Mi lesz az elragadtatáskor azokkal, akik nincsenek megkeresztelve?
Szia!
A bibliai kronológia az elragadtatást az első feltámadással teszi egy időbe (I.Thessz. 4:13-18).
Két feltámadás lesz a Szentírás szerint (Jel. 20:5).
Amikor az első feltámadás után az elragadtatás megtörténik, akkor már nem lesznek élő emberek a Földön.
Üdv. Péter
Az elragadtatás,Isten igazságos ítélete alapján történik,s ebben a Biblia nem írja feltételként a keresztséget,vagyis a bemerítést.
Nagyon fontos értenünk,hogy a keresztség,NEM VARÁZSLAT!
Az,egy megtért egyén hitvallása,egy új életről.
Mózes népének az átkelése a Vörös tengeren az előképe volt a keresztelőnek (1Kor 10:2). Izrael népéből mindenki megmenekült. A fáraó seregéből mindenki odaveszett.
Ebből arra következtetek, hogy Isten valahogy eljuttatja az üzenetét mindenkihez, akit meg akar menteni, hogy hogyan tudnak megmenekülni. Legalábbis hozzám eljuttatta.
A két feltámadás alatt égi és földi feltámadást értünk, Kedves Péter.
Míg az égi elhívottaknak Krisztus visszatérésekor kezdődött, a földre feltámadottak az ezer éves uralom alatt fognak élni újra a földön,
És lesznek túl élők,akik a Földi élet új társadalmának alapja, Noét se pusztította el csak a gonoszokat.
Hellótok!
Nekem az egyik kedvenc idézetem az újszövetségből (Lk 18):
24'Amikor Jézus ezt látta, így szólt: „Milyen nehéz bejutni a gazdagnak az Isten országába! 25 Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bejutni az Isten országába.” 26 Erre hallgatói megkérdezték: „Hát akkor ki üdvözülhet?” 27 Ezt felelte: „Ami az embernek lehetetlen, az az Istennek lehetséges.” '
Nekem ez az idézet azt mondja, hogy vannak teológiai okoskodások, lehet végletekig kihegyezett dolgokról vitatkozni, de a szerető Isten igazságos lesz.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!