Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt olyan ember aki nem...

Van itt olyan ember aki nem bele született de idővel Jehova tanújává vált?

Figyelt kérdés
Nagyon érdekel hogy aki nem Jehova tanui családba született de késöbb megismerkedett evvel az egésszel és elkezdett tenni a felé hogy ő is Jehova tanúja legyen annak hogy sikerűlt és mit tett ez érdekébe.

2017. jún. 11. 16:00
 1/6 anonim ***** válasza:
48%

Én 23. évesen ismertem a Tanúkat,

elfogadtam a Biblia tanulmányozást amelyet felajánlottak, bár először nem értettem velük egyet.

a folyamatos kutatásaim és tanulmányozások, ráébresztettek a valóságra, így 25 évesen megkeresztelkedtem,

Azóta eltelt 25. év, és így 50. évesen elmondhatom, hogy ha újra kezdhetném, ugyan így tennék.

2017. jún. 11. 20:23
 2/6 KZitus ***** válasza:
39%

Szia

Katolikusnak keresztelek. De nem volt vallásos a családunk.

30 éves korom után úgy gondoltam illik elolvasni a Bibliát, hiszen saját kiskönyvtáram van/volt, de a Biblia hiányzott belőle. Miután beszereztem egy Károli féle fordítást, és elkezdtem olvasni, megdöbbentett az, hogy mennyire másként van "vallás" fogalma, mint amit én edig képzeltem vagy gondoltam felőle. Jó időbe telt a módszeres olvasás...megismertem a valós emberi történelmünket, mi miért van úgy a világban ahogyan van, és hogyan fogja Krisztus rendbe rakni az ember életét...megtudtam azt is miért hozta létre Isten a zsidó népet, mennyire fontos megszentelni az Isten nevét, ez végigvonul az egész zsidó nép történelmén, és arra is rájöttem, hogy Jehovának ma is van népe a földön.....csak ezután kezdtem el kutakodni az irányban, hogy ki lehet ez a nép.

Megtaláltam Jehova tanúit a városomban, és a Máté 28:19,20-al öszhangban tanulmányozást kértem. Nagyító alatt figyeltem őket, hogyan élik meg Krisztus törvényeit, hogyan használják a viselkedésükben. Természetesen azt is figyeltem, mennyire alapozódik a Bibliára a tanításuk. Maga a Biblia is arra buzdít, hogy alaposan járjunk utána a dolognak....

Mióta a Bibliát el kezdtem olvasni, és megtudtam a Károli Bibliából, hogy a Teremtő neve Jehova, azóta csak az ó tanításához, útmutatásához ragszkodom, mert tudom, túlságosan is sokat tett értem ahoz, hogy hűtlenné váljak Hozzá.

Ez nem volt könnyű út, hiszen egy gyakorlatilag "hitetlen" családban kezdtem el "hívő" lenni, ami külön küzdelmet jelentett. De megérte, mert azóta sokkal boldogabb a családi életünk, és mindenki elfogadta a "vallásomat". Értelme és célja lett az életemnek - boldog vagyok, már sok sok éve :-)

2017. jún. 12. 10:03
 3/6 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Kérdező!

Jehova tanúi nem a Bibliát ismerik meg hanem az Őrtorony szervezet tanításait.

Még Isten nevében is tévedésben vannak.

Az ő neve nem Jehova soha nem is volt az.

Isten neve Jahve!

[link]

KZitus!

Kár hogy anno katolikusként nem olvasgattál katolikus lexikonokat is.

Akkor tudnád hogy mi az igazság Isten nevével kapcsolatban!

[link]

"Megtaláltam Jehova tanúit a városomban, és a Máté 28:19,20-al öszhangban tanulmányozást kértem."

Ezt írja a Máté 28:19 Menjetek el azért, és tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében.

Ezzel szemben olyasmivel csapja be ez a szervezet a tagjait aminek semmi keresnivalója egy keresztelkedésen.

"Megértetted-e, hogy önátadásod és megkeresztelkedésed Jehova tanújaként isten szellemtől irányított szervezetének tagjaként azonosít téged?"

Ez egy teljesen Isten és Biblia ellenes kérdés és erre mondanak igent a szervezet leendő tagjai!

2017. jún. 12. 21:48
 4/6 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Ha már így újra beindultak a Jehova tanúval kapcsolatos kérdések akkor én is kiírok már egyet. Csak azért hogy nehogy elmaradjak a többiektől.

2017. jún. 13. 15:20
 5/6 KZitus ***** válasza:

Kedves Vidiripi

"Jehova tanúi nem a Bibliát ismerik meg hanem az Őrtorony szervezet tanításait." - ez az éppen soron következő hazugság, mert amikor én "érdeklődő" voltam, Őrtorony folyóiratot(sajnos) még mutatóben sem láttunk.

Miért feltételezed rólam(unk), hogy nem "néztünk" utána Jehova nevének? - Ezzel kapcsolatban is hazugságot állítasz rólam, mert honnan is tudhatnád hol-mennyi kuttatást végeztem a témában??

Minimum annyira biztos Isten Jehova, illetve Jahve neve, mint amennyire biztos, hogy MOST olvasod ezeket a sorokat :-)

"Akkor tudnád hogy mi az igazság Isten nevével kapcsolatban!" - köszönöm nagyon jól vagyok az egyetlen igaz Isten Jehova segítségével :-)

2017. jún. 13. 21:08
 6/6 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"... ez az éppen soron következő hazugság, mert amikor én "érdeklődő" voltam, Őrtorony folyóiratot(sajnos) még mutatóben sem láttunk."

S mit tanítottak neked akkor hogy ki a "hű és értelmes rabszolga", Azóta is vallod ezt a tanítást amit akkor tanítottak neked?

Figyelmetlen vagy Zita! Azt írtam hogy idézem: "...Őrtorony szervezet tanításait."

Eltérés van a között hogy egy újságot emlegetek vagy egy szervezetet aki tanít valamit a tagjainak. Nagyon nem ugyan az a kettő dolog!

"Miért feltételezed rólam(unk), hogy nem "néztünk" utána Jehova nevének?"

A többes szám az most miért? szövegkörnyezet, plusz a kérdés is arra utal hogy személyes beszámolókra kíváncsi a kérdező. Teljesen abszurd a többesszám használata!

Így személyesen neked írtam amit írtam és nem a kb. 8 millió tanúnak világszerte élükön a V.testülettel. Csak és kizárólag neked.

Kifejtem hogy miért írtam amit írtam. Azt írtad hogy katolikus voltál meg hogy elolvastad a Bibliát és azt is hogy megtudtad belőle hogy Isten neve "Jehova"! De sehol nem írod azt hogy saját kutatást végeztél. S a kutatás alatt nem azt értem hogy elolvasod a szervezeti kiadványokat. Hanem azt hogy valódi kutatást végzel. Pl. könyvtárba mész! Napjainkban már nem is kell annyira könyvtárba menni de ennek ellenére én megtettem. Javaslom neked is hogy tedd meg! Addig is újra idemásolom neked a linket! Itt ellenőrizheted de a könyvtárban is megteheted!

[link]

[link]

"tetragram (gör. 'négy betű'): az Ószövetségben a →Jahve szó mássalhangzói: JHVH (Kiv 3,15). - Ezt a nevet Isten először Mózes előtt nyilatkoztatta ki; Izr. fiainak nem volt szabad kimondani. Helytelen vokalizációból adódó változata a Jehova. A kumráni iratokban gyakran óhéber írással emelték ki."

"Ezzel kapcsolatban is hazugságot állítasz rólam, mert honnan is tudhatnád hol-mennyi kuttatást végeztem a témában??"

Mit is állítok rólad a 3. kommentben?

A helyzet az hogy csak annyit írok hogy ha olvasgattál volna katolikus lexikonokat is, akkor tudnád hogy mi az igazság Isten nevével kapcsolatosan. Azt pedig tudom hogy mit állítasz Isten nevéről mert te magad írod. Szóval a helyzet az hogy nem hazudok hiszen te magad írod.

Idézem: "Mióta a Bibliát el kezdtem olvasni, és megtudtam a Károli Bibliából, hogy a Teremtő neve Jehova..."

Te írod és nem én állítom. Én azt állítom hogy ez hibás. És ez igaz is.

Még a saját szervezeted is katolikus lexikonokból idézz! Nézd csak!

[link]

"A Katolikus fordítás 1992-es kiadása a „Megjegyzések a könyv használatához” részben (a 8. oldalon) ezt írja: „ A Jahve nevet . . . a hagyománynak megfelelően »Úr« szóval fordítottuk."

Keresd csak meg az oldalon ahol ezt írja! Mielőtt ennyire elhamarkodottan cselekszel az előtt járj utána a dolgoknak. De sajnos ebből a szempontból úgy látom pontosan ugyan olyan vagy mint én. Én sem jártam utána a dolgoknak csak elhittem amit állítottak. S csak később döbbentem rá hogy hogy ez mekkora nagy hiba amit elkövettem. Azóta változtattam ezen a hozzáállásomon. Tanulhatnál a példámból és neked is ezt kellene tenned!

"Minimum annyira biztos Isten Jehova, illetve Jahve neve, mint amennyire biztos, hogy MOST olvasod ezeket a sorokat"

A katolikus lexikon szerint amiből a szervezet is idéz a saját honlapján ez az állításod már is egy hatalmas tévedés. Nem egyáltalán nem annyira biztos mint ahogyan jelenleg hiszed.

Én elmentem a könyvtárba és megnéztem egy katolikus lexikonban és tényleg azt írják amit olvasni is lehet. [link]

Magát a könyvet is megnéztem. Nem csak ezt a linket itt az interneten.

"köszönöm nagyon jól vagyok az egyetlen igaz Isten Jehova segítségével"

Nem kétlem hogy jól vagy és legyen is úgy. De nem ez a lényeg. A lényeg az hogy minden egyes alkalommal lefogom írni ezeket a dolgokat ahányszor csak találkozok azzal a témával hogy mi Isten neve.

S azt tapasztalom hogy van értelme a dolognak mert egyre több ember itt az oldalon tisztában van azzal hogy mi a helyzet Isten nevét illetően. Aminek nagyon örülök. Az egyetlen igaz Isten pedig a mennyei Atyán égnek és földnek teremtője és az Úr Jézus Krisztus az Ő fia, akit elküldött hogy nekünk embereknek megváltásunk legyen és megszabaduljunk a bűntől. S hogy Jézus megmutassa azt az utat amely az Ő és a mi mennyei Atyánkhoz vezet.

Az Atya vonz minket de észrevetted már hogy ez a vonzás hová vezet?

János 6:37 Mindenki, akit nekem ad az Atya, hozzám jön, és aki hozzám jön, azt semmiképpen nem taszítom el.

Jézushoz! Jézushoz vezet az Atya általi vonzás! Az Atya, Jézusnak ad bennünket!

S képzeld el hogy Jézus a szívek és vesék vizsgálója is.

Jelenések 2:23 gyermekeit pedig halállal sújtom, és megtudja valamennyi gyülekezet, hogy én vagyok a vesék és szívek vizsgálója, és mindnyájatoknak megfizetek cselekedeteitek szerint.

Én örülök hogy jól vagy és nem is kívánok neked semmi mást csak azt hogy ez így is maradjon. És legyen meg a békességed is neked is és egész családodnak.

2017. jún. 13. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!