváló erőnek lennie, hogy kitartsunk Isten szándéka és akarata mellett.

Istennek adtuk át magunkat nem embereknek.

Jézus szavai szerint is ez a fontos, nem a rokoni szálak, vagy baráti szálak.

Persze némi kép az ember kötődik ezekhez is, de nem annak kell lennie a Fő oknak.

Az emberektől való félelem félre viheti a lényeges okát a keresztény életben való kitartásnak.

(Példabeszédek 29:25) 25 Az emberektől való rettegés csapdát állít, . . .

2017. jún. 19. 05:46
 19/22 anonim ***** válasza:
Kérdező, félreérted. Én írtam az első választ. Én ortodox zsidó vagyok. A liturgia több ezer éves hagyományokon alapul, nem fogja senki gyökeresen felforgatni a dolgokat. A barátaim még akkor is a barátaim maradnak, ha másik zsinagógába megyek.
2017. jún. 19. 07:07
 20/22 A kérdező kommentje:

Kedves Asperrimus!

Isten valóban örök,mint szava,azonban egyházad igen sokat változott.

2017. jún. 19. 07:41
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!