Miért gondolják egyesek, hogy az örök szenvedés sátán ötlete?
Itt az egyik feltett kérdésnél;
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Valaki a 3 válaszban azt írja,hogy "az örök szenvedés sátán ötlete,hogy bemocskolja vele Istent.."
De erre az érvre van Bibliai magyarázat is!?
Szerintem Isten igazságának tekintetében az csupán emberi vélemény, hogy Isten igazsága
nem engedné az örökszenvedést. A Biblia valójában mást tanít ezzel kapcsolatban: pontosan
Isten igazsága az, amely megköveteli az örök szenvedést azok számára, akik elutasították az
örök életet, amit lehetővé tett számukra.
Én nem tudom, hogy milyen jelenség ez de úgy veszem észre, hogy egyre többen jutnak arra a konklúzióra,hogy a pokol a hádész, az örök megsemmisülést jelenti és nem azt amit valójában ír a Biblia róla.
Azt is látom, hogy sokan a Lázár és a gazdag történetét csak szimplán egy példázatnak tartanak.
De,hogy miért vannak ezek a tagadások és miből építik fel ezeket azt már nem tudom de szeretném tudni!
Kerlek gondolj bele!
A téveszme szerint,az emberekben,és angyalokban,az "Isten halhatatlan lelke"van,s a kárhozatban,ez a halhatatlan isteni rész fog,egy örökkévalóságon keresztül szenvedni.Nem a gonoszság atyja,és elbukott angyalai szenvednek,NEM,NEM!Azok élvezkedhetnek egy örökkévalóságon keresztül,gyötörve a kárhozottak isteni lelkeit. ....
Térj már észre,te valláskárosult!
Nyitsd ki a szemed,és látsd a Biblia tiszta tanítását:
Isten megformálta az embert a Föld porából,és éltető isteni leheletével(NEM HALHATATLAN LELKÉVEL)életre keltette.Így lett az ember "élőlénnyé".
24h alatt már másodjára lepnek meg azok a gyönyörűen megfogalmazott szavak mint például "te valláskárosult"!!
Csodálatos!!! :)
Én nem leszek ennyire durva és nem azért mert nem tehetném meg, hanem azért mert egyszerűen nem akarom.
És győzködni sem akarok senkit mert annak semmi értelme.
Amit le akartam írni azt már leírtam. Viszont van még valami amit meg szeretnék osztani, nem mintha remélnék is egyáltalán valamit dehát kitudja..
Csak figyelmesen olvasni!
“Ha befogadjuk a kultúrát, hogy ravasz módon növekedjen a gyülekezet-látogatók száma, akkor bizonyos, hogy a szentség és az igazi imádat szenved kárt, mint a gyülekezeti összejövetel elsődleges célja. Az Igét hirdetni és bátran konfrontálódni a bűnnel és az ítélet súlyosságával, úgy tűnik, hogy régimódi, nem eredményes dolog a világ megnyerésére. Végül is valójában azok a dolgok űzik el a legtöbb embert. Miért ne csalogatnánk be az embereket a karámba olyan ajánlattal, amit ők akarnak; barátságot létrehozva, kényelmes környezetet és kielégítve a valóságos vágyaikat, amire a legerősebb sürgetésük hajtja őket? Ezzel megnyerhetünk világi embereket, akik elfogadják Jézust, de az életük valójában nem változik azáltal, hogy valami módon szeretetreméltóbbá tesszük Őt vagy az üzenetét kevésbé megbotránkoztatóvá számukra.
Az ilyenfajta gondolkozás nagyon elferdíti a gyülekezet küldetését. A Nagy Küldetés nem egy marketing manifesztáció. Az igazi evangelizálás nem igényel kereskedőket, hanem prófétákat. Isten Szava nem holmi földi csábítás, hanem elülteti a magot egy új születéséhez (1 Péter 1:23)."
(CHARLES SPURGEON)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!