Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehet az ember hite őszinte...

Lehet az ember hite őszinte ferde humorral is?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hívő kereszténynek érzem magam, de elég széles spektrumú a humorérzékem, vannak olyan vallással kapcsolatos viccek is, amik egy váratlan poén vagy a puszta abszurditásuk miatt megnevettetnek. Én nem érzem ezt bűnnek de volt már aki megszólt érte.

Leírok egy példát is, mondjuk egy ilyen vicc, tudom hogy hülyeség, de mégis meg tud mosolyogtatni:

Jézus, Mózes és Noé ülnek egy folyó partján, lazulnak, beszélgetnek, mígnem egyszer csak Jézus feláll, és azt mondja:

- Én most átmegyek a túlpartra!

Azzal fogja magát és minden gond nélkül átsétál a folyón.

- Én is átmegyek! - áll fel Mózes is, és csakúgy mint Jézus, egyszerűen átlépdel a vízfelszínen.

Noé ezt ugyan még sosem próbálta, de hát ha Mózesnek sikerült, neki is fog, gondolja. Ő is feláll, rálép a vízre, majd egy hatalmas csobbanás után elmerül. Mózes erre oldalba böki Jézust:

- Lehet neki is meg kellett volna mutatni, hol vannak leverve a cölöpök?"

2017. máj. 8. 17:27
 1/4 anonim ***** válasza:

Hacsak nem az a célod, hogy kifigurázd a kereszténységet, úgy gondolom, semmi rossz nincs az ilyen viccekben.

Mellesleg ez engem is megnevettetett :D

2017. máj. 8. 17:34
 2/4 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előttem íróval.

Ha a vicc értelme,a vicc görbetükre segítségével javítni egy téves gyakorlaton,vagy elképzelésen,a vicc teljesen helyénvaló módszer,azonban van a jó vicc,és az Isten iránti tiszteletlenség mocsara között egy alacsony kerítés,vagy annak nyoma.Jobb,ha nem közelítjük meg ezt!

2017. máj. 8. 18:04
 3/4 Alex Fly ***** válasza:
Ne emészd magad ezen. Semmi rossz nincs ebben. Az Úrnak is hatalmas humorérzéke van: gondolj csak a kacsacsőrű emlősre...
2017. máj. 9. 07:34
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem. Tudod, régebben azt hittem, hogy az a hit, amivel hiszek Istenben, az elég. De nem. Ha akkor haltam volna meg, amikor a legnagyobb hívőnek hittem magam, simán a pokolba kerültem volna. Egy csomó olyan tulajdonságom volt, amit nem tartottam rossznak, egyszerűen nem éreztem át, hogy azok mögött mekkora gonoszság rejtőzik. Amit most mondok, az lehet, hogy elijeszt, de képzeld el, hogy ha úgy halsz meg, hogy nem bántál meg szívedből minden bűnt, akkor a pokolra jutsz. Ne távolodj el Istentől. nem elég csupán hinni benne. Te talán nem érzed át, de attól, hogy csak hiszel, az bőven nem elég. Nem, nem elég "csak" különbnek lenned a környezetednél. Nem az a cél, hogy te X százalékkal különb legyél. Megvan, hogy miket kell betartanod, hogy ne távolodj el kellő képpen Istentől.
2017. máj. 9. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!