És főleg azoknál van igazán akik az Ő nevében gyűlnek össze.
Isten nem egy helyhez kötött valami hanem Ő a minden a VAGYOK, időn és téren kívül mindenhol ott van.
2017. máj. 15. 14:32
2/15 anonim válasza:
Én úgy mondanám, hogy Istenben vagy mindenki. Ha valami létezik, létben van, az csak Istenen belül lehet. Isten az abszolút létező, mi a Isten által biztosított lehetőségi létben vagyunk. Istenen kívül nincs semmi, még a semmi sem.
2017. máj. 15. 14:49
3/15 anonim válasza:
Igen , Istent nem lehet térben és időben meghatározni, képtelenség, mónincs olyan hogy most itt máskor meg ott van. Isten maga a tér és az idő, mindig mindenhol jelen van. Szent Pál ezt írja:"Mert Istenben élünk mozgunk és vagyunk"
2017. máj. 15. 15:48
4/15 Ozcar válasza:
Nincs olyan, hogy valahol ott hagyjuk. Max a hitet hagyhatod ott, de akkor te jársz rosszul.
2017. máj. 15. 20:57
5/15 anonim válasza:
Persze, ott van benned, és minden belőle áll; őbelőle épül fel. :) A saját fényét, saját magát kezdte el felosztogatni. Valaki ilyet mondott, hogy ez van a Bibliában talán, hogy "nem lakozik Isten kézzel csinált templomokban, bennetek van". Szóval tényleg ott van mindenhol, nem kell közétek közvetítő, meg amúgy is, asszem, ez is a Bibliából van, hogy "egy hajszálad nem eshet le anélkül, hogy ő tudna róla." :)
2017. máj. 15. 21:03
6/15 anonim válasza:
Eddig nem vettem észre, hogy mindenhol ott lenne, és más sem igazolta ezt.
2017. máj. 16. 08:50
7/15 anonim válasza:
"Eddig nem vettem észre, hogy mindenhol ott lenne, és más sem igazolta ezt."
Csak kb. több millióan, de mind1, hisztek, amit akartok ...
2017. máj. 16. 09:04
8/15 anonim válasza:
"Csak kb. több millióan, de mind1, hisztek, amit akartok ..."
Az tény, hogy sok hívő beszél "Istenélményekről". Csak az a baj, hogy ezek a beszámolók nem világosak, homályosak, néha ellentmondásosak. Namármost az igazoltság esetén azt követeljük meg, hogy ezen élményeket mások interszubjektíven megismerhessék. De ez nem történik meg - ezért az Istenhipotézis jelenleg megmarad az igazolatlan szinten.
2017. máj. 16. 09:07
9/15 anonim válasza:
Igen, ő mindenhol ott van. Szegényke még szarás közben is kénytelen szagolni a produktumodat...
2017. máj. 16. 12:07
10/15 követ62 válasza:
Persze Isten mindenhol jelen lévő, de vannak helyzetnek amikor "ott lehet hagyni".
Pl: amikor Saul elment a halott idézőhöz, hogy Sámuel prófétát meidézze, nem hiszem, hogy ott volt.
Ha olyan helyre megyünk amiről már egyértelműen kiderült, hogy ellenkezik Isten akaratával és dacolunk Vele valószínű széttárja a karját és azt mondja menj, ha akarsz. De, ha a rosszból kiáltassz hozzá akkor Ő meghallja és ki ment.
Valahova nem tud veled menni. Talán egy Sátánista szertartásra. Nemtudom.
Szerintem létezik az a helyzet ami az utolsó csepp a pohárban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!