Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek a ti vallásotok a...

Szerintetek a ti vallásotok a tökéletes?

Figyelt kérdés

Pünkösdista vagyok,eszögezem igy előre.

Annyi felekezet es vallás forma van. Mindegyik szinte a biblian alapszik csak másképp értelmezik. Van amit figyelembe vesznek es van amit nem.

Ezek utan felmerült bennem a kérdés hogy Miert pont az En felekezetem áll Istenhez a legközelebb, lehet hogy óriásit tévedek. Nem lehet tudni pontosan melyik Istennek a valóban tetsző.

Ebből kifolyólag nem ertem Miert megy az egyházak, felekezetek, vallások között a "harc". Minden vallás egy értelmezéséből indult ki. Ezeket az értelmezéséket követik az emberek, kihez mi áll a legközelebb. Nem ertem Miert nem lehet tiszteletben tartani a mások hitet, mar csak azert is mert honnan lehet tudni hogy pont az amiben em vagyok az a tökéletes.

Mindenki abban hisz amiben O szeretne.

En soha nem próbáltam meg át teríteni senkit az En hitemre mert tiszteletben tartom a másét, bár ertek velük egyet. Ezzel nem azt mondom hogy nem hirdetem Isten igéjét de csak olyannak aki nyitott rá.

Hiszek Istenben!

Es maradok ugyanitt, de akkor is érdekes szamomra ez az egesz.

Mi a véleményetek?

Elgondolkoztatok mar ezen ti is?

2017. jún. 14. 18:03
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
"Tökéletes" ---> értsd jól, ne pedig szo szerint. :)
2017. jún. 15. 17:35
 12/23 A kérdező kommentje:
Koszonom a válaszokat!
2017. jún. 15. 17:36
 13/23 anonim ***** válasza:

"Tökéletes" ---> értsd jól, ne pedig szo szerint."

Vagyis: MEGFELELŐ?

Kérdező, megtanulhatnál magyarul.

2017. jún. 15. 20:23
 14/23 anonim ***** válasza:

"Mindenki abban hisz amiben O szeretne. "

Rendben, de akkor akár ateisták is lehetünk, hiszen úgyis mindegy, nem?

Szerintem ez a gondolat szemben áll a Szentírással és Jézus szavával, akinek az utolsó mondata az volt felénk, hogy tegyünk tanítványává minden népet, kereszteljük meg őket és hirdessük az evangéliumot. Ha mindegy lenne, hogy követi-e valaki Jézust vagy sem, akkor nem lenne ez a mondat a Bibliában.

Meg azt is mondja, hogy aki hisz az üdvözül, aki meg nem hisz, az elkárhozik. És régen ezt nagyon komolyan vették.

Más dolog tiszteletben tartani valakit, mint embert és más felhívni egy tévedésre a figyelmet. A kettő megy együtt.

Én azt vallom, hogy Jézus tanítása tökéletes. Ezért a kereszténység tökéletes. Amikor nem látszik tökéletesnek, akkor az azért van, mert nem Jézust követik a tagok., ez pedig a mi emberi gyarlóságunkból fakad.

2017. jún. 15. 21:00
 15/23 anonim ***** válasza:
55%

14.Hsz!

Feltétlen így van!

Jó,ha nem keverjük,a vallás,és Krisztus egyháza kifejezéseket.(Ez utóbbi,mindenféle vallásban Krisztus követője.)

2017. jún. 16. 08:06
 16/23 szenes43 ***** válasza:

Romai Katolikus vagyok és Istenhívő. Sok vallás képviselőjét meghallgattam s bizony néha elborított a szózuhatag úgy hogy nyikkanni sem tudtam.

Eszembe jutott olvasmányaim nyomán az őskeresztények élete,sorsa és üldöztetése míg államvallássá lett a kereszténység. Nem volt arany kereszt sem selyembe,bársonyba öltözött főpapok...stb. Az őskeresztények akik maguk vagy apáik látták Jézust,hallgatták a tanításait szó nélkül haltak vértanúhalált mert hitték amit Krisztus ígért,az Atya Országát. A keresztény hívő és a Teremtő Isten között nem volt közvetítőként pap vagy prédikátor aki felhatalmazva érzi magát hogy neki bűneinket meggyónjuk stb.

2017. jún. 17. 06:55
 17/23 anonim ***** válasza:
Be kéne szüntetni az összes vallást!
2017. jún. 17. 09:58
 18/23 anonim ***** válasza:
be kellene szüntetni az istentelenséget!
2017. jún. 18. 03:36
 19/23 szenes43 ***** válasza:
Butaság lenne beszüntetni minden vallást. Az ember különböző életciklusokban kevéssé vagy jobban hívő. Mikor a zeniten van akkor nagy hangon előadja hogy önmagában hisz. Pár év eltelik és már megkopottan kezd a felettünk lévőben is hinni. Később meg már csak abban hisz hogy ha Ő segíti talán a wc.-ig el tud menni.
2017. jún. 18. 10:06
 20/23 anonim ***** válasza:

szenes43!

Ha egy kicsit késve is.

2017. jún. 18. 16:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!