Az baj ha Istenben teljes szívemből hiszek, de a pápában meg papokban vagyis (számomra) ilyen hamis emberekben nem?
De magát a kérdésedet sem értem, hiszen nem kötelező római katolikusnak lenni. Nem minden egyházat vezet Pápa és vannak papok.
Ha pedig te kimondottan római katolikus szeretnél lenni, akkor el kell fogadnod az egyház rendjét.
Egy régi mese szerint gyűlés volt a pokolban. Az ördögök beszámoltak tevékenységükről. Az egyik arról szólt: "Én mindenütt azt hirdettem, hogy nincs Isten, nincs mennyország, mindenki élhet nyugodtan a bűneiben!" Az ördögsereg megtapsolta, ám az ördögfejedelem azt mondta: "Jó, jó. Régi propaganda-szólamunk ez. Csak az a bökkenő, hogy ha bajba jutnak, még a leghitetlenebb ember is azt mondja: 'Jaj Istenem!' Ráadásul a lelkiismeretük is gyakran megszólal: 'Hátha mégis...' "
Felállt egy másik ördög, s így beszélt: "Én azt hirdettem, hogy a Biblia a papok találmánya; nem érdemes olvasni; divatja múlt könyv." Az ördögsereg megtapsolta, ám az ördögfejedelem azt mondta: "Ez is régi propaganda-anyagunk. De látjátok, ez a könyv mégsem veszít hatásából. Újra meg újra fölfedezik; naponta milliók olvassák."
Már-már úgy tetszett, hogy senki sem mer a munkájával dicsekedni, de végül is megszólalt egy kisördög: "Én azt súgom az emberek fülébe, hogy van Isten és igaz a Biblia, szép dolog a megtérés, de még ráérnek megtérni!" Erre a főördög már azt mondta: "Nagyszerű! Te csinálod a legjobban!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!