Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tenyleg akkora bun ez? Ateista...

Tenyleg akkora bun ez? Ateista vagyok egy vallasos csaladban.

Figyelt kérdés

A lanyaim meg vannak keresztelve.

Viszont ugy dontottem, hogy nem jarnak hittanra (a nagyobbiknal most kellett az iskolaban nyilatkoznom).

Ezt a lelkipasztor megtudta, es szolt az egyik keresztszulonek. En egesz eddig se csinaltam titkot az ateizmusombol, sot noveremnek ki is jelentettem, hogy egyetlen istenseg, vqgy felelkezet fele sincs hitem.

Szamomra a hittan kotelezo nyug volt, kotelezo templombajwrassal, kotelezo szavalassal, olyan szavakat mondattak velem, amiket nem hittem el, a kerdeseimre a valasz altalaban az volt, hogy ne zavarjam az orat.

A botrany azon van, hogy a testvereim szerint a lanyomat megfosztom ettol. Viszont nekem meg az a velemenyem, hogy kepmutatas lenne a lanyomat hittanra kuldeni, mikozben en magam nem vagyok vallasos. Hiszen hogyan valaszolnek a kerdeseire?

2017. máj. 16. 08:36
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, még annyit az egészhez, hogy ha egyszer ateista vagy, akkor minek kereszteltetted meg őket? Ez valóban csúnya képmutatás. Ha nem vagy vallásos, azzal semmi baj nincs, mert ezt mindenki maga dönti el, de akkor mi értelme van keresztelni, nem értem.
2017. máj. 16. 15:42
 12/29 anonim ***** válasza:
12%

10-11 szépen kiütötted a saját szavad. Először azt írod "Az elég buta indok, mikor valaki azt mondja a gyerekével kapcsolatban, hogy meg sem keresztelteti" majd a következőben azt mondod képmutató amiért megkereszteltette...

A megkeresztelésnek rengeteg előnye és zéró hátránya van, szóval ateistáknak is megéri.

2017. máj. 16. 15:56
 13/29 anonim ***** válasza:
Mi előnye van az ateistának, ha meg van keresztelve?
2017. máj. 16. 16:27
 14/29 anonim ***** válasza:

A gyereket olyan neves iskolába is felveszik ami megköveteli a keresztelést.

Vagy ha egyszer "megtérne" akkor ez le lenne rendezve.

Vagy ha teológiával kapcsolatos munkát akarna (pl lelkész) akkor megint csak nem kell vesződnie vele.

Én nem vagyok megkeresztelve, és többször is éreztem emiatt diszkriminálást az életemben.

Ennyi jutott eszembe, de hátrány valóban nem keletkezik.

2017. máj. 16. 17:05
 15/29 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező!

Én nem nevezném bűnnek,hanem hibának.Nagy hibának.

A szülőnek meg kell adnia gyermekének minden ismeret megszerzésének lehetőségét,hogy sajátmaga dönthessen olyan életet meghatározó kérdésben,mint a világnézete!

Ha valaki kizárja az Isten ismeretének lehetőségét gyermeke számára,gyakorlatilag rákényszeríti saját nézetét,ami erkölcstelenség.

Sosem hazudik egy jó szülő,a gyermekének,és így,az istentagadónak sem szabad hazudnia.

NEM szabad megjátszania magát a szülőnek!

Amikor kérdez Istenről,istenfélelemről,az igazságot kell válaszolni,de csak annyit,amennyit kérdez!

2017. máj. 16. 17:13
 16/29 anonim ***** válasza:
23%

12-es!

Nem ütötték a szavaim egymást véletlenül sem.

Az első eset nem a Kérdezőre vonatkozott, csupán azt a gyakorlatot írtam le, amikor valaki azzal az indokkal nem keresztelteti meg a gyerekét, hogy "majd felnőttként eldönti mit akar". Az ilyen szülő vallásilag közömbös.

A második eset pedig arra vonatkozott, hogy képmutatás egy szülő részéről megkereszteltetni a gyereket akkor, ha ő maga nem vallásos. A Kérdező ráadásul ateista is. Óriási különbség van egy "vallásilag közömbös" és egy "ateista" között.

2017. máj. 16. 18:27
 17/29 anonim ***** válasza:

15: Akkor te azt is elmondanád a gyerekednek mellette, hogy hány millió ember halt meg a kereszténység miatt? És ugye megtanítanád az iszlámra, az ős germán vallásokra, a görög/római politeizmusra, a sátánizmusra, a Buddhizmusra, a hindu vallásra, és a kelta mitológiára is a gyereked? Csak hogy minden ismerete meg legyen. :)

16: Még mindig nem értem, hogy miért képmutatás. :)

2017. máj. 16. 19:32
 18/29 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem is ezt a lányaiddal beszéld meg.

Nagy gondjuk amúgy úgy sem lesz belőle, hisz előbb-utóbb megtudják, hogy nincs is Mikulás, a többi már csak apróság lesz utána (:D).

2017. máj. 16. 19:54
 19/29 anonim ***** válasza:
4%
Kedves kérdező! Sajnálom, hogy nem kaptál választ annak idején a kérdéseidre és kétségeidre, és letorkolltak. Szerintem megérné elbeszélgetni azzal a lelkipásztorral, aki a lányodat tanítaná, hátha ő érzékenyebb és értelmesebb, mint a Te tanítód volt.
2017. máj. 16. 21:05
 20/29 anonim ***** válasza:

17.Hsz!

16 éves kora körül,valami módon elérném,hogy elolvassa valamelyik könyvet az 5 világvallásról,és elvinném pecázni,étterembe,welnessbe,hogy azt megbeszéljem vele.

Természetesen,én nem tiltanám semmilyen vallási vagy más filozófiai irányzattól a gyermekem,ahogyan nem is tiltottam 3 gyermekemet sosem.

2017. máj. 17. 06:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!