Mennyire ismered Istent? Mit tudsz róla?
Ha engem kérdeznétek, én azt válaszolnám hogy nagyrészt nem ismerjük Őt.
Nem ismerjük a napi rutinját, azt hogy mit gondol (rólunk mondjuk), mikor van a szülinapja, mit szeret csinálni, mit utál, milyen a jelleme, hogyan viszonyul a tudományokhoz, miből van (a teste), szokott-e unatkozni, olvas-e könyvet, mi a kedvenc étele ha egyáltalán szokott-e enni, stb. stb.
Kérdésedre nem nagyon tudom a választ, de azt igen, hogy ennél már az ókori görögök, sőt a korábbi, fejletlenebb civilizációk is sokkal fejlettebb istenképpel rendelkeztek.
Csak pár gondolat. Mivel Isten nem született lény, ezért nem lehet születésnapja. Szellemi lény, ezért nem eszik. Nem olvas semmi könyvet, hiszen az ismerete teljes és végtelen.
"Mivel Isten nem született lény, ezért nem lehet születésnapja." Tudom, ezt sokszor megtárgyalták már a történelemben, de az nem egy logikus magyarázat Isten származására, hogy végtelen ideje létezik.
"Szellemi lény, ezért nem eszik." Akkor meg miből tartja fenn az önvalóját? Honnan szerzi az energiát?
"Nem olvas semmi könyvet, hiszen az ismerete teljes és végtelen." Honnan tudod? xD
Ez nem is rossz kérdés egyébként! Oké (lehet) hogy van Isten, de mégis milyen Isten és mit akar tőlem?
Szerintem egészen jól megismerhető Isten, legalább is olyan szinten, ami nekünk kell, amennyit a mi agyunkkal fel tudunk fogni.
Valakit (akár Istent) legkönnyebben a TETTEIN keresztül lehet megismerni.
Gondolj arra a történetre, amikor Mózses "ismerkedett meg Istennel" az égő csipkebokornál. Isten LÁTTA Mózest, KIÁLT utána, BEMUTATKOZIK, elmeséli tetteit, és személyreszabott terve van Mózessel meg a zsidó néppel!
Mózesnek így mutatkozik be: Vagyok aki vagyok. Kicsit nyelvészkedve úgyis meg lehetne fogalmazni hogy: ott leszek ahol ott leszek (héberül a jelen és jövő idő nem mindig egyértelmű).
Tehát ki az Isten? Aki vár téged, jelen van, és küldetése van a számodra.
János 1:18 alapján pedig Isten olyan, amilyennek Jézusban megismerjük őt!
Vidiripi
Kinevezett arkangyalként nem tudsz Istenről semmit úgy hogy még csokit is kaptál tőle. Hát ez szomorú.
Na de komolyra fordítva a szót.
Kissé abszurd hogy egy nem fizikai entitást fizikai szokásokkal akarsz meghatározni. Szülinap. Ez már eleve abszurd mert az időt is Isten teremtette. Még a tudomány is alátámasztja hogy a világnak volt kezdete.
Evidens hogy így a többi dolog teljesen értelmetlen. Istennek nincs napi rutinja ő nem alszik. :) Abszurd is lenne.
Egyetlen megállapításod van amely helytálló. Nagy részt nem ismerjük őt de azért vannak dolgok amiket tudunk. Tudjuk azt is hogy mit gondol rólunk.
#8 Idióta azé' nem vagyok! :D De, nagyon köszönöm a részletes -és vicces- kommentet! Én is hasonlóan gondolnám el!
#9 (Ezt csak neked mondom, hogy most együtt röhögünk a kommenteken. Nem ismerte eddig ezt az oldalt ennyire, én pedig megmutattam, és rendkívül tetszik neki).
Mellesleg hogy csak "tisztázzunk engem": Tudatában vagyok a kérdésem bugyutaságának mértékében, azt már ti döntitek el, hogy szerettek-e bugyuta kérdésekre válaszolni. Mindhárom válasz jó. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!