Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van olyan vallás amely az...

Van olyan vallás amely az "önhittel" foglalkozik?

Figyelt kérdés
Nem külső személybe, istenségbe vetett hit, hanem önmagunkba. Van ilyen vallás? A buddhizmus ilyen?

#vallás #önhit
2016. márc. 10. 09:36
 1/5 anonim ***** válasza:

nem, a buddhizmus nem ilyen, a buddhizmus szerint nem is létezel, inkáb mondhatni egy rákos sejt vagy amelyik azt hiszi önálló lény, pedig nem, csak egyetlen létező lény része, a buddhizmus célja, pedig ebbe a lénybe való visszatérés, a végleges és teljes megsemmisülés, az úgynevezett nirvana állapot

persze, hogy van ez az a vallás amit mindenki követ, talán születésétől fogva, csak akkor még nem olyan magas szinten, sokan áttérnek, de a régi vallásosságuk még mindig nagy nyomokat hagy rajtuk

ez a vallás látszólag olyan mint a többi, egy külső dolgot a pénzt imádja, valójában nem, valójában a pénz csak egy elengedhetetlen vallásgyakorlati eszköz ahhoz, hogy ne egy külső személyt, mondjuk Istent hanem magadat imádhasd.

Ez a vallás nem véletlenül olyan vonzó, hiszen még tanítani sem kell, nem kell filozofálni etikai kérdésekről, ráadásul rugalmasabb, dinamikusabb si a többi vallásnál ,hiszen ha önmagadban hiszel nyilvánvalóan ami neked kellemes, neked pénzt hoz, szerinted szép, stb stb az a jó illetve a normális, ezzel ellenkezve pedig találod a gonoszt, ha valamit későb megkedvelsz az már gonoszból jó lesz, tehát az önmagadba vetett hittel mondhatni megváltasz dolgokat

mondok egy példát, a jelenlegi kormány gonosz volt, hiszen eltörölte az élelmiszerek adókedvezményeit és telefonadót vezetett be, és még számos más adót is, ez tőled ugye pénzt vont el, következésképpen ártott a hited központjának önmagadnak, tehát gonosz volt, későb rezsicsökkentéssel olyan intézkedést hozott ami neked pénzt hozott, tehát a kormány immáron a nagybetűs jóhoz tartozik, igaz vigyáznia kell nehogy kiessen ebből az üdvös állapotból

2016. márc. 10. 09:47
 2/5 anonim ***** válasza:

Önhitt, pökkhendi, gőgös, önző, empátia nélküli emberek vallása. A politikusok közt keresgélj, ha ilyent akarsz találni. A buddhistákra - egyik ágára sem- nagyon nem jellemző. Ott a tökéletes vágytalanság, lemondás, mint a szenvedéstől és a létesülési láncolattól való megszabadulás az út. A szív szútra része pedig: fogadom, hogy minden érző lényt megszabadítok.

Egyébként meg minden világvallás kifejti: ennek lényege nem "kint" van, nem "külső személybe, istenségbe" találod.

Hanem a saját szívedben.

Nézzük a világvallásokat:

Brahmanizmus

Aham Brahmanasmi. (szanszkrit:én vagyok Brahman)

Buddhizmus: Buddha mondja: mindenki elérheti a buddhai rangot, ha egyedül a szívében keresi Buddhát.

Tao: Az út - Lao Ce könyvében egy belső út.

Muszlim:a szufi Muhjí-d-Dín Ibn Arabí verse:

Szívem minden forma otthona,

gazellák legelője, szerzetesek kolostora,

az istenség képeinek temploma, zarándokok

Kábaköve, a Tóra táblái, a Korán könyve.

Vallásom a szeretet, bármerre járnak is

hátaslovai, ott van vallásom és hitem.

És Jézus Krisztus szava: "Tibennetek van a Világ világossága -mondja 3-szor és kétszer:"Én vagyok a világ világossága"

Lk 17, 20-21

Megkérdeztetvén pedig a farizeusoktól, mikor jő el az Isten országa, felele nékik és monda: Az Isten országa nem szemmel láthatólag jő el.

Sem azt nem mondják: Ímé itt, vagy: Ímé amott van;

mert ímé az Isten országa ti bennetek van.

2016. márc. 10. 10:06
 3/5 anonim ***** válasza:
Nézz utána a lavey féle sátánizmusnak:)
2016. márc. 10. 18:52
 4/5 anonim ***** válasza:
Van. Az egocentrikus világképből származó egoizmus minden formája. Biztos út a magányosság felé. Legfőbb ismérve az öntörvényűség, istene pedig a mindenkori "én". Ez jellemzően egyszemélyes vallás. Mindegyik önistennek egy imádója van.
2016. márc. 10. 22:23
 5/5 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Aszparágusz jót írt. Annyival kiegészíteném, hogy ugyamez igaz a kollektív egoizmusra, amikor például emberek egy csoportjának abban nyilvánul meg az egoizmusa, hogy abszurd szeánszokon halandzsáznak, fetrengenek és ettől érzik magukat különbnek a többi emberrel szemben.

2016. márc. 11. 06:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!