Ozmium42 kérdése:
Mennyi időt töltött Ádám a Paradicsomban?
Figyelt kérdés
2016. szept. 10. 18:57
1/5 anonim válasza:
Nem lehet tudni, nem írja a Biblia. Lehet, hogy egy évet, lehet hogy százat. De nem volt buta és tudatlan, hisz Isten minden alkonyatkor sétált vele és beszélgettek.
2/5 A kérdező kommentje:
Kíváncsi vagyok arra is, magadtól mit tippelnél. Azt tudjuk, hogy Ádám összesen hány évig élt. Nevet adott az állatoknak. Ha jól tudom, Éva csak ez után lett megteremtve. Gyerekeik már csak a kiűzetés után születtek.
2016. szept. 10. 20:22
3/5 anonim válasza:
Még ebben sem vagyok biztos, mostanában pont ezen szoktam gondolkodni, mert ezt sehol sem írja a Biblia, csak azt, hogy kiűzte az embert. Nem Ádámot és Évát, hanem konkrétan az embert.
Ha Ádám sokáig egyedül volt, csak akkor láthatta Isten, hogy kell neki segítőtárs. Adta Évát.
Utána történt valamikor a bűnbeesés, de hát Isten tudja mikor.
Én azt gondolom, hogy nem azonnal. Évának tudnia kellett, hogy mit vesztett azzal, hogy a terhesség és szülés fájdalommal jár azután, mert csak így ér valamit egy büntetés, nem?
4/5 anonim válasza:
Ahogy írták már, csak tippelgetni lehet. Az én tippem a nagyon kevés ideig. Szerintem mivel a teremtés befejeződött a hetedik napon, így Éva is meg lett teremtve a hatodik napon. A kísértést ismerve az első legkedvezőbb alkalommal meg lettek kísértve, amit úgy gondolom, hogy nem éveknek kell számolni. Néhány napra tippelek, vagy hétre. De szinte nulla megalapozottsággal. Nem tudom, hogy Mózes apokalipszisében ki lehet e hozni valamit, az elég részletesen ír az éden kertjéről, nem emlékszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!