Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem alkotnak olyan...

Miért nem alkotnak olyan törvényt, amely vallásgyakorlási és hitbeli védelmet nyújt bármilyen vallás követői számára, azokkal szemben, akik támadják és tagadják a vallásokat?

Figyelt kérdés

2017. jún. 4. 18:17
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Ez egy teljesen életképtelen ötlet. Sőt abszolút életidegen. Amennyiben létezne egy ilyen törvény akkor nem mondhatnád el szabadon hogy te miért akarsz vagy éppenséggel nem akarsz egy adott valláshoz tartozni. De akár még ateista sem lehetnél ha teszem azt vallásos családban nősz fel vagy pont fordítva!

2017. jún. 4. 21:21
 12/21 anonim ***** válasza:

Kérdező... "Tudva való dolog az, hogy vannak akik helytelenül viselkednek, amint azt a kedves kommentelő válasza is mutatja. A megkövezést szerintem minden igaz vallású ember elutasítja."

Fogalmmad sincs miben hiszel, ugye?

>>megkövezés: a →halálbüntetés egyik módja az Ószövetségben. - Elsősorban istenkáromlásért (Lev 24,16), de halottidézésért, jövendőmondásért (20,27), bálványimádásért (MTörv 17,2-5; 21,21) és a →szombat megszegéséért (Szám 15,35), a tört. irod-ban a felségsértésért is ~ járt (1Kir 21,13).<<

A megkövezés a te igaz vallásod gyakorlata. :) és Allah is a te keresztény Istened.

2017. jún. 4. 21:25
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, mit szeretnél.

Arra kellene a törvény, hogy minden vallásos ember mellett egy rendőr álljon, és ha esetleg egy ateista vagy egy más vallású azt állítja, hogy nem ért vele egyet, nyomban kardélre hányja?

2017. jún. 4. 22:07
 14/21 anonim ***** válasza:

Ez mán vót:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

Tehát akkor mèg egyszer:

VALLÁSSZABADSÁG, SZÓLÁSSZABADSÁG

2017. jún. 4. 22:35
 15/21 Alex Fly ***** válasza:
100%
Fwlesleges. Érrelmes ember tiszteketben tartja a másik hitét/világnézetét, nekik nemökell ilyen törvény. A bunkókkal pedig úgysem lehetne betartatni.
2017. jún. 6. 02:20
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy van, akinek egy ártatlan vicc is támadás, mást meg az se érdekli, ha konkrétan lehülyézik. Szóval akkor hol húznád meg a határt, ami miatt már büntetni kell? Ha én azt mondom, hogy pl nem hiszem el, hogy Jézus a megváltó, mert nekem zsidóként más a hitem, de a szomszéd ezen megsértődik, akkor le lehet engem ezért csukni? Vagy megbünteted azt, aki levetíti a Brian életét, mert a nagymamám egyszer belenézett és úgy megsértődött, hogy hetekig mást sem lehetett hallani tőle? A katolikus barátnőm szereti a filmet.
2017. jún. 6. 12:09
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként nem lehet ennyire beszabályozni az emberek viselkedését. Erre valók az íratlan társadalmi szabályok, erre törvényt hozni nem lehet. Amíg valaki nem uszít a másik vallás ellen, addig had legyen már saját véleménye.
2017. jún. 6. 12:11
 18/21 A kérdező kommentje:
Szerintem, ha egy ember arra vágyik, hogy a vallása által lelkileg fejlődjön, akkor abban ne akadályozza senki. Ezt a ismeretleneknek és az ateistáknak is tudomásul kell venni. Egy vallásos embernek joga van élni, lelkileg fejlődni. A törvénynek pedig védnie kell őt! Egy vallástalannak pedig tiszteletben kell tartania a jogait egy hívőnek! ha ez nem működik, akkor arra szigórú törvényeket kell hozni! És szerintem fontolóra kell venni azt, hogy legyenek olyan jogszabályok, amelyek büntetik azokat az embereket, askik a vallásosokat bántják. Elég volt a vallásellenes emberekből!!!
2017. jún. 7. 23:04
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, még hány ilyen kérdést írtál ki?

És, ahogy látom, te úgy gondoltad, hogy a hívőket védje a törvény, az ateistákat meg nem?

Ja, és minden hívőt védjen, vagy csak azt, aki a te hitedet hiszi?

2017. jún. 7. 23:08
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Továbbra sem értem, hogy hol a határ a bántás és a más vélemény, vagy a bántás és a vicc között. Téged amúgy ki bánt? Mert én teljesen jól tudok fejlődni lelkileg, persze ehhez az is kell, hogy nem dobom oda magamat direkt a farkasoknak, mint te.
2017. jún. 8. 05:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!