Hogyan lehetne elképzelni azt az életet, ami egy feltételezett paradicsomban vár ránk?
Minden bizonnyal a kérdés feltevője egy ateista barátom.
Mindegy,hogy mit fogunk írni mert az úgysem lesz számára kielégítő válasz.
De azért megpróbálom mint "jó keresztény" válaszolni a kérdésre.
De vajon milyen lesz az a "feltételezett paradicsom"?
A Biblia a "paradicsom" szót 3x említi meg;
Luk.23:43
2Kor.12:4
Jel.2:7
És mind a háromx úgy említi meg a "paradicsomot" mint Isten "lakhelyét".
Lk 23:43
És monda néki Jézus: Bizony mondom néked: Ma velem leszel a paradicsomban.
1) Ez nem a föld de még egy jövőbeli földről sem lehet szó.
2Kor 12:2-4 Ismerek egy embert a Krisztusban, a ki tizennégy évvel ezelőtt (ha testben-é, nem tudom; ha testen kívül-é, nem tudom; az Isten tudja) elragadtatott a harmadik égig.
És tudom, hogy az az ember, (ha testben-é, ha testen kívül-é, nem tudom; az Isten tudja),
Elragadtatott a paradicsomba, és hallott kimondhatatlan beszédeket, a melyeket nem szabad embernek kibeszélnie.
2)"Elragadtatott a harmadik égig....elragadtatott a paradicsomba"
Ez sem lehet föld mert a paradicsom a harmadik égben van.
Jel 2:7
A kinek van füle, hallja, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek. A győzedelmesnek enni adok az élet fájáról, a mely az Isten paradicsomának közepette van.
3) "Isten paradicsomának közepette van.."
Ez biztos nem lehet a föld mert mint tudjuk az előző igékből Isten paradicsoma a harmadik égben van.
Nna ha ezt megtárgyaltuk akkor jöhet a következő kérdés.
Hogy lehet elképzelni azt az életet?
Például így;
Mrk 12:24-25
Jézus pedig felelvén, monda nékik: Avagy nem azért tévelyegtek-é, mert nem ismeritek az írásokat, sem az Istennek hatalmát?
Mert mikor a halálból feltámadnak, sem nem házasodnak, sem férjhez nem mennek, hanem olyanok lesznek, mint az angyalok a mennyekben.
Na szóval, ebből az igéből azt állapíthatjuk meg,hogy az ember szaporodása itt a földön véget ér és ez így van helyén! Nem akarok mélyebben belevágni ebbe a témába, hogy "miért" meg "hogy" mert akkor soha nem érnék a végére.
Tehát egy szó mint száz olyanok leszünk mint az angyalok a mennyben, ezt vagy elfogadjuk vagy nem de a Biblia erről tanúskodik.
A Biblia sehol nem ír egy földi paradicsomról,viszont ír egy új földről;
2Pét 3:13
De új eget és új földet várunk az ő ígérete szerint, a melyekben igazság lakozik.
És milyen lesz ez a föld?
Jel 21:1
Ezután láték új eget és új földet; mert az első ég és az első föld elmúlt vala; és a tenger többé nem vala.
Hát ilyen!-egy új föld amelynek nem lesznek tengerei.
Ebből azt tudjuk meg,hogy ez a jelenlegi földünk úgy ahogy van mindenestől megsemmisül mint ahogy azt a Biblia is alátámasztja.
Hogy milyen lesz az örökkévalóságban élni?
Ha lesz türelmed végig olvasni az alábbiakat akkor lesz egy fogalmad,hogy milyen lesz;
Jel 21:10-27
És elvive engem lélekben egy nagy és magas hegyre és megmutatá nékem azt a nagy várost, a szent Jeruzsálemet, a mely Istentől szállott alá a mennyből.
Benne vala az Isten dicsősége; és annak világossága hasonló vala a legdrágább kőhöz, úgymint kristálytiszta jáspis kőhöz;
És nagy és magas kőfala vala, tizenkét kapuja, és a kapukon tizenkét angyal, és felírott nevek, a melyek az Izráel fiai tizenkét törzsének nevei:
Napkeletről három kapu; északról három kapu; délről három kapu: napnyugotról három kapu.
És a város kőfalának tizenkét alapja vala, és azokon a Bárány tizenkét apostolának nevei.
A ki pedig én velem beszéle, annál vala egy arany vessző, hogy megmérje a várost, és annak kapuit és kőfalát.
És a város négyszögben fekszik, és a hossza annyi, mint a szélessége. És megméré a várost a vesszővel tizenkétezer futamatnyira: annak hosszúsága és szélessége és magassága egyenlő.
És megméré annak kőfalát száznegyvennégy singre, ember mértékével, azaz angyaléval.
És kőfalának rakása jáspisból vala; a város pedig tiszta arany, tiszta üveghez hasonló.
És a város kőfalának alapjai ékesítve valának mindenféle drágakövekkel. Az első alap jáspis; a második zafir; a harmadik kálczédon; a negyedik smaragd;
Az ötödik sárdonix; a hatodik sárdius; a hetedik krizolitus; a nyolczadik berillus; a kilenczedik topáz; a tizedik krisopráz; a tizenegyedik jáczint; a tizenkettedik amethist.
A tizenkét kapu pedig tizenkét gyöngy; minden egyes kapu egy-egy gyöngyből vala; és a város utczája tiszta arany, olyan mint az átlátszó üveg.
És templomot nem láttam abban: mert az Úr, a mindenható Isten annak temploma, és a Bárány.
És a városnak nincs szüksége a napra, sem a holdra, hogy világítsanak benne; mert az Isten dicsősége megvilágosította azt, és annak szövétneke a Bárány.
És a pogányok, a kik megtartatnak, annak világosságában járnak; és a föld királyai az ő dicsőségöket és tisztességöket abba viszik.
És annak kapui be nem záratnak nappal ( éjszaka ugyanis ott nem lesz);
És a pogányok dicsőségét és tisztességét abba viszik.
És nem megy abba be semmi tisztátalan, sem a ki útálatosságot és hazugságot cselekszik, hanem csak a kik beírattak az élet könyvébe, a mely a Bárányé.
Valahogy így képzeld el!
Talán még egy annyit megemlítenék,hogy mivel Isten dicsőségében és jelenlétében megszűnik az idő soha nem fogsz unatkozni mert az unalom oka az idő múlása, de mivel mindig csak "jelen" lesz nem fogsz érezni semmi olyant ami szomorúvá tesz vagy depressziót okoz el kedvtelenít.
Tudom!-ez képtelenségnek tűnik :) de erről szól a hit!
Remélem segíthettem..
Kedves Válaszadó!
Erről a Te hited szól. De azt sajnálom, hogy saját képzeted nincsen. Nagy bajban leszel, ha elveszted a bibliádat.
Kedves Kérdező!
Engedd meg,hogy idézzelek.. :)
"Sajnálom, hogy hívők nem olvassák a kérdést."
Ezt írtad te ma 15:24-kor.
Én mint hívő keresztény leírtam azt amit te hiányoltál ez a "bűnöm"!
Most meg azt írod,hogy;
"Erről a Te hited szól. De azt sajnálom, hogy saját képzeted nincsen. Nagy bajban leszel, ha elveszted a bibliádat."
Áruld el légyszíves,hogy mit tegyek, jobb lenne ha hazudnék!?
De vajon kinek?
Elképzelni csak úgy lehet valamit ha van egy séma ami megnyitja az ember fantáziáját.
Hogy kinek mennyire gazdag a fantáziája az már személyre szabott.
Nagyon sajnálom,hogy neked ez nem elég!
Talán jön majd valaki más aki eleget tesz elvárásodnak. :)
Én mindent beleadtam.
És igen!-ez az én hitem..
Bocs valami még kimaradt!
Melyik Bibliára gondolsz,a könyvre?
Az nem baj ha elvész mert a másik a szívemben és az elmémben van elraktározva a nehéz időkre.
Szóval nyugi, mert akkora nagy bajban nem leszek. :)
Üdv!
Nem baj, köszönöm az erőfeszítésedet. Az a tapasztalatom, hogy a hitet sokan sokféleképpen értelmezik. Én nem ezt vallom. A válaszod elején rám ragasztottál egy cimkét, és ateista barátodnak neveztél, pedig nem is ismersz.
Miért ne képzelhetnél el valamit a halál után is saját efrőből?
Elnézésedet kérem!
Igen így van tévedtem nem volt szép részemről,hogy annak nevezzelek.
Habár nem gondolom, hogy ha valaki ateista azt szégyellnie kellene mint ahogy én sem szégyenlem a kereszténységemet.
Inkább az bánt engem,hogy kissé cinikusan tettem azt a megjegyzést és ezért még egyszer elnézésedet szeretném kérni!
Nem is akarom tovább szaporítani a szót, úgyhogy;
További szép napot neked!
59%-osnak adok igazat. Ezek a kérdések csak arra jók, hogy maguknak bizonygassák, hogy Isten nem létezik, pedig de! Ezt már sok kérdésben láttam. Bármit írsz lehurrognak semmit sem tetszik nekik, pedig ők sem tudnak semmit sem válaszolni. :)
Miért nem lehet megérteni, hogy olyan dolgokról van szó amit emberi képzelettel és tudással lehetetlen elképzelni? Majd meg fogod tudni, ha oda jutsz. Ennyi.
Erre a kérdésre, mint ahogyan minden kérdésre sok válasz létezik. Akinek nincs rá válasza, az ne énrám haragudjon.
Azért írtam, hogy kár hogy hívők nem olvassák ezt a kérdést, mert meggyőződésem, hogy aki azonosul a hitével, az azonosul a hitvallásával, és bátran gondolkodik a halál utáni létről is.
A biblia idézgetése azt igazolja, hogy alaposan ismeri valaki azt. Ha azonosult a tanításaival, onnantól már tovább is írhatja.
Alapvetően 3 típusa van a kérdéseknek:
1.Amelyikkel a kérdező gúnyolódni akar,egy általa megvetett gondolkozáson.
2.Amelyikkel a kérdező,valami általa ismert,és fontosnak látott dolgot akar felszínre hozni.
3.A "fehér holló",a kíváncsiság kérdése.
Erős az érzésem,hogy a kérdező-jelen esetben-az 1. kategóriába esik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!