Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Honnét származik a Hit gyüleke...

Honnét származik a Hit gyülekezet szerintem szemmel láthatóan hatalmas vagyona?

Figyelt kérdés
2010. máj. 16. 12:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
26%
Miért érzitek azt,hogy megkell védenetek a gyülekezetet? Senki sem az Istent szídja vagy a Bibliát.Itt a Hit gyülekezet vagyonárol van szó.Hol van Németh Sándor és bandája az árvíz ideje alatt?Nekem is van tavaly megtért ismerősöm és amit művel az már idegesítő.Lop,csal, hazudik csak most azt mondja Isten nevében teszi.Ez vicc mert én nem csinálok ilyeneket és sok embernek és állatnak segítek, de én a pokolra kerülök szerinte mert nem tértem meg.
2010. máj. 22. 20:15
 12/18 anonim ***** válasza:
65%

Figyu.

Egyikőtöket sem ismerem, így nem tudom úgymond "kinek higgyek". Lehet, hogy nem igaz, hogy a barátod csal, lehet, hogy igaz. Lehet, hogy eddig is ezt tette. Lehet, hogy csak valaki be akarja feketíteni. Vagy a gyülekezetet. De ha megértette Isten Igéjét, akkor nem tesz ilyet. Ha mégis, akkor remélem minél hamarabb felébred és megbánja a bűneit és megvallja Istennek!

Tudod, hogy mennyi pénz gyűlt össze az árvízkárosultaknak? Tudod mennyien mentek segíteni homokzsákokat cipelni? Tudod mennyien imádkoznak azért, hogy az embereket ne érje még nagyobb kár? Hogy helyreálljanak?

Az anyagi vádak alaptalanok, de ha élvezitek, akkor hajrá, elégítsétek ki ezt a vágyaitokat és szidjatok mindenkit.

Nem zavarok tovább.

2010. máj. 22. 20:25
 13/18 anonim válasza:
100%
Van olyan ott hogy adományozás.Ilyenkor körbe visznek hatalmas kosarakat amelyekbe mindenki szíve szerint dob be összegeket.Én csak erről a részről tudok.És egyébként ha csupa önkéntes munkával segít a vagyonból a rászorultaknak (amit nem kétlek), de a építkezésekből és újjításokból ítélve nem csak arra megy el...
2010. máj. 24. 08:47
 14/18 anonim ***** válasza:
51%
Önfenntartó egyház, ami azt jelenti, hogy nem az állam támogatja, hanem a hívek tartják fenn. Nem a hitetlenek fizetéséből áll fenn. Mert ugye az állam tartja fenn a történelmi egyházakat, tehát te is, én is, mindenki dob bele. Akkor mi a probléma?
2010. máj. 24. 11:00
 15/18 A kérdező kommentje:
Kevéssé tisztult a kép. Mert semmi konkrétum sem hangzott el. Talán, ha a hitgyülis elmondaná, hogy jövedelme hány százalékával járul hozzá az önfenntartó egyház önfenntartásához, az konkrét válasz lenne. Harag nélkül, hiszen a kívül állókat higgadt és konkrét tényekkel lehet valamely ügy mellé állítani. Talán még engemet is megnyerhetne nagyon részletes és kimerítő információkkal, amelyek, gondolom, nem titkosak.
2010. jún. 1. 10:15
 16/18 Tamás321 ***** válasza:
Nézzük abból a szempontból a kérdést, hogy lehet, hogy a világválság alatt, amiben majd minden ország eladósodott, Izrael szépen felemelkedett gazdaságilag. Pedig a zsidók nem fogadják el a Megváltót.
2010. jún. 17. 16:05
 17/18 anonim ***** válasza:

Amiket minden egyház kap/kaphat:

1. Az 1%-os adófelajánlások.

2. Előbbieket az állam még ki is egészíti.

3. Az egyházak adó és illetékmentessége. (továbbá a hitéleti tevékenységekkel kapcsolatos költségekkel nem kötelesek elszámolni)

4. Egyházi közoktatás (állam általi) finanszírozása

5. Egyházi szociális tevékenység (állam általi) finanszírozása

6. Eseti egyházi támogatások (állam által)

7. Egyházi karitatív szervezetek (állam általi) támogatása

8. Egyházak kulturális tevékenységének (állam általi) támogatása

9. Teológiai felsőoktatás (állam általi) támogatása

10. Hitoktatás (állam általi) finanszírozása.

11. Egyházi épített örökség védelme, rekonstrukciója

12. EU-s pályázatok

A Hitgyüli további bevételei:

1. Elég nagy a nyomás a tagokon, hogy fizessék be a gyülekezetnek a jövedelmük 10%-át. Gyakorlatilag terrorizálják a tagokat. Ugyan kifele azt kommunikálják, hogy önként adakoznak, valójában nagy a nyomás rajtuk. Senki sem szeretné, ha a többi tag kiközösítené, kibeszélné a háta mögött, hogy nem fizet rendesen. Nagy a fegyelem. Ha a 20.000 tagból csak 5.000 a jövedelemmel rendelkező felnőtt, aki fizeti is a 10%-ot, akkor is 200.000 Ft-os átlagfizetést feltételezve az havi 100 millió Forint, ami évi 1,2 milliárd a hitgyüli kasszájába.

2. Ezen felül perselyeznek is az istentiszteleteken.

3. A Hitgyülinek vannak vállalkozásai, cégei, médiumai (Hetek, ATV)

2016. febr. 17. 00:09
 18/18 anonim válasza:
Az állami támogatásból meg a sok hülyéből,én is ismerek egyet aki tagja ennek elmebeteg bandának
2016. dec. 26. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!