Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény szülők! Fordult...

Keresztény szülők! Fordult már elő valakivel, hogy gond volt a hitoktató módszereivel, vagy esetleg a pappal?

Figyelt kérdés
Ha volt, mi volt a probléma és hogyan tudtátok megbeszélni, kezelni a dolgot?
2016. szept. 7. 20:45
 1/6 anonim ***** válasza:
49%

Mit vársz? Mindenféle szaftos csámcsognivalókat?

Nyilván az illető feletteséhez kell fordulni, úgy lehet megoldani, ha bármi gond van.

2016. szept. 7. 21:26
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy rögtön a feletteshez kell rohanni. Lehet, hogy személyesen az illetővel is meg lehet beszélni a dolgokat, attól függ mi a helyzet. Amúgy mindenki magából indul ki, te lehet hogy csak szaftos csámcsogni valóért jársz erre az oldalra, én nem.
2016. szept. 7. 22:03
 3/6 anonim ***** válasza:

A hitoktató "hány sékel volt Áron (?) lándzsája" és hasonló kérdésekkel próbált meggyőződni arról, hogy a gyerekek (6 osztályos gimnáziumban)elolvasták-e a kijelölt szentírási részeket.

A felvetésre, hogy talán nem ez a lényeg, azzal reagált, hogy ő ezekből tudja ellenőrizni, elolvasta-e a gyerek, amit kellett. Tehát minden maradt a régiben.

2016. szept. 7. 22:46
 4/6 anonim ***** válasza:

"Nem hiszem, hogy rögtön a feletteshez kell rohanni. Lehet, hogy személyesen az illetővel is meg lehet beszélni a dolgokat, attól függ mi a helyzet."

Akkor mi értelme az eredeti kérdés feltevésének? Ha nálatok van valami ilyen gond, akkor tudod, hogy mi a teendő. Abból, hogy mással milyen gondok voltak, és ők hogyan oldották meg, semmi sem következik. Ha nálatok nincs is semmi gond, akkor minek a kérdés? Ha meg van, akkor miért nem azt írod le, hogy konkrétan mi a gond nálatok, hogy arra lehessen mondani megoldási javaslatokat? Így csak egy lista lesz arról, hogy milyen gondok vannak, ami azt fogja sugallni, hogy csak gondok vannak, és hogy sokkal több a gond, mint a nem gond. Ennek pont semmi értelme.

2016. szept. 7. 22:53
 5/6 A kérdező kommentje:

Ha valaki azt írja le, hogy a feletteshez fordult és ez hozta a megoldást, azt is szívesen olvasom, csupán megemlítettem, hogy szerintem nem mindig van erre szükség. Az ezt megelőző hozzászólás kapcsán írtam le. A kérdés pedig arra irányul, hogy egyáltalán el tudjam képzelni, milyen problémák merülhetnek fel, és jó volna egy két példát látni ezeknek a kezelésére.

Nem értem miért kell ennyit magyarázkodni egy ilyen kérdés miatt? Miért kell rögtön azt feltételezni, hogy rossz szándékból kérdezek ilyesmit? Elvégre mind keresztény emberek vagyunk, valahol összetartozunk nem? Az én gyerekeim még nincsenek abban a korban, hogy a hitre nevelést el lehessen kezdeni, viszont én ateista családban nőttem fel és felnőttként tértem meg. Ezért nincsen tapasztalatom arról, milyen az, amikor a gyerekfejbe töltik a teológiát, és vannak félelmeim ezzel kapcsolatban. Mint írtam az előbb, ötletem sincs, hogy konkrétan mik merülhetnek fel, de féltem a kis lelküket. Ha ebben rontják el őket, azt sokkal nehezebb kijavítani később, mintha a matekot magyarázzák nekik félre. Nem szeretném, ha bármi miatt félnének, amit hittanon hallanak. Általános iskolás koromban volt egy osztálytársam, aki járt hittanra és sírt egyszer a szünetben, mert nagyon érzékenyen érintette egy történet, amire nem emlékszem melyik volt az. Remélem kielégítő magyarázatot adtam a kérdés miértjére.

2016. szept. 7. 23:17
 6/6 anonim ***** válasza:
A hitoktatással kapcsolatban alapvető koncepcionális hibák vannak, a hitoktató módszereitől függetlenül is. Ehhez a gondolathoz jobb, ha hozzászoksz.
2016. szept. 8. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!