Miért nem tudok megtérni? Mi lehet a gond?
Szia!
Nem ismerem az életed,nem tudom,hogy ki vagy de azt megkérdezném,hogy hogy állsz a bűneiddel?
Van esetleg olyan terhed amit már évek óta cipelsz és nem vagy hajlandó letenni végre?
Bízzál Jézusban! Tedd le terheidet elébe és valld meg bűneidet, ismerd el,hogy igenis egy bűnös ember vagy és talán akkor a szíved megnyílik és be fogod tudni enged Jézus Krisztust.
Olvasd el vagy nézd meg a Zarándok útját című filmet könyvet mert az most pont neked való!
John Bunyan írta, itt a link ahol bele olvashatsz;
És az elejéről egy részlet;
"Első fejezet
Mit kell nékem cselekednem, hogy idvezüljek? (ApCsel 16,30.31.)
Midőn e világ nagy sivatagán zarándokoltam, oly helyre érkezém, hol egy barlang vala, itt
lefeküdtem aludni és láttam álmot; egy ember tűnt fel előttem, piszkos, szétszaggatott
ruhában, s arcát saját házától elfordítva, könyvet tartott kezében, s nagy terhet hordott hátán
(Ésa 64,6; Zsolt 38,4; Zsid 2,2.3). Ránéztem s észrevevém, hogy a könyvet felnyitva abból
olvasott, s olvasás közben sírt és reszketett, s miután már nem bírta magát tovább tartani,
keserves jajveszéklésben tört ki, így kiáltván fel: "Mit cselekedjem" (ApCsel 2,37)?"
Ily keserves állapotban ment haza, s ameddig bírt, erőt vőn magán, hogy neje és gyermekei
baját észre ne vegyék. De nem tudott sokáig hallgatni, nyomora kényszeríté, hogy feltárja
szívét neje és gyermekei előtt: Ó, szeretett nőm s ti drága gyermekeim, egy teher miatt, mely
súlyos nyomással nehezedik reám, végem van nekem. S mi több, biztos tudomásom van, hogy
e városunkat égi tűz fogja elemészteni, s e borzasztó veszélyben mi mindnyájan, én, te nőm, s
ti édes gyermekeim nyomorultan fogunk elveszni, ha szabadulásunkra (mit még, fájdalom,
sehol sem látok), biztos ösvényt nem lelünk."
Ő van, de mègsem tudom befogadni őt,a fèrjem Istenhivő de mèg soha nem imádkoztam elötte...lehet hogy az a gond "magamba tartom" a gyülekezetbe se mondok bizonyságot soha pedig lenne mit mondanom. Kèrlek csak az válaszoljon aki tènyleg hisz istenben.
---
Van olyan leirás a Bibliaba
hogy a belső szobába ahol senki sem lát csak az Isten , Jézus és az Angyalok
kell imádkozni
és nem mások előtt kell mutatni , hogy imádkozunk
az elismerés miatt , az ember nem szabad büszkének sem lennie
tehát titokban és ott
ott az ember az igazi
hogy a férjed melett nem szégyeled ? vagy mi lehet
egy pszichológus ,vagy terapeuta elmondja
megvagy térve szerintem
mindenki aki Istenben , Jézusban hisz
és az Angyalokban
mindent elfogad amit ir a Biblia
és Istent Jézust keresi
és az Angyaloknak a segitségét elfogadja
ez a megtérés
"Tettekkel imádkozz, ne szavakkal."
-
szerintem mind a kettő kell
a lényeg hogy összhangban kell legyen
tehát amikor valaki imádkozik meg minden
de ott van egy koldus , és van pénze
a koldusnak meg nem ad
akkor mind imádkozhatsz
lehet ha erre érti a választ adó
de akkor is szépen is kell Imádkozni
és megköszönni amit Isten adott , és mindenkinek meg kell köszönni , azt is Jézus amit tett
megváltotta az emberiséget
tehát Ő Jézus az aki elvette a világ bűneit , feláldozta magát
és az Angyalok mindenhol ott vannak
és segitenek az embereknek
Sziasztok
ezt is megnézhetitek , vannak ilyen esetek is
ateista volt , ez az illető ember , 35 évesen
és megtért
na ez az igazi megtérés
https://www.youtube.com/watch?v=SovfwPUJoyc
A mennyország igazságai
ez igaz történet
ott volt a Mennyországban is
35 éves korában , itt öreg már a bácsi de jól elmondja
látta Istent , Jézust és az Angyalokat
tehát nem kamu
ez teljesen igaz történet
Isten valamiért megőrizte benned ezt a hajlamot, hogy őt keressed. :) Ez jó dolog, sokakban nincs meg ez az affinitás, de az őszinte megtéréshez ennyi valóban nem elég.
A bűneidet kell átgondolni, vajon mik vannak az életedben, amik miatt nem tudsz közelebb jutni Istenhez. Kezd mondjuk a legegyszerűbbel, amit biztosan le tudsz győzni. Mindig azon legyél, hogy tisztogasd az életedet. Mától pl ne káromkodjál semmit, egy szót sem és próbáld tartani. Vagy ha ez nem jellemző, akkor keress valamit, ami jellemző és azt hagyd el az életedből. Ha így jársz el, egyre kevésbé leszel sáros, és egyre könnyebben tisztulsz majd. Egy idő után komolyabb bűnöktől is szabadulni tudsz majd. Ez pl egy jó elindulás lehetne...Isten biztosan méltányolni fogja az igyekezetedet.
egyet értek a 8-al.
de tud hogy aki igazán tud neked segíteni a az a személy akit a szívedbe kell fogadni,mint királyok királya uraknak ura megváltó.
amellyel kezdődik a megtérés,ilt az első és legfontosabb dolog.
és ez Jézus.
ö a kőszikla,mindenek orvosa és csak ö tud megtartani és formálni az ö szent szellemével.
" lehet hogy az a gond "magamba tartom" a gyülekezetbe se mondok bizonyságot soha pedig lenne mit mondanom."
Igen ez a goonoooond. :d
Szivvel hiszünk az igazságban, szájjal teszünk megvallást az üdvösségre. Ha nem vallod meg emberek előtt Krisztust megváltódnak és Uradnak akkor nem költözik a szívedbe. Szerintem a hited már megvan csak nem kéne magadban tartanod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!