Ezt hogy magyarázzátok?
a csillagászok valamiképpen felfedeztek egy kb. 34 órás eltérést a mért és a valós idő között. Egy hívő csillagásznak ekkor eszébe jut Józsué története, így megkerül 24 óra. Igen ám, de hol a többi 10? Gondolkozik a hívő csillagász, s eszébe jut, hogy Ezékiás király kérésére 10 fokkal ment vissza az árnyék a napórán. Tökéletesen passzol minden, a csillagászok megoldották a problémát, (van tudományos bizonyíték.) Elgonolkodtató.
Ezt nem hallotta senki?
"a csillagászok valamiképpen felfedeztek egy kb. 34 órás eltérést a mért és a valós idő között."
Forrás?
Melyik csillagász volt, mikor, hogyan vette észre ezt az eltérést?
KI és MIKOR bizonyította ezt a többi csillagász közül?
...MESE!
Hogy hogyan csinálta Isten ezt? Szerintem, ha elmagyarázná, valószínűleg még a legjobb fizikusok sem értenének belőle semmit, nem hogy mi. "Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én utaim a ti utaitoknál, és az én gondolataim a ti gondolataitoknál."
Elnézést az offért, de jobb kérdés az, hogy mit tanulhatunk ebből.
A történet: Józsué vezetésével elkezdődik Kánaán elfoglalása, és Izrael beveszi Aj városát. Gibeón óriási város sok vitéz harcossal, mégis rájön, hogy Isten támogatja Józsuét, és békét köt Izraellel. Erre öt emóri király összefog, hogy elpusztítsák Gibeónt, amiért békét kötött a hódítókkal. Gibeón segítséget kér Józsuétól.
Józsuéék egész éjszaka menetelnek, majd megütköznek velük, sokakat megölnek fegyverrel, majd a menekülőkre jégesőt hullat az Úr, és még többen elpusztulnak. Hogy ne menekülhessen el közülük senki, Józsué ráparancsol a napra és holdra, hogy álljanak meg, és így tovább tudják üldözni az ellenséget.
Bizonyára sok gondolatot ébreszthet a történet, ami számomra világos lett belőle, hogy mi okozta az emóriak vesztét. Szerintem az, hogy nem Istenben bíztak (hittek), hanem mindenféle másban.
(1) Először is a TÚLEREJÜKBEN. Öt nép fogott össze Józsué ellen, és azt gondolták, így biztonságban vannak.
Nem így gondolkodnak a világban is? Azt gondolják az emberek, hogy "ha sokan csinálunk valamit, az biztonságot nyújt". Nosza, sok ember él szexuális életet házasságon kívül, csináljuk mi is! Nosza, sokakat az érzéseik irányítanak, ha jó érzést kelt, csak csináljad! De Isten igazságosan fog ítélni, a bűnösöket nem menti meg az, ha sokan csinálják!
(2) Másodszor a SZERENCSÉJÜKBEN. Józsué egész éjjel menetelt, és fáradtak voltak. Az emóriak viszont kipihentek voltak. Abban bíztak, hogy elmenekülhetnek a fáradt Izrael elől. Csakhogy Isten nem csak emberek által tud ítéletet tartani. Jött a jégeső.
Hallottál már olyat, "a keresztények gyenge emberek, akiknek szükségük van támaszra," vagy hogy "bárhogy is élsz, a végén jó lesz"? Gondolod, ha önző, büszke, parázna stb. életet éltél, és nem hallgattál a keresztényekre (azokra a gyengékre), akik ha mással nem, az életükkel figyelmeztettek, hogy változtass a tiéden, akkor majd a végén valami "szerencse" folytán a gonoszságod átváltozik jósággá, és Isten nem fog elítélni?
(3) Harmadszor a SÖTÉTSÉGBEN. Milyen meglepetés és rémület lehetett úrrá rajtuk, hogy nem lett sötét aznap!
Az emberek azt hiszik, hogy megúszhatják Isten számonkérését, ha titokban, sötétben tartják a tetteiket. Megalázhatnák magukat, és világosságra hozhatnák a mocskos dolgaikat, de azt hiszik, a sötétség leple megmenti őket. Amikor valaki őszintén megvallja a bűneit egy barátjának, és eldönti, hogy abbahagyja, az növeli a bizalmat, a hazugság, elhallgatás viszont rombolja azt. Jézus elég jól elmondta, hogy nincs olyan rejtett dolog, ami ki ne tudódna, és amit fülbe súgva mondotok, a háztetőkről fogják hirdetni. Az ítélet napján le fognak lepleződni mindenki szívének a legbensőbb vágyai, és mindenki rejtett cselekedetei. Lesznek, akikre utálat és szégyen vár, másokra meg dicsőség. Te melyik csoportba szeretnél tartozni?
Jaj Istenem, segíts..
Itt a világvége..
SOS
A gúnyos hozzászóló nevü troll
"Melyik csillagász volt, mikor, hogyan vette észre ezt az eltérést?
KI és MIKOR bizonyította ezt a többi csillagász közül?"
Szeretném én is tudni de nem anyira lényeges- nem döntő fontosságu
Csak akkor, ha nincs is ilyen csillagász, és az egész mese.
Amúgy engem is érdekelne, hogy MIBŐL derülhet ki egy ilyen?
És továbbra is kérdés, hogy vajon a környező népek miért is nem vették észre?
Ha már a csillagász igen...
@ a csillagászok valamiképpen felfedeztek egy kb. 34 órás eltérést a mért és a valós idő között.
Én nem vagyok csillagász, de józan paraszti ésszel belegondolva ez a mondat elég nagy hülyeségnek tűnik. Mi az, hogy mért idő? Megtalálták Józsue karóráját? És vajon mit jelenthet a valós idő kifejezés? Erre még ötletem sincs.
A jelen- mért idő vagy valós idő?
A mult- mért idő vagy valós idő?
Nem az a kérdés, én hogy magyarázom, hanem hogy akik hivatásszerűen ezzel foglalkoznak, azok mit mondanak.
Ajánlom Ponori Thewrewk Aurél Csillagok a Bibliában, illetve Teres Ágoston Biblia és asztronómia c. könyvek ezzel foglalkozó fejezeteit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!