Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A papok hogy bírják ki, hogy...

A papok hogy bírják ki, hogy nincs párjuk soha?

Figyelt kérdés

Nem vagyok valami nagy keresztény, de ezt a tudást hasznos lehetne elsajátítanom nekem is.

Hogy lehet kiölni a vágyat magunkból?

Sosem származott eddig semmi jó abból, ha vonzódtam a nőkhöz. De mindig kísért.:/

2017. jún. 9. 13:42
 1/9 anonim ***** válasza:
60%

Kedves Kérdező!

A vágyat nem lehet és nem is érdemes kiölni magadból. Amit viszont érdemes az a vágy megnemesítése, a vágy felszínre kerülésének megemelése, a szublimálás. Szepes M.-nak vannak e tárgykörben jó könyvei. Illetve a jógának is vannak erre módszerei.

Nem lesz egyszerű, tudatosság, önfegyelem és gyakorlás kell hozzá, akkor néhány év alatt elérhető. Lehet benne visszaesés is, hosszan tartó kudarcélmény, ilynek.

Nem lenne egyszerűbb, h ha nőkhöz való viszonyod rendbe hoznád? Nem lebeszélni akarlak, csak kérdem.

Jó fejlődést!

Ԙ

2017. jún. 9. 14:08
 2/9 anonim ***** válasza:
87%

Lehet sablonosan fog hangzani, de a hit és Isten iránt érzett szeretetük által. A papok önmagukat felajánlják Istennek és így mondanak le ezekről a földi dolgokról.

Nem nagyon van rá olyan praktika, amit szerintem válaszként remélnél.

2017. jún. 9. 14:10
 3/9 anonim ***** válasza:
13%

Hogy bírják ki, hogy nincs? Úgy, hogy van! ;)

(Igaz nem törvényes és így a gyerekeik sem lesznek törvényesek).

És az a jobbik eset, ha a vágy egy nő felé irányul.

HATALMAS TISZTELET AZOKNAK AKIK ELLEN ÁLLNAK A KÍSÉRTÉSNEK ÉS A VÁGYAIKNAK!

2017. jún. 9. 15:43
 4/9 anonim ***** válasza:
71%
Nem kiölni kell a vágyat, hanem uralkodni a vágyainkon. Nem csak a papok bírják ki, hanem sok civil férfi és női is. Csak most hirdetik, hogy létszükséglet a szex.
2017. jún. 9. 15:56
 5/9 anonim ***** válasza:
32%
Mármint, hogy pontosítsuk: a katolikus papok.... Sajnos a prosztata rendszeres ürítésének elmaradása kedvez a prosztatarák kialakulásának, az ilyen emberek kevésbé bírják ki az életet. A belső feszültség sokszor agresszivitásban tör elő.
2017. jún. 9. 15:58
 6/9 anonim ***** válasza:
95%

Ez mentalitás kérdése is. Van, aki nem tudja elképzelni, hogy ne legyen párja, másnál meg nem létkérdés.

De ehhez még papnak sem kell lenni. Nagynéném 60 éves és néhány kamaszkori kis kapcsolatot leszámítva neki sem volt sosem senkije. Ő a munkájának él (orvos) és teljesen kiegyensúlyozott és boldog, hogy ez a hivatása.

2017. jún. 9. 16:36
 7/9 anonim ***** válasza:

A papok mély hittel küzdik le az ilyen dolgokat. Gondolom nem ilyen praktikára gondoltál, de attól még határozottan ajánlom! :)

Utána pedig ha egy ilyen vágyat nem táplálsz, akkor nem is fog nagyra nőni. Gondolom te sem úgy kezdted kamasz korodban, hogy egyfolytában csak a nőkre gondolsz, hanem lépésről lépésre...

2017. jún. 9. 22:25
 8/9 A kérdező kommentje:

De hogy lehet elfogadni, hogy Téged senki sem szeret soha az életedbe, amikor a természetes az lenne, hogy a két ellenkező nem vonzódik egymáshoz?

Nem tudom felfogni egyszerűen. Ti lehet nem tapasztaltátok milyen huzamos ideig egyedül.

De lehet el tudjátok képzelni. Férfiként kíváncsi vagyok, hogy milyen lehetne egy nő mellettem. Mit csinálna, hogy gondolkodna, viselkedne. Mert egy nő teljesen más, mint egy férfi.

Most minden férfias, mert mindig egyedül vagyok.

2017. jún. 9. 23:32
 9/9 anonim ***** válasza:

"Hogy bírják ki, hogy nincs? Úgy, hogy van! ;)

HATALMAS TISZTELET AZOKNAK AKIK ELLEN ÁLLNAK A KÍSÉRTÉSNEK ÉS A VÁGYAIKNAK!

A válasz 15%-ban hasznosnak tűnik"

Strucpolitika? Ja. Ez csak látszat. Minden más nyilt titok. Még akkor is, ha nem ismerik el.

Én személyesen ismerek egy papot. Akinél még az ifjukori szermének képe is kinn van a falon lakásában.

Akkor miröl beszélünk?

2017. jún. 10. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!