Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia szerint miért bűn a...

A Biblia szerint miért bűn a homoszexualitás?

Figyelt kérdés
Mert folyton az elfogadásról papol a pap (XD), meg hogy mindenki a testvérünk, de a melegek ez alól kivételek... De nem értem miért. Szerintem semmi nincs benne... Mitől bűn ez?

2017. jún. 16. 14:04
1 2 3 4 5 6
 31/52 A kérdező kommentje:

Koszonom mert erre szerettem v9lna ravilagitani csak ilyen szep es pontos peldat nem talaltam de ezt en is kimeletlensegnek tartom a pedofilosat meg ertelmetlen vagdalkozasnak.

2017. jún. 17. 22:48
 32/52 anonim ***** válasza:
35%
A keresztényi erkölcs szerint a homoszexualitás bűn, ahogy bűn a pedofil vágyak kiélése is. Továbbá a pedofilok is mondhatják, hogy az elferdült vágyuk velük született. De ez nem lehet mentség a bűn kiélésére.
2017. jún. 17. 22:51
 33/52 anonim ***** válasza:
21%

#32 Nem hiszem el, hogy ezt el kell magyaráznom egy felnőttnek, de hé, mindig van lejjebb: az a különbség a pedofília és a homoszexualitás között, hogy a pedofíliánál az egyik fél (a gyerek) áldozat, megerőszakolják, még akkor is, ha beleegyezik a közösülésbe hiszen nem tudhatja, hogy mibe egyezik bele.

Egy meleg pár viszont egyenrangú, nem történik sem fizikai, sem mentális erőszak, és jobbá teszik egymás életét, nem pedig tönkreteszik. Vágod: 2 felnőtt, döntésképes emberről van szó, míg a pedofíliánál egy döntésképes felnőttről, és egy befolyásolható, kiforratlan gyerekről, akinek nincs beleszólása, sem tudása a dolgokat illetően.

Amúgy eszméletlen jó, hogy a pedofíliát emlegeted, miközben a biblia tele van szűz lányok és idősebb férfiak házasságával.

Sőt, ha már itt tartunk, bemásolna nekem valaki pár részletet a Bibliából a pedofíliával kapcsolatban? Van erre egyáltalán tiltás, vagy a Biblia íróit túlságosan lekötötte a melegség miatti aggodalmuk? Meg mi a véleménye Istennek a nemi erőszakról? Azt tudjuk, hogy Mózes könyvei telis tele vannak nők megerőszakolását megengedő részekkel, szexrabszolgasággal, meg apákkal, akik felajánlják a szűz lányaikat valami magasztosabb célért (kmh Lót).

Szóval mit is szól a Biblia a pedofíliához, meg a nemi erőszakhoz?

2017. jún. 17. 23:43
 34/52 anonim válasza:
21%
szánom azokat az agyhalott faksokat akik egy több ezer éves katyvasz firkálmányban hisznek
2017. jún. 18. 06:58
 35/52 anonim ***** válasza:
44%
A pedofilia csakúgy mint a homoszexualitás a természetellenes szexuális irányultság fogalomkörébe tartozik, így mindenképpen jogos az összevetés. Viszont megint oda lyukadtunk ki, hogy az alapján próbálunk megítélni egy cselekedetet, hogy az más kárára van-e vagy sem. Ez teljesen hibás megközelítés, ez esetben ugyanis pl. az örömlányok tevékenysége állna legmesszebb a bűntől; hiszen az ő tevékenységük arról szól, hogy örömet nyújtanak másoknak... Könnyen belátható tehát, hogy ez a permissza nem állja meg a helyét.
2017. jún. 18. 09:50
 36/52 anonim ***** válasza:
50%

# 35

A prostitúció esetén sincs igazad: az örömlánynak ugyanis rohadt káros bizony az, hogy ebbe a szerepbe kényszerül. Ha így vesszük, akkor ezt nemi erőszaknak is lehetne tekinteni sok szempontból, hiszen bár az örömlány beleegyezik, de helyzete nagyon kiszolgáltatott, tehát okkal mondhatjuk, hogy nem egyezne bele, ha nem lenne ebben a helyzetben.

A kérdezőnek:

a Biblia szerint azért bűn a melegség, mert gondolj bele, milyen régen született az (2000+ éve), mennyi mocsok, kegyetlenség volt abban a világban. Arról, hogy mi az a tolerancia, az akkori ember még csak nem is hallott.

2017. jún. 18. 10:23
 37/52 anonim ***** válasza:

Oké oké nem másolatok nekem pedofiliára vonatkozó tiltásokat, szval ráguglitztam, és ezt találtam

[link]

Egy másik, külföldi oldalon meg azt írták hogy a biblia an NINCS konkrét tiltás a pedofiliára.

És ez a morális iránytűtök aminek alapján megkeserítitek a melegek életét.

2017. jún. 18. 11:09
 38/52 anonim ***** válasza:
6%
36: Az örömlányok közül sokakat egyszerűen a könnyen szerzett pénz motivációja vezérel. Nincs kényszer, nincs kiszolgáltatottság; saját elhatározásból űzi az ipart. Nehogy kitaláljuk már a végén, hogy a prostitúció tulajdonképpen nem is bűn...
2017. jún. 18. 11:15
 39/52 anonim ***** válasza:
43%

# 38

Dehogynem bűn - mégpedig a prostituáltat igénybe vevő részéről.

2017. jún. 18. 11:21
 40/52 A kérdező kommentje:
Utolsó, ez nagyon durva! A Biblia milyen szigorú minden kis piti bűnnel, szokatlansággal és ha az ítéletet a Biblia szerint hozzák mégsem bűnös az a két férfi! Még ha a lány beleegyezik, akkor nem szólok be a pedóknak, de ez emberrablás és kiskorúval folytatott szexuális erőszak!!!
2017. jún. 18. 11:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!