A keresztényeknek kell ismerni az Ószövetséget? Ha igen, ha nem, miért?
imakommandós!
Gondolom észre sem veszed, hogy itt sem Jézustól idézel, hanem Páltól, akinek az idejében még nem is léteztek az evangéliumok és a Septuagintát használta.
Amúgy miattam akámit olvashatsz judeokeresztényt. Azt viszont megkérdezném, hogy az "Ő az én szeretett fiam, Őt halgassátok" számodra azt jelenti, hogy Mózest, Ábrahámot, Ezékielt, stb.. vagy Jézus Krisztust?
#23!
Próbáld ki egyszer, hogy reggel felkelsz és megfogadod, hogy nem szólsz bele kéretlenül más beszélgetésébe! Köszi.
Végül is azt látom nem szenvedek nagy kárt, ha ismerem az Ószövetséget is. Akkor nyugodt lelkismerettel tanulmányozom.
Köszönöm a gondolatokat.
Békesség nektek.
Remélem nem tépted ki az összes lapot ahol nem beszél Jézus. :)
De ez is egy jó kiindulási alap, hogy Krisztus személye érdekel.
Imakommandós!
Szerintem úgy illendő és az a párbeszéd, ha sorban válaszolunk egymás kérdésére.
"Azt viszont megkérdezném, hogy az "Ő az én szeretett fiam, Őt halgassátok" számodra azt jelenti, hogy Mózest, Ábrahámot, Ezékielt, stb.. vagy Jézus Krisztust?"
Téves emlékeid vannak Pietrosol!
Jézus sosem kritizálta a Bibliát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!