Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia alapján gyakorlatilag...

A Biblia alapján gyakorlatilag mindenki próféta, aki Isten szavát tanítja?

Figyelt kérdés
2017. máj. 13. 20:18
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Nem kötözködni szeretnék, de ez alapján nekem pont úgy tűnik hogy aki prófétál, az próféta:

"Szeretném ugyan, ha mindnyájan szólnátok nyelveken, de inkább, hogy prófétálnátok; mert nagyobb a próféta, mint..."

2017. máj. 13. 22:07
 12/22 anonim ***** válasza:
88%
Nem, ők tanítók. Pál ezt is részletezi
2017. máj. 14. 08:55
 13/22 anonim ***** válasza:

Isten prófétái(hírvivői) az Ószövetségben Krisztus eljövetelét jövendölték.Az Újszövetségben megjelentéről tudósítottak,s a Krisztust követő próféták(hírvivők)a megjelent,megfeszített,és feltámadt Krisztusról adnak hírt.Ezt szóban,és tettekben képviselhetjük.

Jézus parancsa alapján,ez minden követőjének feladata.(Mt 28:19,20)

2017. máj. 14. 17:50
 14/22 anonim ***** válasza:

Az lehet próféta, akit Isten erre a feladatra rendelt el. Nyilván a prófétaságnak is meg vannak a jelei. Tulajdonságai. De ezeket a személyeket felismerik.

Aki Isten igéit tanítja az tanító. A próféta viszont nem csak tanító, hanem kinyilatkoztató is. Valamint jövőbe látó is lehet.

De igazából az a próféta szerintem, akit a Szentlélek inspirál, vezet.

2017. máj. 14. 21:44
 15/22 anonim ***** válasza:

14.Hsz!

Van olyan,hogy Krisztus egy követőjét(vagyis keresztényt) Isten Lelke NEM vezet?

2017. máj. 15. 07:37
 16/22 anonim ***** válasza:

Bár nem tőlem kérdezted, de lehet olyan. Ha mindenkit a Szentlélek vezetne, nem lenne 100ezer különféle felekezet.

Másrészt olvashatod a Szentírásban, hogy a Szentlélek mindenkinek különféle ajándékokat ad. A prófétálás csak egy ezek közül. Ami szerintem továbbra sem teszi prófétává az embert. De még a te tág "próféta" értelmezésedben csak a keresztények néhány százaléka lehetne az, ha ragaszkodunk a Bibliához.

2017. máj. 15. 08:46
 17/22 anonim ***** válasza:

16.Hsz!

Nem értek egyet veled!

Meggyőződésem szerint,SENKI sem lehet Krisztus követője a Szentlélek vezetése nélkül!

Az, egy más kérdés,hogy a keresztény mennyire enged ennek a vezetésnek,vagyis milyen kitartó,és következetes Krisztus követésében.

Tény az,hogy Krisztus követői közé vegyülnek olyan"kulturális keresztények"is,akiknek életéhez SEMMI köze nincs a Krisztuséhoz,s csupán a keresztények szeretete élvezete,vagy más önös érdek vonzza őket hozzájuk.

Ezeknek a képmutatóknak az aránya változó,de szükséges,hogy a valódiak éberségét fenntartsák,és feltétel nélküli szeretetüket életképesen tartsák,rendszeresen megpróbálják.

Ha egy valódi keresztény Isten tiszta igazsága teljességét képviselné egy 99%-ban kulturális keresztény közösségben,hamar megköveznék,s ezért Isten Lelke elrejt előlük bizonyos igazságokat.

Ezért van sok különböző vallás!

2017. máj. 15. 21:55
 18/22 anonim ***** válasza:

Azért ebben látok logikai bukfencet, nem is teljesen értem.

Most Isten az igazságot a 99%, szerinted hamis keresztény elől rejti el vagy a szerinted 1% valódi keresztény elől, hogy ne érje őket baj?

Persze ennek erősen ellent mond ismét a Biblia. Az első pünkösdkor, amikor kiáradt a Szentlélek, semmi igazság nem lett elrejtve (senki elől), az apostolok a szentlélektől vezérelve nyíltan kiálltak és hirdették Isten teljes igazságát. Pedig sokkal ellenségesebb volt a környezet, alig néhány hete feszítették keresztre a Megváltót.

Azt sem teljesen értem, hogy miért lenne e miatt pont számos vallás. Isten szándékosan elrejti az igazságot és ezzel Ő idézné elő a sok-sok vallást? Ez szintén szembe megy a Biblia szaváva, írva van, hogy egy pásztor lesz és egy nyáj.

Ha egyébként ennyire szűk értelembe veszed a keresztény szót, akkor végül is lehet igazad. Én igyekeztem kevésbé kirekesztő lenni és tágabban értelmezni. Mert szerintem minden megkeresztelt ember keresztény, aki igyekszik követni Krisztust és elfogadja a keresztény hitvallást. Mert tökéletesen követni a te 1%-od sem tudja, ellenben sokkal többen vannak, akik próbálják Őt követni, még ha nem is sikerül teljesen tökéletesen.

2017. máj. 15. 22:52
 19/22 anonim ***** válasza:

18.Hsz!

Nem tiszta elóttem,hogy valóban nem érted tiszta fogalmazásomat,vagy csupán kötekedni akarsz,és megjátszod a 2 éves "De Miért" nevű gyermeket!

A 99%-os mondatom így kezdődött:

"Ha egy valódi keresztény Isten tiszta igazsága teljességét képviselné egy 99%-ban kulturális keresztény közösségben..."

Ott látok,egy"Ha",és egy"képviselné"kifejezést,ami egy feltételezett szituációt ír le,s nem a kereszténység 99%-a minősítését.

Nyilván,az feltételezett szituban,egy gyengécske 1%-ot féltek a teljes igazság képviselésétől.

Te látsz környezetedben olyan valódi keresztény személyiségeket,mint az apostolok voltak Jézus korában?

A "Szentlélek"az Egy Isten egyik neve.Nagybetűvel írjuk!A nemecsekelők gyökér parasztok!Remélem,tévedésből írtad kisbetűvel!

2017. máj. 16. 01:39
 20/22 anonim ***** válasza:

18.Hsz!

Jézus nyája,nem csak egy akolból való:

"Más juhaim is vannak nékem, a melyek nem ebből az akolból valók: azokat is elő kell hoznom, és hallgatnak majd az én szómra; és lészen egy akol és egy pásztor."

2017. máj. 16. 01:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!