Mit jelent buddhának lenni?
Buddhának lenni azt jelenti, hogy hetekig meditálsz, aztán megvilágosodsz, és ezzel vallást alapítasz.
Attól, hogy valaki buddhista, még nem lesz Buddha.
Reménykedem, hogy erre téved egy hittudós, és válaszol - így, ha nem is megvilágosodok, de felvilágosodok. Tudtommal ma is vannak buddhák. Sokan.
A kisbetűs írást azért választom, mert nem Buddháról beszélek, hanem buddhaságról.
Persze, az igazi az volna, ha idetévedne egy megvilágosodott. Ő tudna igazi választ adni.
No nem, semmiképpen sem akarok buddhistává válni. Csak érdekel. Maga a buddhaság érdekel. Szívesen meditálnék persze, ha tudnék. Nagyon nehéz, sok gyakorlás kellene hozzá.
Köszönöm mindenki hozzászólását!
én tudom mit jelent buddhának lenni, és nem tartom valószínűnek azt, hogy sokan vannak. a meditációk tömkelege nem igazán teszi az embert azzá a buddhává, amire a kedves kérdező kíváncsi.
Ahhoz, hogy azzá válhassunk, 100% ig el kell hagyjuk minden szokásunkat, vágyunkat, fel kell ismernünk, hogy nem a tudósok által mutogatott "anyag" az első, hanem az elme. Nem megyek bele a részleteibe, de tényleg tudom, hogyan kell ezt csinálni, és el is fogom érni, ha nem is ebben az életemben, de a következőben biztos.
üdv
25/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!