Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények, kérdezlek...

Keresztények, kérdezlek Titeket: vallásotok, hitetek szerint van-e lelke az állatoknak?

Figyelt kérdés
Leszögezném azért, én ateista vagyok, de érdekelnek az állatjogok, és érdekel a kereszténység álláspontja ebben a kérdésben.

2017. jún. 15. 14:03
1 2 3 4
 21/39 szenes43 ***** válasza:
36%
Azért fordította Károlyi Gáspár(kora legkiválóbb bölcsésze,nyelv és hittudósa...) a Vizsolyi Bibliában lelkes állatoknak..stb. a Noé bárkájában beterelt állatokat mert abban az időben ez volt az értelmes magyar kifejezés. Az ÁDAM orrába lehelt Isteni léleknek amitől az életre kelt semmi köze.
2017. jún. 16. 18:44
 22/39 anonim válasza:
Isten a kőzetben alszik, Isten a növényben álmodik, Isten az állatban felébred, Isten az emberben tudja hogy ébren van. Igen az állatban is van lélek, de az állatban a lélek nem rendelkezik egy értelemmel. Sri Aurobindo-tól volt az idézet. Katolikusra vagyok keresztelve, de mégis ateista voltam. Istent azóta találtam meg mióta Gunagriha előadásait hallgatom youtube-on.
2017. jún. 17. 02:24
 23/39 anonim ***** válasza:

Az Isten,"legyen"szavával létrehozta az élőlényeket,s az embert megformálta,és saját leheletével tette "élő lélekké".

Az embert az állattól nem az éltető lehelet,hanem a konstrukció teszi különbözővé az állatoktól.

Ugyanazon éltető isteni hatalom az egyikben szamarat éltet,s másikban szamárként gondolkozó embert,szabadakarattal.

2017. jún. 17. 09:17
 24/39 szenes43 ***** válasza:
A konstrukcióbeli eltérés két gép között szokott lenni. Az ember is egy létforma és az állat is egy létforma. Az emberben ott az Teremtő Isten egy szikrányi része,míg az állatban csak az éltető ereje. Azt mondjuk hogy a saját képére teremtette az embert akkor a fán élő hernyó mennyiben hasonlít a Teremtőre?
2017. jún. 17. 09:40
 25/39 anonim ***** válasza:

"Azt mondjuk hogy a saját képére teremtette az embert akkor a fán élő hernyó mennyiben hasonlít a Teremtőre?"

És te mennyire, amikor a nagy dolgodat végzed?

Vagy amikor olvasod, hogy gyerekek nyakát vágták el a fanatikusok?

Azon csodálkozom, hogy Jézus nem azt mondta, hogy olyan a mennyek országa, mint egy disznóvágás.

2017. jún. 17. 09:46
 26/39 anonim ***** válasza:

24.Hsz!

A Kislexikon szerint,a "konstruál"szó jelentése:

Szerkesztéssel létrehoz, alkot, vagy ravaszul kitervel, kifundál.

2017. jún. 18. 03:44
 27/39 anonim ***** válasza:

Mint ahogy írtam,nem a két különböző élőlényt éltető isteni lehelet a különböző,hanem a konstrukció(a teremtett élőlény) mibenléte.

Amint ugyanaz az áram vasat olvasz,és fagyaszt,az isteni éltető lehelet is éltet intelligens lényeket,és oktalanokat is.

2017. jún. 18. 03:49
 28/39 anonim válasza:
2017. jún. 18. 14:31
 29/39 anonim ***** válasza:

#1 Olyan szintű tudatosság tényleg nincs meg az állatokban, mint bennünk, emberekben, de bizonyos szintű gondolkozás például a galambban is fellelhető. Pont egy tegnapi, személyes történettel is elő tudok állni tubicaügyben:

Olvasok kint a pagodában, az egyik kutyánk pedig az itatós tálkájuk mellett hever az árnyékban, és becsukott szemekkel pihen. Egyszer csak rárepül a tyúkudvar kerítésének egy betonoszlopára egy balkáni gerle. Körülnéz, majd leröppen a földre, és elkezd lépkedni az itatós tálhoz (gyakran isznak onnan a "mi galambjaink"), de nagy csodálkozásomra az út negyedénél leül a földre, kinyújtja a jobb oldali szárnyát, és széttárja a faroktollait, majd pedig ebben a nevetséges pózban elkezd vergődni, miközben nehézkes járást imitál. A kutyám felfigyelt rá, és beállt a lopakodópózba, majd rárusholt (bocsi, magyangolt használok :D) a galambra, ami természetesen elrepült. Ez után a kutya boldogtalanul elment, valamiért nem feküdt vissza az addigi döglőhelyére. Eltelt egy kicsi idő, és nem túl nagy meglepetésemre visszajött a galamb, leszállt a földre, odatotyogott a tálhoz, és elkezdett kortyolgatni a hűs dihidrogén-monoxidból. Mindezek után kicsit gondolkoztam hogy mit is, és miért csinált ez a madár, és először arra a videóra gondoltam, amit nemrég láttam, amiben egy csomó pulyka járkál egy kipurcant macska körül. ( https://www.youtube.com/watch?v=pS45_L8fLLc) Arra az állati jelenségre egy állatviselkedés-szakértő azt mondta, hogy megfigyelték a pulykák az ellenséget, hogy tanulmányozzák a viselkedését, és meggyőződjenek arról, hogy él-e. Aztán fejbe vert a tény: A galamb el akarta csalni a "ragadozót" a létfontosságú vízlelőhelytől, hogy hozzájusson ahhoz.

Szóval igen is gondolkoznak még az ilyen fejlettségi szintű állatok is, a csimpánzt már ne is emlegessük.

2017. jún. 21. 18:25
 30/39 anonim ***** válasza:
Elsővel nem értek egyet de csak azzal a részel hogy az ember tudatos míg az álat előprogramozot ma is sok ember él a világon akik 'előprogramozottak' szabad akarat? Általában a nagyon vallásos emberekben főleg keresztényeknél nem igazán láttam a szabad akaratot a szülei által be van programozva hogy mindig templomba járjon imádkozon különböző ritusokba részt venni azaz a gyerekeket már 4-5 évesen erre tanítják amit anno a szűlei igy elveszik a szabad akarat ezt adja át tovább-tovabb és tovább ne legyen félre értés keresztény vagyok de ugyan akkor figyelembe veszem a többi vallást is sőtt némelyik egész érdekes de a lényeg minden ma élő lény 1 sejtböl fejlődött ki minden élőnek van lelke maga a földnek is mivel a föld maga az élet ugyan akkor általában az embernél fordul csak elő a gonosz romlot lélek míg az állatok élelemért ölnek míg 1 ember élvezetböl is gondolkozatok el rajta
2017. júl. 3. 23:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!