Isten tényleg segít ha nagy szüksége van rá az embernek?
Kedves 16:24
A Vallás témakörben vagyunk. És az, hogy te csak azt hiszed, amit a messzeségben látsz, ám nem látod, ami szemed előtt van, nem dicséretes, de senki nem vágja a képedbe, hogy egy kérdéskörnél, amelyet még a lábaddal súrolod, fel légy a válaszra jogosítva. Egyébként szívesen vitázok veled, ha a válaszod célja ez volt, de akkor ne itt, hanem vagy egy e-mailben, vagy egy külön kérdésnél diszkussziók diszkusszióit folytathatjuk.
Kedves Kérdező!
A hit úgy működik, ha meglöki valami a dominó első tábláját. Ez bármi lehet, te önmagad alakítod ki. Ha te boldog vagy, esetleg átérzed másnak a szeretetét, jóságát, -már ha van -, az is lehet a hit kibontakozására. Istenhez közelednünk kell, és ha ezt egy bizonyos fokig elérted, nem kell, hogy aggódj, hogy most van Isten-e vagy sem, mert téged Istennek léte annyira környékezni fog, de mikor, lehetséges, hogy ezt a választ el is fogod felejteni... De lehet, hogy te másképp fogod megtapasztalni... Ki tudja... Ebben olyan egyházfők tudnak segíteni, akik nem az egyházukért, hanem Krisztusért, és az emberekért papok, lelkészek stb.
Ha ez meg van, próbálj keresni egy ilyen témában jártas mentort (pap, lelkész etc.), utána kezdd el segítségével a Szentírást olvasni. Az ilyen viszonyulásod Istenhez meg fog abszolúte változni, te sem érted majd, miért tetted fel valójában a kérdést. A választ megsúghatom, de akkor eredményes, ha te magad jössz rá...
Szívélyes üdvözlettel: Szpudaszótész
Szia!
Az esélyeid nem attól függnek, hogy jársz-e templomba, vagy hogy meg vagy-e keresztelkedve. Ahogyan többen már említették a hit ami számít. Tapasztalatból ki merem neked jelenteni, hogy Isten tényleg segít, ha nagy szüksége van rá az embernek. Persze fontos tisztázni azt mit értünk nagy szükség alatt.
Nagy szükség az Isten szemében az, amin az örök életed múlik. Ez természetesen bármi lehet, de azt tudom, hogy ha őszintén Istenhez fordulsz, hogy egy adott élethelyzetben segítsen meg, és hozzáteszed, hogy legyen meg az ő akarata, és rábízod azt, hogy hogyan segít, akkor ez működni fog, és Isten "minden követ megmozgat" azért, hogy téged megmentsen. Ezért is szemléletes, hogy Krisztus azt mondja: ha annyi hitetek lenne mint egy mustármag, hegyeket tudnátok elmozdítani... ;-)
Üdv. Péter
16:56!
Köszönöm, feltűnt, hogy vallás témakörben vagyunk. A kérdező kérdezett, én válaszoltam is egy előbbi hozzászólásomban. De tudtommal szólásszabadságban élünk, így egy itt olvasott (ezek szerint tőled származó) hozzászólásra reagálni mertem, és gúny formájában kinyilvánítottam véleményemet egy olyan témakörben, melyet -hm. hogy is mondtad?- "lábammal sem súrolok".
Vitatkozni pedig köszönöm, nem kívánok egy teológussal/pappal (legalábbis a szóhasználatból, eltántoríthatatlan meggyőződésből, és nem utolsó sorban a nem túl használatos figura etymologicából erre következtetek), mert nincs szükségem agymosásra, meggyőzésre.
Kedves 16:24
A Vallás témakörben vagyunk. És az, hogy te csak azt hiszed, amit a messzeségben látsz, ám nem látod, ami szemed előtt van, nem dicséretes, de senki nem vágja a képedbe, hogy egy kérdéskörnél, amelyet még a lábaddal súrolod, fel légy a válaszra jogosítva. Egyébként szívesen vitázok veled, ha a válaszod célja ez volt, de akkor ne itt, hanem vagy egy e-mailben, vagy egy külön kérdésnél diszkussziók diszkusszióit folytathatjuk.
Hja, hogy csak ennyi a munkaköri leírása? Hogy segít szembenézni a problémákkal? Akkor már értem...
Miért, azt gondoltad, ha imádkozol, leugrik a Mennyből, és megoldja helyetted a gondjaidat? Jó is lenne... Akkor biztos nem lennének ateisták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!