A Földön van még olyan ember, akiben a Szentlélek munkálkodik, vagy csak közönséges hívők maradtak már csak?
"Melyik ígéről van szó, ahol ezt írja a Biblia?"
Ezt? Mit ezt? Mit ír? Hogy a Szentlélek által megszállt emberek csodatévő erővel rendelkeztek, és különböző nyelveken beszéltek? Ezt többször is olvasható a Máté által írt Apostolok cselekedetei című újszövetségi műben.
"Miért csak a pápát és a katolikusokat mondod kereszténynek?"
Nézd, Krisztus követői keresztények! Valaki azt mondja, hogy lehet házasodni papnak. valaki azt, hogy nem. Bumm! Kettészakadt az egyház. valaki megint más mond. Bumm! megint ketté szakadt. Nem tök mindegy?? Annyi ág meg felekezet van... Azt se tudom már melyik melyik. Katolikus, református, evangélista, protestáns, baptista, mik vannak még... És mi a különbség közöttük? Semmi! Ugyanúgy hisznek Istenben, és kis különbségek miatt képesek voltak egyházat szakítani, és mindegyik meg van győződve róla, hogy neki van igaza! Mégpedig olyan dolgokban, amiket ember nem tudhat!
"A Biblia szerint azok, akikben benne van a Szentlélek, olyan hatalommal lesznek felruházva, hogy bármilyen nyelven képesek lesznek beszélni, és minden emberhez képesek lesznek szólni, beszédüket egyszerre több különböző nyelven is érteni lehet, méreg által nem halnak meg, és amíg feladatukat el nem végzik, Isten mindentől megvédi őket, meg nem halhatnak."
Azt kértem, hogy másold be az igét, ami ezt állítja.
Ha olvastad az Újszövetséget, akkor tudnod kéne, hogy így van. De oké, bemásolom.
1.)
Apostolok cselekedetei (2): A Szentlélek eljövetele.
"Majd lángnyelvek jelentek meg nekik szétoszolva, és leereszkedtek mindegyikükre. Mindannyiukat eltöltötte a Szentlélek, és különböző nyelveken kezdtek beszélni, úgy, ahogy a Lélek szólásra indította őket."
"Amikor ez a zúgás támadt, nagy tömeg verődött össze. Nagy volt a megdöbbenés, mert mindenki a saját nyelvén hallotta, amint beszéltek."
Hosszabban a szöveg, de most nem írom le az egészet. Még mondom, hogy az Újszövetségben hol találod meg őket, olvasd el, mert idézni már nem idézek. Nézz magad utána, ha nekem nem hiszel, legalább az apostolok szavainak higyj.
2.)
Apostolok cselekedetei (2): Péter beszéde.
3.)
Apostolok cselekedetei (19): Pál Efezusba utazik.
És még volt néhány,amit nem találtam meg, de emlékszem, hogy olvastam. Nézz utánuk, olvasd el legalább azokat, amiket írtam, ezt a hármat. Keress rájuk az Újszövetségben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!