Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki az az ember aki "ocsárolja"...

Ki az az ember aki "ocsárolja" a Jehova Tanúit a hátuk mögött?

Figyelt kérdés

Van itt olyan ember aki nem "meri" szemükben elmondani azt,hogy HAZUGOK?

Van itt olyan ember aki nem meri felvállalni azt amit mond az Őrtorony szervezetről?

2016. szept. 24. 19:35
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
96%

Bár nagyon nincs jó véleményem magáról a vallásról, nem ócsárolom őket se a szemükbe, se a hátuk mögött. Tudom, hogy számos ferdítés van a tanításaikban, de soha nem mondanám az emberekre se a szemükbe, se a hátuk mögött, hogy hazugok.

Ennek több oka van. Egyrészt, mert ők is emberek, megilleti őket az emberi méltóság, hogy ne aggassak rájuk sértő jelzőket. Másrészt, mert nem hiszem, hogy az átlagos tanú hazudna. Meg vannak tévesztve, de azt hiszem, őszintén elhiszik, amit mondanak. Harmadrészt, mert emberként semmi bajom velük. A korábbi munkahelyemen több tanú fiúval dolgoztam együtt, semmi baj nem volt velük, aranyosak és udvariasak voltak, nem térítettek, nem trágárkodtak, keresztény nőként sokkal kellemesebb társaságnak találtam őket, mint a világi férfi kollégáim nagy részét. Semmi okom nem lett volna rá, hogy sértegessem akár őket, akár a vallásukat.

2016. szept. 24. 19:57
 2/14 A kérdező kommentje:
#1Nagyon köszönöm az őszinte választ! :)
2016. szept. 24. 20:11
 3/14 Andizsuzsi ***** válasza:
96%
Én nem tartom a tanúkat hazugnak. Hazugság az, amikor valaki tudja, hogy valótlant állít. A tanúk meggyőződése, hogy amit ők hisznek, az valóban a legjobb. Nem értek velük sok dologban egyet, de hazugnak egyáltalán nem tartom őket.
2016. szept. 24. 21:18
 4/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm Andizsuzsi! :)

Köszönöm az őszinteséged!

2016. szept. 24. 21:22
 5/14 anonim ***** válasza:
84%

A Tanúknak nincsenek sem teológiai, sem egyháztörténelmi ismeretei, kizárólag abból élnek, amit az Őrtorony eléjük rak.

Ők meg elhiszik. Nem lehet tehát mindegyiket hazugsággal vádolni viszont a hiszékenységükért, és a lustaságukért- amiért képtelenek utána nézni a szervezetük történetének, és elolvasni egy szakemberek által írt normális exegézist bizony felelősségre lehet őket vonni.

A másik része pedig a Tanúknak - függetlenül attól, hogy szimpatikus a válaszom most egyeseknek, vagy nem - hazudik. Most csak egy példát emelek ki.

Ugye, ők magasztalják a Bibliát, csak éppenséggel az a helyzet, hogy a szervezetük kőkeményen meghamisítja azt. Az igazi "Biblia" - most az Újszövetségről beszélek - ógörög nyelven íródott. Íme:

[link]

Ha ezzel összevetitek a "fordításukat", láthatjátok, hogy sok esetben nem azt hozza vissza, mint ami az eredeti szövegben van. Helyette van viszont ferdítés, körülírás, betoldás ezerrel. Több Tanúnak is el lett már ez magyarázva. Azt hiszed érdekli őket? A kemény mag ugyanúgy "hirdeti jehova királyságát" mintha az Őrtorony kritikák nem is léteznének.

Ha pedig tud erről, és a laikus és buta embereknek úgy adja oda a "fordításukat", mintha az egy minőségi fordítás lenne, akkor bizony kőkeményen hazudik a Tanú, és megtéveszti az illetőt.

[megjegyzés: az Őrtorony kiadott egy kisfilmet az "újvilág fordítással" kapcsolatban, ahol azt állítja, hogy a készítők "bibliatudósok" voltak. Ez közönséges hazugság, hiszen a készítők kiléte kiszivárgott, ez alapján pedig tudjuk, hogy nem szakemberek voltak. A kisfilm kritikája megtekinthető az Apologia kutatóközpont honlapon, "jw.org - Rájuk bízták a fordítást?" címmel.]

Üdvözlettel,

Dante

2016. szept. 24. 21:56
 6/14 Andizsuzsi ***** válasza:
Dante, ugye nem azt várod, hogy mindenki ógörögül olvassa a Bibliát?
2016. szept. 24. 23:31
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

A nagy többségük sajnos egyszerűen csak hiszékeny, akiket azért túlzás lenne hazugnak nevezni. De tény, hogy van pár súlyosabb eset is, még itt gyk-n is, bár nevekkel most nem akarok dobálózni.

Azért amikor rendszeresen vitába kerül egy-egy Tanú, mindannyiszor, többen is egyértelműen rámutatnak hol s miben téved JT tanítása, erre válasz nélkül eltűnik, majd egy másik kérdésnél ugyanúgy azt a már tucatnyiszor megcáfolt tévtant hirdeti... ez azért már igencsak hazugságba hajlik, meg úgy eleve gerinctelen viselkedés az ilyen.

Amúgy kicsit rátérve a konkrét kérdésedre is, nem láttam még olyanra példát hogy valaki ne merte volna felvállalni a véleményét a Tanúkról vagy a tanításaikról. Eleve, a legtöbb tévtanításuk minimális Bibliaismerettel is cáfolható, nem is értem mi értelme lenni rejtegetni egy ilyen véleményt.

Viszont kíváncsi lennék, te mégis találkoztál ilyennel, vagy mi ihlette ezt a kérdést?

2016. szept. 25. 00:27
 8/14 anonim ***** válasza:
54%

"Dante, ugye nem azt várod, hogy mindenki ógörögül olvassa a Bibliát?"

->Nem elvárás. De ezzel kapcsolatban két dolgot jegyeznék meg:

1. Ha valaki a szerző eredeti üzenetét akarja megérteni a valódi mivoltában, annak eredetiben kell olvasni. Az Ószövetség esetében például a héber nyelv szépségét egy fordítás sem tudja visszaadni. Az a világos logika, azok a szójátékok, amik ott vannak az eredeti szövegben, nem adható vissza fordítással. Raj Tamás a könyveiben ezeket bemutatja.

2. A Tanúkra vonatkozóan viszont: aki a Biblia tanítójának vallja magát, annál alapvető elvárás, hogy eredeti nyelven is tudja olvasni, hiszen az exegézis nem történhet egy fordítás alapján! Főleg nem az ő "fordításuk" alapján.

Egyébként meg egyháztörténeti szempontból nem is lenne joguk a Biblia értelmezéséhez, hiszen a Szentírás nem egyéni értelmezés kérdése. Ezt elmondtam már egy párszor, hogy az ókori kereszténységben milyen vélemény volt ezzel kapcsolatban.

Dante

2016. szept. 25. 00:41
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

"Azért amikor rendszeresen vitába kerül egy-egy Tanú, mindannyiszor, többen is egyértelműen rámutatnak hol s miben téved JT tanítása, erre válasz nélkül eltűnik, majd egy másik kérdésnél ugyanúgy azt a már tucatnyiszor megcáfolt tévtant hirdeti... ez azért már igencsak hazugságba hajlik, meg úgy eleve gerinctelen viselkedés az ilyen."

Kicsit próbálj meg az ő fejükkel gondolkozni! Jehova Tanúi rendszerint kedves, de elég egyszerű emberek. Heti kétszer járnak gyülekezetbe, emellett x alkalommal prédikálni, ezeken az alkalmakon aprólékosan kidolgozott módszer szerint tömik a fejükbe a szervezet tanait. Ha van kedved, és még nem tetted volna, nézz utána, hogyan zajlik náluk egy "istentisztelet", már-már félelmetes, ugyanakkor tökéletes módszer a tanok bevésésére.

Emellett Jehova Tanúinak tilos gondolkozni! Folyamatosan az "egységes gondolkozást" nyomják nekik, ami azt jelenti, hogy a Vezető Testület eldönti, miről mit kell gondolni, és mindenki másnak is azt kell kritika nélkül. Pont. Ha a testület egy idő után az eddigiektől ellenkező tételt ad ki, akkor onnantól azt kell automatikusan elfogadni. Aki nem így tesz, az meghal Armageddonkor. Biztos vagyok benne, hogy az általad kritizált viselkedés azzal magyarázható, hogy esélyt sem akarnak adni maguknak, hogy kifejlődjön bennük bármi ellenérzés. Ezt én semmiképp nem hazugságnak nevezném, inkább butaságból eredő szomorú hiszékenységnek.

Nehezen tudom elhinni, hogy a tanúk között túl sok értelmes ember volna, ezt ugyanis egy bizonyos IQ felett az ember átlátja.

2016. szept. 25. 07:50
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Szeríntem itt "mindenki" úgy írta le válaszait ahogy azt tapasztalta.

De senki NEM nevezett meg egyetlen Jebova Tanút sem hazugnak! :)

Senki nem gyűlöli őket csak azért mert egyszerűen tanúk.

Én úgy hiszem,hogy mindenki aki szembe áll velük,az nem azért teszi mert gyűlöli őket,hanem azért mert nem ért egyet a tanításaikkal.

2016. szept. 25. 08:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!