A Római Katolikus Egyház értelmezéésében a mennyország egy ÁLLAPOT? Tehát nem egy hely.
A Katekizmusban ez olvasható:
"A mennyország az ember végső célja és legmélyebb vágyainak beteljesedése, a végső és teljes boldogság állapota." (1024)
"...a végső és teljes boldogság ÁLLAPOTa."
Ezek alapján az Egyház álláspontja az "állapot"?
Ján 14:2 Az én Atyámnak házában sok lakóhely van; ha pedig nem [volna], megmondtam volna nektek. Elmegyek, hogy helyet készítsek nektek.
Ján 14:3 És ha majd elmegyek és helyet készítek nektek, ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket; hogy ahol én vagyok, ti is ott legyetek.
Ez 1:26 És a mennyezeten felül, amely fejük felett vala, [látszék] mint valami zafírkő, királyi széknek formája, és a királyi széknek formáján [látszék] mint egy ember formája azon felül;
Kedves kérdező egy hely egy központi hely az örökkévalóság helye minden teremtéskezdet eredete. Az Atya Isten ember formája a királyiszéken.
A mennyország- hely
Örökkévalóság-állapot
Azért szoktuk inkább állapotnak definiálni, mert a hely szó alatt olyan véges teret tudunk csak elképzelni, ami itt a földi korlátok között van.
A halál után a lélek megéli ezt az állapotot, és majd a feltámadáskor egy megdicsőült testben éljük ezt meg, tehát öntudattal, nem csak érzelmek szintjén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!