Miért gondolják egyesek, hogy az örök szenvedés sátán ötlete?
Itt az egyik feltett kérdésnél;
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Valaki a 3 válaszban azt írja,hogy "az örök szenvedés sátán ötlete,hogy bemocskolja vele Istent.."
De erre az érvre van Bibliai magyarázat is!?
Szerintem Isten igazságának tekintetében az csupán emberi vélemény, hogy Isten igazsága
nem engedné az örökszenvedést. A Biblia valójában mást tanít ezzel kapcsolatban: pontosan
Isten igazsága az, amely megköveteli az örök szenvedést azok számára, akik elutasították az
örök életet, amit lehetővé tett számukra.
Én nem tudom, hogy milyen jelenség ez de úgy veszem észre, hogy egyre többen jutnak arra a konklúzióra,hogy a pokol a hádész, az örök megsemmisülést jelenti és nem azt amit valójában ír a Biblia róla.
Azt is látom, hogy sokan a Lázár és a gazdag történetét csak szimplán egy példázatnak tartanak.
De,hogy miért vannak ezek a tagadások és miből építik fel ezeket azt már nem tudom de szeretném tudni!
"Kezdődik a személyeskedés."
Tényleg személyeskedtem!?
De mivel, azzal,hogy azt írtam "ne idegeskedj"? Ha te annak veszed akkor vedd úgy,hogy nem is írtam, ennyire egyszerű lenne a dolog és nem tennéd szóvá.
"Nem vagyok ideges, csak válaszoltam. Akkor már értem, miért írtad ki a kérdést, hogy vitát generálj. így akkor búcsúzom"
Vitát generáltam!! :)
Ne haragudj de ez annyira jellemző és nevetséges.
Ám legyen hited szerint kedves barátom!
"A Római igéket magadnak írod?:)"
Pontosan!-ezt viszont jól látod mert ugyan úgy szól nekem is mint mindannyiunknak!
"Nézd csak, pont Rólad ír a fejezet:
Róma
2,1 Annakokáért menthetetlen vagy óh ember, bárki légy, a ki ítélsz: mert a miben mást megítélsz, önmagadat kárhoztatod; mivel ugyanazokat míveled te, a ki ítélsz."
De ha megfigyeled nem a nevem van ott hanem az van ott,hogy "ÓH EMBER", úgyhogy az eddigi soraidban mást nem olvastam csak vádaskodást meg ítélkezést.
Gondold át egy kicsit az egészet ha megkérhetlek,rendben!? :)
"Szerintem nem is vetted figyelembe azt amit írtam, de úgy látom,hogy neked nincs is szükséged rá. "
Figyelembe vettem, de ezt írtam is, csak értelmezni kellene a válaszaimat:)"
Jaa értem már! Akkor elnézésedet kérem a figyelmetlenségem miatt!
Majd utána nézek megígérem.
"A Biblia szerint a lényeg Jézus és a szeretet."
Ja és te most a fenti szavaiddal pontosan azt tanúsítottál Jézusi szeretetet!
Azt hiszem át kellene ezt értelmezned.
"Nos, Te döntesz, mire koncentrálsz. Ha olvasnád az újszövetséget is, nem csak a szektás teológiát, akkor láthatod, hogy a vitáknak mennyi értelmük van"
"Szektás teológiát"! :D Hát ez meglepett!!
Ortodox vagyok kedves barátom egy 2000 éves "szekta" tagja.
Nem tudom ha mond ez neked valamit, de kérlek nézz utána.
"További jó ítélkezést, fenyegetőzést. Én kiszálltam!"
Ha rá tudnál mutatni arra a mondatomra ami illik a fenti vádadhoz azt nagyon megköszönném!
"Isten áldjon gazdagon!"
Ugyan azt kívánom én is neked amit te nekem! :)
Kedves Kérdező!
HA IDÉZEL,IDÉZZ PONTOSAN!
Én ezt írtam:
"Az örök szenvedés,Sátán ötlete,a Szeretet Istene bemocskolására."
"Mondjad nékik: Élek én, ezt mondja az Úr Isten, hogy nem gyönyörködöm a hitetlen halálában, hanem hogy a hitetlen megtérjen útjáról és éljen. Térjetek meg, térjetek meg gonosz útaitokról! hiszen miért halnátok meg,..."(Ez 33:11)
Kedves Kérdező!
Tudom,súlyos nehézségekbe kerül,de mégis próbáld meg elképzelni a Jézus által elmondott tanmese helyszínét!
Ugyebár,a gazdag kínlódik a pokol forróságától,de a tóloldalon,csak egy karnyújtásnyira ott van,a paradicsomban a szegény Lázár,akit arra kérlelne,hogy nyúljon át hozzá,és nedvesítse meg ajkait hálából,egykori alamizsnáiért.....Mesés kép!...Délutánonként,a paradicsomot élvezők kiűlnek egy-a pokolranéző- dombra,és gyönyörködnek pokolrajutott hitetlen szeretteik szenvedésén,s közben kellemesen cseverésznek.-Nézd csak,a nagyapámat,az iszákost!Már lefőtt az átkozódó ujjáról a hús!-Az semmi!Nézd csak az unokahúgom,a becstelent!Férgek nyúlnak ki a csúnyájából!...Valóban paradicsomi állapotok!
Sokat kell azon dolgozni,hogy az ember ne lásson a szemétől?
Nem beszélt? Csak néhány idézet az evangéliumokból.
"kiválogatják a gonoszokat az igazak közül, és tüzes kemencébe vetik őket. Ott sírás és fogcsikorgatás lesz."
"Kitakarítja szérűjét, a búzát csűrébe gyűjti, a pelyvát pedig olthatatlan tűzbe vetve elégeti."
"Ezután a balján állókhoz is szól: Távozzatok színem elől, ti átkozottak, az örök tűzre, amely a sátánnak és angyalainak készült."
"Ezek örök büntetésre mennek, az igazak meg örök életre."
"Ha szemed megbotránkoztat, vájd ki. Jobb félszemmel bemenned az Isten országába, mint két szemmel a kárhozatra jutni, ahol a férgük nem pusztul el, és a tüzük nem alszik ki."
"Az Emberfia ugyan elmegy, amint megírták róla, de jaj annak az embernek, aki az Emberfiát elárulja. Jobb lett volna neki, ha meg sem születik."
Ezen felül további idézetek az Újszövetségből:
"amikor Urunk Jézus eljön hatalmas angyalseregével a mennyből, s lobogó tűzzel megbünteti azokat, akik Istent nem ismernek és Urunk Jézus evangéliumának nem engedelmeskednek. Örök kárhozattal fognak bűnhődni: eltaszítva az Úr színe elől és távol fönséges hatalmától"
"Gyötrelmének füstje felszáll örökkön-örökké, és nem találnak nyugtot sem éjjel, sem nappal, mert leborultak a vadállat és képmása előtt, s viselték nevének bélyegét."
"A sátánt, aki félrevezette őket, kénköves, tüzes tóba vetették - itt fog gyötrődni a vadállattal és a hamis prófétával éjjel-nappal, örökkön-örökké."
Na már most, én a Bibliát olvasom és onnan idéztem. Az első idézeteket Jézus mondta saját szavával, az utóbbiakat apostolai Jézus tanítása alapján. Nem tudom mit olvasol, de lehet, hogy nem a Bibliát.
Kedves 13 nem értem mit nem idéztem pontosan!?
A kérdésem az,hogy miért gondolják egyesek,hogy az örök szenvedés sátán ötlete?
És ha a tiéd az a hozzászólás akkor a te szavaidat foglaltam bele a kérdésbe.
Továbbá meg az #5/18 válaszomban leírtam mindent amit szerettem volna ezzel kapcsolatban, nem fogom mégegyszer leírni mindazt amit már egyszer leírtam. Ott van feketén fehéren leírva,hogy miért nem látom helyesnek a teljes megszűnés elméletét.
Senkire nem akarom ráerőltetni az én hitemet, és nem fogok itt győzködni senkit, mindenki úgy tesz ahogy jónak látja.
Egyébként meg a kedves #18 hozzászóló be idézte ugyan azt amit én is beidéztem volna, vagyis Jézus Krisztus szavait.
Lehet itt csűrni csavarni a Bibliát de mit érünk el vele ha figyelembe sem vesszük azt amit ír!
Sajnálom,hogy nem veszitek észre azt ami annyira de annyira nyilvánvaló!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!