Mit jelent buddhának lenni?
25F
Azt mondta valaki a közelmúltban, hogy a megvilágosodás olyan mély meditáció elérését jelenti,amikor megszűnik az énhatár és a meditáló eggyé válik az univerzummal, annak energiájával, és végtelen szeretetet és csodálatos érzéseket él át.
"Ahhoz, hogy azzá válhassunk, 100% ig el kell hagyjuk minden szokásunkat, vágyunkat, fel kell ismernünk, hogy nem a tudósok által mutogatott "anyag" az első, hanem az elme."
Ezt olvasva mélységes szomorúság fogott el. Ez valahogy nagyon szomorú... vagyis én szomorúnak látom.
"Ahhoz, hogy azzá válhassunk, 100% ig el kell hagyjuk minden szokásunkat"
és ha az egyik szokásom a meditálás?
"Azt mondta valaki a közelmúltban, hogy a megvilágosodás olyan mély meditáció elérését jelenti,amikor megszűnik az énhatár és a meditáló eggyé válik az univerzummal, annak energiájával, és végtelen szeretetet és csodálatos érzéseket él át."
viszont amikor tudatában ezt az állapotot éri el, akkor nem marad szokása, és vágya az egyénnek, hiszen a szokás kötöttséget, függőséget takar, a szokás iránti függést, és a vágy pedig hiányérzeten alapul...de ha egy vagyok mindennel, akkor nincs hiány, nincsen függés, nincsen ragaszkodás...csak a tiszta boldogság.
utolsó kiveheti szerintem ebből, hogy ha a meditációra függőek vagyunk, azaz konkrét szokásunk, az sem kifejezetten jó, mivel ha egyszer nem tudjuk csinálni valamilyen oknál fogva, akkor érezzük a hiányát, mivel hozzászoktunk...ez pedig ugyanúgy rabság, holott a megvilágosodás pont hogy felszabadít. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
mivel azzal a gondolattal nem is kell megbarátkoznod. ugyanis nem a tapasztalat a valóság, hanem maga a tapasztaló, vagyis az elme...persze nem a korlátozott fajtája, hanem a teljes...tulajdonképpen a megvilágosodás mutatja meg a valóságot, de amíg az ember a tapasztalat illúziójával van elfogadva(világ), képtelen "látni" a valót...no ez az amitől megszabadult például a Buddha. Tedd szabaddá magad Te is. Igazság szerint az emberi elme oly tökéletes, hogy képes önmagával elhitetni, hogy a függés, ragaszkodás, vágyás az ami az igazi...s közben észre sem veszi, hogy amíg ezen érzelmeket éli át, fáj a szíve...
üdv
26/F
LastOne.Left
ui.: egyébként ez nem menekülés...hanem belátás. van egy hatalmas különbség a kettő között. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
= nem lenni.
Egy Buddha (de legalább is a követő) arra törekszik, hogy ne legyen.
A tudat az utolsó illúzió, amit egy buddhának fel kell számolnia.
A buddhává válás az élet-játszmák egyike (a művelt nyugati megunva az erópai életjátszmákát, ázsiai életjátszmákat kezd el játszani).
Olyanok vagyunk, mint a majmok:
mindíg valakit majmolunk és közben folyton képzelődünk.
Ecce homo. :-)
A válaszok a kérdésre nagyon egyszerűek. A buddhaságnak semmi egyéb követelménye nincs, mint a megvilágosodás.
A buddha eltávozik a szamszárából (a szenvedés világa, az élet körforgása) és a nirvánába kerül.
Buddha nem követ el helytelen dolgot, ezért nem szűnik meg a buddhasága.
A probléma ezek után inkább úgy merül fel, hogy hogyan érhető el a megvilágosodás, mik a helytelen dolgok, illetve mi a nirvána.
""Ahhoz, hogy azzá válhassunk, 100% ig el kell hagyjuk minden szokásunkat, vágyunkat, fel kell ismernünk, hogy nem a tudósok által mutogatott "anyag" az első, hanem az elme."
Ezt olvasva mélységes szomorúság fogott el. Ez valahogy nagyon szomorú... vagyis én szomorúnak látom."
Ahhoz, hogy "Buddhává" válhassunk nem kell elhagynunk semmilyen szokásunkat és nem kell felvennünk mások szokásait sem.
Önmagunkkká kell válnunk.
= Realizálnunk kell az alapszemélyiségünket = a saját természetünket.
A(z utánzó) majmok, azok csak majmok !!!! Az Ember pedig Ember.
Nekem erről van tudomásom és én ebben hiszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!