Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent buddhának lenni?

Mit jelent buddhának lenni?

Figyelt kérdés
Vannak-e egyéb követelményei a buddhaságnak, vagy elég a mély meditációban elért megvilágosodás? Az ilyen állapot a nirvánában valótartózkodást jelenti minden esetben? Megszűnik-e a buddhaság valamely helytelen dolog miatt?
2010. máj. 15. 10:20
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
74%

Buddhának lenni azt jelenti, hogy hetekig meditálsz, aztán megvilágosodsz, és ezzel vallást alapítasz.

Attól, hogy valaki buddhista, még nem lesz Buddha.

2010. máj. 15. 10:33
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Buddha Buddha volt ezért senki nem tudja megmondani pontosan,mit jelent buddhának lenni.ha érdekel a téma akkor meditálj.az,hogy milyen állapotban-pl-nirvanában tartózkodsz az majd ki fog derülni ha rendszeresen meditálsz.és egy idézet Buddhától:"Ne rendelj főt saját magad fölé"
2010. máj. 15. 10:39
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem sok buddha volt a történelemben és ők már mind elérték a nirvánát, így őket sem lehet megkérdezni, mert más nem tudhatja. Az biztos, hogy ha megvilágosodsz, onnan már nem követsz el olyasmit, ami visszavetne.
2010. máj. 15. 11:22
 4/20 anonim ***** válasza:
Éljen a kohézió. Szóval csak azt akartam mondani, hogy nincs aki válaszolhatna neked.
2010. máj. 15. 11:22
 5/20 A kérdező kommentje:

Reménykedem, hogy erre téved egy hittudós, és válaszol - így, ha nem is megvilágosodok, de felvilágosodok. Tudtommal ma is vannak buddhák. Sokan.

A kisbetűs írást azért választom, mert nem Buddháról beszélek, hanem buddhaságról.

Persze, az igazi az volna, ha idetévedne egy megvilágosodott. Ő tudna igazi választ adni.

2010. máj. 15. 12:46
 6/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2010. máj. 15. 12:47
 7/20 anonim ***** válasza:
tehát konkrétan a buddhista tanokat szeretnéd követni?(feltételezem) ha igen sztem egyszerűbb ha elmész egy Buddha templomba és elbeszélgetsz vkivel erről.bár ha idetéved egy buddhista talán le tudja neked írni...
2010. máj. 15. 16:34
 8/20 A kérdező kommentje:

No nem, semmiképpen sem akarok buddhistává válni. Csak érdekel. Maga a buddhaság érdekel. Szívesen meditálnék persze, ha tudnék. Nagyon nehéz, sok gyakorlás kellene hozzá.

Köszönöm mindenki hozzászólását!

2010. máj. 15. 20:51
 9/20 anonim ***** válasza:
igen,sok gyakorolás kell hozzá de ha kitartó vagy nagyszerűen le tudod nyugtatni az elméd(nekem sikerült már)ha meg nem akarsz buddhista lenni akkor csak egyszerüen végezz meditációs gyakorlatokat,ehhez nem kell pl.vegának kell lenned vagy ilyesmi.sok sikert!16:34
2010. máj. 16. 09:54
 10/20 anonim ***** válasza:
90%

én tudom mit jelent buddhának lenni, és nem tartom valószínűnek azt, hogy sokan vannak. a meditációk tömkelege nem igazán teszi az embert azzá a buddhává, amire a kedves kérdező kíváncsi.

Ahhoz, hogy azzá válhassunk, 100% ig el kell hagyjuk minden szokásunkat, vágyunkat, fel kell ismernünk, hogy nem a tudósok által mutogatott "anyag" az első, hanem az elme. Nem megyek bele a részleteibe, de tényleg tudom, hogyan kell ezt csinálni, és el is fogom érni, ha nem is ebben az életemben, de a következőben biztos.

üdv

25/F

2010. máj. 20. 13:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!