Van olyan vallás amely az "önhittel" foglalkozik?
nem, a buddhizmus nem ilyen, a buddhizmus szerint nem is létezel, inkáb mondhatni egy rákos sejt vagy amelyik azt hiszi önálló lény, pedig nem, csak egyetlen létező lény része, a buddhizmus célja, pedig ebbe a lénybe való visszatérés, a végleges és teljes megsemmisülés, az úgynevezett nirvana állapot
persze, hogy van ez az a vallás amit mindenki követ, talán születésétől fogva, csak akkor még nem olyan magas szinten, sokan áttérnek, de a régi vallásosságuk még mindig nagy nyomokat hagy rajtuk
ez a vallás látszólag olyan mint a többi, egy külső dolgot a pénzt imádja, valójában nem, valójában a pénz csak egy elengedhetetlen vallásgyakorlati eszköz ahhoz, hogy ne egy külső személyt, mondjuk Istent hanem magadat imádhasd.
Ez a vallás nem véletlenül olyan vonzó, hiszen még tanítani sem kell, nem kell filozofálni etikai kérdésekről, ráadásul rugalmasabb, dinamikusabb si a többi vallásnál ,hiszen ha önmagadban hiszel nyilvánvalóan ami neked kellemes, neked pénzt hoz, szerinted szép, stb stb az a jó illetve a normális, ezzel ellenkezve pedig találod a gonoszt, ha valamit későb megkedvelsz az már gonoszból jó lesz, tehát az önmagadba vetett hittel mondhatni megváltasz dolgokat
mondok egy példát, a jelenlegi kormány gonosz volt, hiszen eltörölte az élelmiszerek adókedvezményeit és telefonadót vezetett be, és még számos más adót is, ez tőled ugye pénzt vont el, következésképpen ártott a hited központjának önmagadnak, tehát gonosz volt, későb rezsicsökkentéssel olyan intézkedést hozott ami neked pénzt hozott, tehát a kormány immáron a nagybetűs jóhoz tartozik, igaz vigyáznia kell nehogy kiessen ebből az üdvös állapotból
Önhitt, pökkhendi, gőgös, önző, empátia nélküli emberek vallása. A politikusok közt keresgélj, ha ilyent akarsz találni. A buddhistákra - egyik ágára sem- nagyon nem jellemző. Ott a tökéletes vágytalanság, lemondás, mint a szenvedéstől és a létesülési láncolattól való megszabadulás az út. A szív szútra része pedig: fogadom, hogy minden érző lényt megszabadítok.
Egyébként meg minden világvallás kifejti: ennek lényege nem "kint" van, nem "külső személybe, istenségbe" találod.
Hanem a saját szívedben.
Nézzük a világvallásokat:
Brahmanizmus
Aham Brahmanasmi. (szanszkrit:én vagyok Brahman)
Buddhizmus: Buddha mondja: mindenki elérheti a buddhai rangot, ha egyedül a szívében keresi Buddhát.
Tao: Az út - Lao Ce könyvében egy belső út.
Muszlim:a szufi Muhjí-d-Dín Ibn Arabí verse:
Szívem minden forma otthona,
gazellák legelője, szerzetesek kolostora,
az istenség képeinek temploma, zarándokok
Kábaköve, a Tóra táblái, a Korán könyve.
Vallásom a szeretet, bármerre járnak is
hátaslovai, ott van vallásom és hitem.
És Jézus Krisztus szava: "Tibennetek van a Világ világossága -mondja 3-szor és kétszer:"Én vagyok a világ világossága"
Lk 17, 20-21
Megkérdeztetvén pedig a farizeusoktól, mikor jő el az Isten országa, felele nékik és monda: Az Isten országa nem szemmel láthatólag jő el.
Sem azt nem mondják: Ímé itt, vagy: Ímé amott van;
mert ímé az Isten országa ti bennetek van.
Szia!
Aszparágusz jót írt. Annyival kiegészíteném, hogy ugyamez igaz a kollektív egoizmusra, amikor például emberek egy csoportjának abban nyilvánul meg az egoizmusa, hogy abszurd szeánszokon halandzsáznak, fetrengenek és ettől érzik magukat különbnek a többi emberrel szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!