Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Földön van még olyan ember,...

A Földön van még olyan ember, akiben a Szentlélek munkálkodik, vagy csak közönséges hívők maradtak már csak?

Figyelt kérdés
A Biblia szerint azok, akikben benne van a Szentlélek, olyan hatalommal lesznek felruházva, hogy bármilyen nyelven képesek lesznek beszélni, és minden emberhez képesek lesznek szólni, beszédüket egyszerre több különböző nyelven is érteni lehet, méreg által nem halnak meg, és amíg feladatukat el nem végzik, Isten mindentől megvédi őket, meg nem halhatnak. Ilyen ember jelenleg van a Földön? mert a pápa, a jelenlegi földi helytartója Istennek, ilyenre nem képes! Sőt, senki sem! Akik kapcsolatban léptek Istennel, és akik fel voltak ruházva ilyen képességekkel, a hit békés terjesztésébe, csodák tételeibe, gyógyításokba fektették életüket, és halálukig ebben munkálkodtak. Végül a többséget meggyilkolták, de csodatévő erejük egyértelmű volt. jelenleg egy ilyen ember sincs a Földön. Egyértelmű, hogy a Földre küldött szentlélek, immár egyre jobban elvesztette erejét. Érezni lehet még Isten erejét, de Jézus után egyre "többed fokú" apostolok jelentek meg, míg végül létrejött egy réteg, akikben nem munkálkodott a szentlélek, életüket nem fektették Istenbe, hanem csak egyszerűen hívők voltak. Ez egyértelműen a középkorban lévő üldözésekben érte el a mélypontját, ahol csak ölték egymást az emberek. Utána a hívők egyre kisebb számban voltak jelen a Földön, akik csak hisznek, és ennyinél több nem is kell nekik, mert Istennek tetsző hívő életet nem akarnak élni. A kérdésem, hogy ha az Isten földi helytartója, a pápa is annyira erőtlen, hogy inkább már csak egy reklámarc, mint isten hírnöke, és nem a szentlélek munkálkodik benne, hanem csak egyszerűen jó, és csupán végzi a munkáját, de csodákra, gyógyításokra nem képes, akkor mi lesz az emberekkel? Mármint, ha már nem lesz több hívő ember a földön, és az utolsó igazi hívő generáció elérkezik, márpedig ennek el kell érkeznie, akkor mi lesz ezek után? Eddig bármi érte az emberiséget, mindig volt egy kis hely, ahonnét az igaz hitet el tudták terjeszteni, még úgy is, hogy a fél világot uraló hatalommániás diktátor ült a pápai székben. De így, hogy a pápai székben egy istenfélő ember van, és így is ennyire erőtlen, így mi lesz a jövőben?
2017. máj. 26. 19:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Jó veled beszélgetni.
2017. máj. 27. 14:04
 12/18 A kérdező kommentje:

"Melyik ígéről van szó, ahol ezt írja a Biblia?"

Ezt? Mit ezt? Mit ír? Hogy a Szentlélek által megszállt emberek csodatévő erővel rendelkeztek, és különböző nyelveken beszéltek? Ezt többször is olvasható a Máté által írt Apostolok cselekedetei című újszövetségi műben.

"Miért csak a pápát és a katolikusokat mondod kereszténynek?"

Nézd, Krisztus követői keresztények! Valaki azt mondja, hogy lehet házasodni papnak. valaki azt, hogy nem. Bumm! Kettészakadt az egyház. valaki megint más mond. Bumm! megint ketté szakadt. Nem tök mindegy?? Annyi ág meg felekezet van... Azt se tudom már melyik melyik. Katolikus, református, evangélista, protestáns, baptista, mik vannak még... És mi a különbség közöttük? Semmi! Ugyanúgy hisznek Istenben, és kis különbségek miatt képesek voltak egyházat szakítani, és mindegyik meg van győződve róla, hogy neki van igaza! Mégpedig olyan dolgokban, amiket ember nem tudhat!

2017. máj. 27. 19:08
 13/18 anonim ***** válasza:
Én csak az igét kértem.
2017. máj. 27. 21:33
 14/18 A kérdező kommentje:
Milyen igét? Visszakérdeztem, mert fogalmam sincs, hogy milyen mivel kapcsolatban szeretnéd. És még mindig nem tudom. nem mondod, hogy mit szeretnél, de elvárod, hogy tudjam. Így nem fog menni. Kérlek mond meg, hogy mivel kapcsolatban szeretnél magyarázatot az Újszövetségből, és akkor tudok segíteni.
2017. máj. 27. 22:24
 15/18 anonim ***** válasza:

"A Biblia szerint azok, akikben benne van a Szentlélek, olyan hatalommal lesznek felruházva, hogy bármilyen nyelven képesek lesznek beszélni, és minden emberhez képesek lesznek szólni, beszédüket egyszerre több különböző nyelven is érteni lehet, méreg által nem halnak meg, és amíg feladatukat el nem végzik, Isten mindentől megvédi őket, meg nem halhatnak."

Azt kértem, hogy másold be az igét, ami ezt állítja.

2017. máj. 27. 23:18
 16/18 A kérdező kommentje:

Ha olvastad az Újszövetséget, akkor tudnod kéne, hogy így van. De oké, bemásolom.

1.)

Apostolok cselekedetei (2): A Szentlélek eljövetele.

"Majd lángnyelvek jelentek meg nekik szétoszolva, és leereszkedtek mindegyikükre. Mindannyiukat eltöltötte a Szentlélek, és különböző nyelveken kezdtek beszélni, úgy, ahogy a Lélek szólásra indította őket."

"Amikor ez a zúgás támadt, nagy tömeg verődött össze. Nagy volt a megdöbbenés, mert mindenki a saját nyelvén hallotta, amint beszéltek."

Hosszabban a szöveg, de most nem írom le az egészet. Még mondom, hogy az Újszövetségben hol találod meg őket, olvasd el, mert idézni már nem idézek. Nézz magad utána, ha nekem nem hiszel, legalább az apostolok szavainak higyj.

2.)

Apostolok cselekedetei (2): Péter beszéde.

3.)

Apostolok cselekedetei (19): Pál Efezusba utazik.

És még volt néhány,amit nem találtam meg, de emlékszem, hogy olvastam. Nézz utánuk, olvasd el legalább azokat, amiket írtam, ezt a hármat. Keress rájuk az Újszövetségben.

2017. máj. 28. 00:28
 17/18 A kérdező kommentje:
De ott van például amikor Pált elviszik a katonák Rómába, és eltévednek a vihar miatt a tengeren. Amikor kikötnek egy szigeten, megharapja egy mérges kígyó, de semmi baja sem lesz. Olvass utána.
2017. máj. 28. 00:30
 18/18 anonim ***** válasza:
Tehát voltak csodák és te azt mondod, hogy csak abban van a Szentlélek, aki ugyanezeket tudja. Na én erre akartam tőled igét, de a saját kérdésedet nem érted, akkor minek válaszoljon az ember? Van egy feltételezésed és meg sem hallod a másik embert. Hagyjuk. Azt hiszel, amit akarsz.
2017. máj. 28. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!