A mai genetikai ismeretek alapján teljesen kizárt.
Amint egy ember,és egy birka frigyéből nem lesz utód,úgy egy angyalé,és egy emberéből sem.
A badarság,egy hiteltelen"Énoh"könyve alapján ter
folyt.:
A badarság,egy hiteltelen"Énoh"könyve alapján terjedt el,amiről senki sem bizonyította be eddig,hogy Jézus kora előtt született,melyre egy bibliai íge is utal,vagy a középkor valamelyik miseborgőzös cellájában született,egy hasonló néven.
A Biblia beszámolója pontos és nem hagy kétséget, hogy a nefilimek méretben voltak óriások. Góliátról pontosan leírja a héber szöveg, hogy hat könyök (sing) és egy arasz magas volt, ami átszámitva kb 2,8 m. Mivel egy könyök kb 45 cm. Óg, Básán királyának 9 sin hosszú és 4 sing széles vaságya volt ami átszámitva kb 400 x 180 cm! és vasból volt!
Ezenkívül a Septuaginta legtöbb verziója az "Isten fiai" házassága emberi asszonyokkal résznél az "Isten fiait" -> "Isten angyalaival" forditotta. Ezt használta a korai egyház is benne az Énók kömyvével, amit sok mai protestáns felekezet csak a saját hamis teológiája miatt vet el.
"400 x 180 cm!"
Az ágy lehet ekkora, az ember nem. Ez már fizikai lehetetlenség. Már a 3 méteres ember is alig tud mozogni... nem hogy küzdeni, harcolni - és rendkívül sérülékeny, nagyon könnyű felborítani.
Szia
Utána kerestem és ezt találtam: [link]
Azt gondolom, hogy teljesen megbízható amit a Biblia ír a nefilekről, hiszen még Péter apostol is említést tesz róluk, ami azt jelenti a többi Biblia író is hitelesnek tartja a róluk szóló beszámolót.
Szerintem az asszonyok és az angyalok házasságának annyi a történeti értéke, mint a hatnapos teremtésnek, a lábait elvesztő beszélő kígyónak, s mindent elöntő özönvíznek, s az isteni magasságokba törő bábeli toronynak.
Az Őstörténet (Teremtés könyvének első 11 fejezete) valójában egy mese, amelynek a lényege ugyan valós történeti eseményeken alapul, de részleteiben mégis igen messze esik a történeti valóságtól.
Ugye a történet azt akarja szemléltetni, hogy a bűnös emberiség a lehető legnagyobb szövetségre lépett az ördögökkel. Én nem gondolom, hogy az ördögökkel valós nemi kapcsolatba lehet kerülni lévén nekik nincs testük. A történetből valószínűleg csak annyi igaz, hogy az emberek egyre inkább a hamis vallások és okkult dolgok felé orientálódtak, vagyis egyre nagyobb lett az istenellenes erők befolyása az emberi történelemre.
"hamis vallások"
Mondanál pár példát, és hogy mitől lesz egy vallás hamis?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!