Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem lehet egy egységes...

Miért nem lehet egy egységes kereszténység?

Figyelt kérdés
Sátánnak van szerepe abban,hogy ennyi keresztény irányzat létezik?

2017. ápr. 28. 04:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
37%
igen
2017. ápr. 28. 06:50
 2/13 anonim ***** válasza:
34%

Egyáltalán nincs sok keresztény irányzat, ezt csak a sátán szervezetei mondják, mint az őrtorony.

Sokan vagyunk sokfélék. Te nem biztos, hogy szeretnéd azt a fajta Istentiszteletet, amit én és ez fordítva is igaz. Isten egyáltalán nem az emberi szokásrendszerek alapján fogja az embert megítélni, viszont ez jó mondja annak, hogy gyakoroljuk a feltétel nélküli szeretetet egymás iránt, aki testvér az Úrban, de ezt írja a Biblia is. Például van aki ezt a napot tartja fontosnak, van aki meg minden napot az Úrnak ad. Van aki mindent eszik, van aki csak bizonyos dolgokat eszik, de mindent hitben az Úrért. És senki nem ítélhetne meg senkit, de leginkább itt van a probléma, amikor egyesek többnek képzelik magukat a szokásuk miatt, mint a másik. De ez nem felekezet hanem emberfüggő. Nincs szakadás a keresztény egyházak között, csak az terjeszt ilyet, aki nem tartozik Krisztus egyházához.

2017. ápr. 28. 07:09
 3/13 követ62 ***** válasza:
51%

"Mert lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek maguknak tanítókat, mert viszket a fülük; és az igazságtól elforditják az ő fülüket, de a mesekhez odafordulnak." II.Tim.4:3-4

Sajnos az a baj az oikumenével is, hogy teljes mértékben figyelmen kívül hagyják amit Jézus a főpapi imájában megfogalmazott.

"Szenteld meg őket az IGAZSÁGBAN. A te igéd igazság." "Hogy mindnyájan egy legyenek AHOGYAN TE Atyám BENNEM VAGY és ÉN BENNED ÚGY ŐK IS EGY LEGYENEK mibennünk..." Jn.17:17,21.

Ez azt jelenti NEM EMBEREKNEK kell kitalálniuk az egység mikéntjét. Jézus bemutatta az IGAZI egységet. Es ez nem más mint az IGAZSÁG.

Mi az igazság? "...A TE ÍGÉD..." Jn.17:17, Zsolt.3:7, 6:10.

Es persze maga az Isten.

2017. ápr. 28. 08:29
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Hogy ne lenne szakadás. Amit #2 írsz, inkább csak rítusok terén igaz; például a római és görög kat. rítus különbözik, de a hit ugyan az, vagy a keleti keresztények heti többször böjtölnek, a nyugatiak csak pénteken. Mindezzel nincs semmi gond.

A baj ott kezdődik, hogy például az evangélikusok szerint az ostya és bor Krisztus valódi teste és vére (nem ez a baj), míg sok más protestáns felekezet szerint nem az, csak egy jelképes dolog. Hogy legtöbben megünnepeljük vasárnaponként Krisztus feltámadását, néhányan már nem. Sokan azt valljuk, hogy mindenkinek van lehetősége az üdvösségre élete és hite alapján, mert szabad akaratunk van, vannak akik azt mondják, hogy már születéskor eldöntetett (v előtte), hogy ki hova jut. Egyesek odaáig merészkednek, hogy tagadják Urunk Jézus isteni természetét.

Ez utóbbiak nagyon súlyos hitbeli különbségek, míg az első példákban csak a szokások, rítusok mások, amivel nincs is gond. De írva is van, hogy tévtanítók jönnek majd. Szóval szerintem igen, van szerepe ebben a sátánnak, mert nem úgy néz ki, hogy egy akol lesz, hiába van egy pásztor.

2017. ápr. 28. 09:06
 5/13 anonim ***** válasza:

"Miért nem lehet egy egységes kereszténység?"

Véleményem szerint azért, mert elég jól meglehet élni az egyedi teológiából, ami csalja be az embereket az egyházakba. A tized meg óriási üzlet.

1 Péter

5,1 A köztetek lévő presbitereket kérem én, a presbitertárs, és a Krisztus szenvedésének tanuja, és a megjelenendő dicsőségnek részese; [Tit. 1,5. 1 Tim. 5,17. 2 Ján. 1,1. Ján. 15,27.19,35. Róm. 8,17.18.]

5,2 Legeltessétek az Istennek köztetek lévő nyáját, gondot viselvén arra nem kényszerítésből, hanem örömest; sem nem rút nyerészkedésből, hanem jóindulattal; [Csel. 20,28. 1 Kor. 9,16. Tit. 1,7.11.]

5,3 Sem nem úgy, hogy uralkodjatok a gyülekezeteken, hanem mint példányképei a nyájnak.

"Sátánnak van szerepe abban,hogy ennyi keresztény irányzat létezik?"

Szerintem igen

2017. ápr. 28. 09:23
 6/13 anonim ***** válasza:
42%

Hajjaj, hát hiába jött el Jézus elmagyarázni, hogy nem szokásokban van Isten országa, hanem benne és a szeretet a fontos?

"A baj ott kezdődik, hogy például az evangélikusok szerint az ostya és bor Krisztus valódi teste és vére (nem ez a baj), míg sok más protestáns felekezet szerint nem az, csak egy jelképes dolog."

Egyáltalán nem baj, ez csak egy szokás. Nem üdvkérdés.

"Hogy legtöbben megünnepeljük vasárnaponként Krisztus feltámadását, néhányan már nem."

Aki azt tanítja, hogy a casárnap az ördögé és ebből csinál üdvkérdést, az a maga ügye, majd elszámol vele. Jól tudom mit tanítanak ezek az emberek, ne a te dolgod legyen.

"Sokan azt valljuk, hogy mindenkinek van lehetősége az üdvösségre élete és hite alapján, mert szabad akaratunk van, vannak akik azt mondják, hogy már születéskor eldöntetett (v előtte), hogy ki hova jut."

Valami olyasmi ez a hit, hogy Isten látja előre, de ez akkor is az ember döntése attól függetlenül, hogy Isten már a megalkotáskor tudja. De még ez sem üdvkérdés, csak látásmód beli különbség.

"Egyesek odaáig merészkednek, hogy tagadják Urunk Jézus isteni természetét. "

Na ez már üdvkérdés.... De nem is róluk volt szó, hanem a keresztényekről.

Ugye, hogy nincs is akkora "szakadás"? :)

2017. ápr. 28. 09:29
 7/13 anonim ***** válasza:
29%

Az imádat formáját a Teremtő határozza meg, és nem emberek.

a szakadást már az első században megfigyelték az apostolok és a Biblia írói, akikről megírták, hogy a saját fejük után mentek, és ezt leírták, és azt is hogy az utolsó napokban ez globálisan látható lesz.

2017. ápr. 28. 09:34
 8/13 anonim ***** válasza:
37%
hm
2017. ápr. 28. 09:39
 9/13 anonim ***** válasza:
46%

Ha kiveszel a képletből minden szektának nevezhető gyülekezetet, akkor nyílván már kisebb a szakadás mértéke, de ők is kereszténynek mondják magukat. Nem tudom a kérdező beleértette őket is vagy sem.

Viszont szerintem az Eukarisztia kérdése és értelmezése nagyon fontos téma, a predestrinációt pedig nem jól értelmezed.

Azért az óegyházban az egység sokkal jobban látható volt és akkor tényleg csak rítusokban volt különbség. Egy Antióchiában élő keresztény ugyan azt vallotta, mint egy Rómában élő, stb.

2017. ápr. 28. 09:42
 10/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Elég érdekesnek találtam őket meg szerintem hasznosak is még akkor is ha ki így látja ki úgy.

Én úgy gondolom,hogy nem is lehet egy egységes kereszténység mert akkor túl tökéletes lenne minden és pont ez lenne a baj mert a vallásokat emberek hozzák létre és mivel mi mindannyian tökéletlenek vagyunk nem hozhatunk létre valami olyant ami tökéletes mert ez lehetetlen.

Én azt hiszem, hogy ez így szép és jó ahogy van mert végül is Isten imádatáról van szó és ha az Úr ezt megkapja nem hinném,hogy sokat számítanának a ritusok és a hagyományok főleg ha azok nem mennek szembe Isten akaratával.

Persze nagyon fontos az is,hogy szeretetet mutassunk egymás iránt és sok türelmet.

Én legalábbis ezt így tudom elkönyvelni magamban.

Jó,igen,tudom vannak az új keletű magukat "kereszténynek" valló vallások akik eléggé eltértek Isten szavától és tényleg tanítókat "kerestek" maguknak, nos ezeket én úgy vélem, hogy tényleg egy másik Istentől eltérő hatalom irányít...sajnos.

Mégegyszer köszönöm a válaszokat!

2017. ápr. 28. 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!