Téged mi tart vallásközösségedben (önt mi tartja vallásközösségében)?
Kérem,határozza meg százalékban,hogy mely szempontoknak mennyi szerepe van ebben!
Ha bizonytalan valamelyikben,kevesebb az összeg 100%-nál.
1.Családom tradíciói,eredeti keresztelésem,a megszokás.
2.A vallásom dogmáihoz való ragaszkodásom,.
3.A közösségemmel való emberi kapcsolataim.
4.A papom,lelkészem,tanítóm személyisége.
5.Egyéb(pl.házastársam,barátom miatt,közel van az a templom,stb.)
Kérem,ne legyen több 100%-nál a százalékok összege!
Tisztelt Kérdező Úr!
Szàzalékosan sajnos nem bírom kifejezni, de 2-5- ig mindegyik szerepet játszik.
Különleges tisztelettel,
Egy Válaszoló
Az Isten szavában leírtak igazsága
100%
1. 0%
2. 0%
3. 0%
4. 0%
5. 0%
Ezek egyike sem motivál. A 3.és 4.pontban van némi érdekesség, de ezek miatt soha nem mennék egy helyre. Azért járok oda, ahova, mert meggyőződésem, hogy Isten ott akar látni engem. Ha azt gondolnám, hogy máshova akar vezetni, nem sokat teketóriáznék.
Az 1,2,3 pontok valamenyi részben minden hívő érintett, ki kevésbé ki többnyire.
Csak azt nem érinti aki ateista vagy nem keresztény vallásbol lett hivő keresztény.
A 4,5 pontok az álkeresztények sokasága
A hitem, a meggyőződésem és minden amit itt kaptam.
A közösség is fontos, de az mondjuk itt azért kevésbé, mert akkor is idetartoznék, ha nem lennének itt a barátaim.
A 4-re meg annyit, hogy nem konkrétan egy pap, hanem több is.
Kedves living witness!
Ha jól értem,a 2.100%,s a többi 0%.
Ha a JT közösség holnap teljesen új dogmákat hirdetne valami csoda folytán,te vallást alapítnál a mostani dogmáitokból?
Kedves -hallgatag- !
Ha ma megszólalna Isten benned minden kétség nélkül,hogy csatlakozz egy más valláshoz(katolikus,adventista,JT,egy iszlám),minden gondolkozás,vívódás nélkül megtennéd?
Kedves Asperrimus !
Ha ma megszólalna Isten benned minden kétség nélkül,hogy csatlakozz egy más valláshoz(katolikus,adventista,JT,egy iszlám),minden gondolkozás,vívódás nélkül megtennéd?
Kedves changename!
Rád mennyire hat az 1,2,3.szempont?
az 5.Egyébbe,ha az az "istenélmény"lenne,sem befolyásolna?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!