Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nincs bennetek egy csöppnyi...

Nincs bennetek egy csöppnyi aggodalom hogy ha az ítélet napján a világon élt összes embernek meg kell jellenie Jézus Krisztus előtt?

Figyelt kérdés

Például ha azt mondja valakire vagy valakikre hogy jó emberként éltél a Földön de még sem hittél bennem sajnos már mint Jézus Krisztusban! És ha megtér valaki tiszta szívből és tudomásul vette ki a Király ezért kapsz egy kicsi haladékot míg meg térsz. És úgy be léphetsz. az Isten Országába.

Ti élnetek ez a kegyelemmel még utoljára ?

2017. ápr. 29. 18:06
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
A Biblia már számtalanszor fel lett dolgozva, újra lett írva, másképp lett értelmezve, korszerűsítve, és hogy mi áll az eredeti írásban azt csak Isten tudja. Amit benne írnak ne vedd készpénznek. Ha szabad akaratot kaptunk és Isten feltételek nélkül szeret minket nincs mitől félni még az igazán bűnös lelkeknem sem, mert ugyebár Isten mindenkinek megbocsát.
2017. ápr. 30. 10:07
 12/21 anonim ***** válasza:
59%
Ha Isten mindenkinek emgbocsát, miért van Pokol? :D
2017. ápr. 30. 10:18
 13/21 anonim ***** válasza:

# 12/12

Ki mondta, hogy van? Ez megint a félelemkeltésről szól és semmi másról. Ha félsz, hogy a pokolra jutsz, mert elhitetik veled, hogy van, akkor irányítható vagy, vagyis hatalma van feletted másoknak.

2017. máj. 1. 02:18
 14/21 anonim ***** válasza:
88%

Nekem ez az IMÁM, ebben hiszek.

"Mi atyánk, univerzum teremtője, aki Bennünk vagy !

Tetteimmel akarom dicsőíteni a neved.

Országod Bennem és Általad jöjjön létre.

Akaratod testem és szellemem által valósuljon meg.

És testem és szellemem mindennapi eledelét add meg nekem ma.

És bocsásd meg a tévedéseimet, mert nem tudom, nem tudjuk, mit cselekszünk.

Miképpen mi is megbocsátjuk az emberek tévedéseit.

És angyalaid által vezess minket a Felismerés, a Tudás útjára.

Mert tiéd az univerzum, tiéd a Szeretet, és tiéd a Fény

Mindörökké.

Ámen."

Nincsenek bűnök csak tévedések. Így lehetséges, hogy újra és újra leszületünk, hogy tanuljunk és az előző tévedésekből tanulva fejlődjünk.

Érdekes módon szinte az összes vallásban megjelenik a reinkarnáció és nem is tartják félelemben az embereket, de a keresztény vallás igen, és a reinkarnációt is elutasítják.

2017. máj. 1. 02:23
 15/21 Katarina13 válasza:
Számtalan halálközeli élményen átesett emberről olvastam és mind azt mondta, hogy odaát volt lehetőségük végignézni és átértékelni az életüket.Nem Jézus ítéletétől kellene tartani, hiszen Ő maga a szeretet, hanem a saját lelkiismeretünkkel kell kiegyezni, és szerintem ez igazi kihívás, hiszen ki az aki néha nem hibázik, megbocsájtani magunknak és másoknak nem könnyű.A félelem keltés mindig is az egyház és az uralkodó hatalom eszköze volt és lesz és még jó ideig, amíg rá nem jönnek az emberek, hogy az egymástól való félés helyett inkább össze kellene tartaniuk.
2017. máj. 1. 11:10
 16/21 anonim ***** válasza:

Addig senki meg nem hal, amíg nem döntött Isten (szeretet) vagy a szeretetlenség között.

Senki nem hal meg Isten tudta nélkül és bármilyen furcsa (főleg a kisgyerekek halála miatt), de csak bevégzett életűek mennek el közülünk.

Szerintem mivel Isten az, aki igazán tudja mi a szívben, így az alapján hiba nélkül eldönti, hogy kit tud magával vinni majd a Mennyei Életbe.

Lehet, hogy valaki hitre jut, meg is keresztelkedik, és még szolgáló életet is tud élni, és van, aki csak utolsó pillanatban fogadja el Jézust, és vannak, akik talán nem hallottak Róla (bár ezellen sok egyéb tapasztalat van, emberek látnak álmokat, érzik a lelkiismeret szavát stb...) ha így lenne, Isten akkor is tudná, hogy az az ember szívesen lenne-e a mennyben és együtt tudna-e élni szeretetben, vagy inkább nem.

Az Isten nem "bocsát meg mindenkinek", mert annak, aki teljesen azonosul a gonosz tetteivel és esze ágában sincs szeretni másokat, az nem lesz ott a Mennyben.

Helyesen így mondhatjuk, Isten mindenkit szeret.

Feltétel nélkül szeret, és az üdvét akarja mindenkinek, ugyanakkor nem ért egyet minden tettünkkel (de nem is azonosít a tetteinkkel)

A Latornak sem kellett több haladék, ott halála előtt pár órában, percben elfogadta Isten bocsánatát, és majd ott lesz valamikor a Mennyben.

A kegyelemmel most élhetek, és lehet h számomra már ez az utolsó. Isten tudja, mennyi lehetőségre van szükségem, hogy végleg dönthessek. Szeretet vagy önzés...

2017. máj. 1. 15:49
 17/21 anonim ***** válasza:

Az a baj a hitetlenekkel,hogy nem akarnak hinni Istenben sem abban hogy Ő egyszer eljön és mindenkinek számot kell adni a cselekedeteiért.

Csak az a baj,hogy ha már oda kerülnek akkor már nincs vissza út. Nem mondhatják,hogy "adj még egy kis időt és megváltozunk,megtérünk hozzád." Akkor már késő lesz és bánhatják hogy nem engedelmeskedtek neki.

Az életünk időtartama semmi a túlvilághoz képset. Az örökre szól. Úgy kell élnünk hogy Istennek tetsző legyen és Ő megjutalmaz minket akár itt a földi porsátrunkban és akár a halálunk után.

2017. máj. 25. 23:37
 18/21 anonim ***** válasza:

"bánhatják hogy nem engedelmeskedtek neki."

Valaki félrevezetett téged.

Vagy szerinted, amit leírtál, az egy VÉGTELENÜL JÓ isten cselekedete?

Hát nem.

Gondolkozz ezen egy kicsit.

Amúgy engedelmeskedni annak lehet, aki legalább megszólít. Engem ő NEM szólított. Neked meg nem engedelmeskedem, mert nem hiszek benned.

2017. máj. 25. 23:43
 19/21 anonim ***** válasza:

Jakab 4:7ben olvashatjuk:Engedelmeskedjetek azért Istennek, de álljatok ellen az ördögnek, és elfut tőletek.

Neki kell engedelmeskedni csak. Ha imádkozol hozzá és kéred a segítségét és véleményét dolgokról Ő válaszolni fog. Ha igazán érdekel,hogy mit is akar Ő.

2017. máj. 25. 23:49
 20/21 anonim ***** válasza:

"Ő válaszolni fog"

Éveken keresztül kértem és NEM válaszolt.

Most jön az, hogy rosszul kértem...

elmész te a fenébe. Szívből kértem.

2017. máj. 26. 00:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!