Mit jelent bérma szülőnek lenni?
olyan, mint a keresztszülő.
Bár valóban a felnőtt nagykorúság szentsége, még is jó, ha vezet, segít valaki.
Csak akkor lehetsz, ha te is meg vagy bérmálva ( a te bérmaszülőd nem foglalkozik veled?)
Feladata: mellette állj a nehéz helyzetekben is, segíts neki, figyelmeztesd, ha le akarna térni a kereszténység útjáról, imádkozz érte stb tehát főleg a támogatás, lelki vezetés a feladat, ami kibontakozik az élet legtöbb területére...
Köszönöm a válaszokat, így nagyjából már értem.
Nem igazán magyaráztak el nekem semmit, hirtelen lettem keresztelve is és egyben első áldoztam is 16 évesen, majd pár hónap múlva jött a bérmálás, de fogalmam se volt hogy ezeknek mi az értelme, jelentése.
A bérmaszülőség azt jelenti, hogy a bérmaszülő segíti a bérmálkozót a keresztény életben.
A bérmálás (bibliai terminológiával élve: "Szentlélek-keresztség") azt jelenti, hogy a keresztény élet, amely a keresztségben megszületett, felserdült, és a Szentlélek által elkezdődhet teljességgel az életünk, megkapjuk a Szentlélek ajándékait, teljességgel Krisztust, és képesek vagyunk érte áldozatot vállalni. Tehát felnövünk. Ez a püspök kézrátételével és krizmával való megkenésével történik.
"Telyesen (veletlenul) fejbe vagod a gyereket! Na akkor igazi BENA szulo lehetsz!"
Ezt nem igazán értem..
"Ismerek olyat akiknek 5 bérma gyerekük van éa nem foglalkoznak velük ilyen téren és szerintem mások se nagyon foglalkoznak a dologgal.."
Rosszul teszik. Miért vállaltak el egy olyan feladatot amit végeznek el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!