Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt olyan, aki korábban...

Van itt olyan, aki korábban vallásos volt, de valami miatt elfordult a vallástól?

Figyelt kérdés
Azok véleményére vagyok kíváncsi, aki korábban vallásos körben nevelkedett, maga is a vallás követője volt, de valami történt az életében, ami miatt felhagyott ezzel. Mi történt ekkor az életetekben? Vallást is írjatok, hogy melyik.

2017. ápr. 25. 16:02
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
75%

Egyébként az ittlétemnek az egyik oka pont te, és a hozzád hasonlóak. Illetve nem is a személyek, hanem a valótlan állításaik.

- Mint az, hogy a kreacionizmus természettudományos lenne.

- Vagy hogy az evolúciót elfogadóak körében ne lennének vallásos keresztények.

2017. ápr. 25. 19:08
 12/22 anonim ***** válasza:
39%

PencroftTivald.. :)

Nekem is megakadt párszor a szemem a válaszaidon, persze minden jogod megvan itt lenni és válaszolni kérdésekre. De kérdem én, hogy vajon miért teszed?

Ha egyszer azt mondod,hogy te már nem vagy hívő és nem érdekelnek az álszent keresztények akkor mi az értelme, hogy itt légy?

Én két variációra gondolok;- az egyik az,hogy nem is olyan biztos, hogy te teljesen eltávolodtál az Úrtól és itt próbálod meg behozni azt amit tulajdonképpen egy gyülekezetben megkapnál. Azzal,hogy itt vagy folyamatosan és olvasgatsz a válaszok közül mégiscsak valamennyire tudod tartani a kontaktot Istennel aminek az a jele,hogy még van remény a számodra és ezt valahol a tudatalattid ezt érzi.

A második variáció meg az,hogy itt és így "csapolod" a keresztények vérét, és ezt tiszta élvezettel teszed. :)

De én inkább az előzőre tippelnék.

Persze ez a kérdés valóban neked szólt és én ezt a válaszodat nem is akarom vitatni, de az az érzésem, hogy még fogunk mi még "találkozni" más kérdésnél is! :))

2017. ápr. 25. 19:19
 13/22 anonim ***** válasza:
73%

A harmadik opciót lehagytad: Soros bácsi pénzel, s rajta keresztül egyenesen Sátán támogat! :D MUHAHA!

Amúgy nem minden keresztényt tartok álszentnek, inkább magukat a szervezeteket, meg a vezetőiket.

Továbbá ugye "hallgattassék meg a másik fél is!" Így olvasgatom a válaszokat, nézve, mások mit gondolnak.

Nem gondolnám, hogy "csapolnám" mások vérét azzal, hogy felhívnám egyes tévedéseikre, illetve nem egyértelmű kijelentéseikre a figyelmet, és azt sem, hogy ezzel vitát kezdeményezzek. Ez miért lenne gond?

Továbbá, hogy - mint természettudományokat művelő egyén - egyes kijelentésekre bizonyítékokat kérjek?

(Gondolok itt a "A kreacionizmus pedig bizonyítottan természettudományosabb, mint a törzsfejlődés. " és a "A kreacionisták természettudományos tényekre alapoznak." kijelentésekre, és rokonaikra a "Vallás" és a Valláskritika" [továbbá a "Tudományok"] rovatban).

2017. ápr. 25. 21:00
 14/22 anonim ***** válasza:
65%

"Ha egyszer azt mondod,hogy te már nem vagy hívő és nem érdekelnek az álszent keresztények akkor mi az értelme, hogy itt légy? "

Te, engem inkább az érdekelne baromira, hogy te mi a francot keresel ennél a kérdésnél? Ez a kérdés nem vallásosaknak szól. Olvasd el még párszor, ha nem hiszed, nyilván elsiklott a figyelmed felette. Köszönöm.

2017. ápr. 25. 22:58
 15/22 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Egy vicc, hogy léteznek még vallások 2017-ben."

Miért lenne vicc? Neked ezt a jelenséget nem inkább tudományos szempontból kellene megvizsgálnod? Szerintem erre is érvényes a szelekció. Ebben az esetben is szelekció zajlik és nem tudhatod hogy az emberi faj azon egyedei akik ilyen közösséghez tartoznak az esetlegesen megváltozó körülmények miatt pont a hitük miatt lesznek túlélők.

Az ember esetében nem csak pusztán a fizikai dolgokat kell figyelembe venni vagy a DNS által megállapítható információkat. Az embernek van egy olyan szellemi része amely a többi élőlénynél nincs!

PencroftTivald!

"Végig 5ös voltam hittanból..."

Ne vedd zokon de magolni mindenki tud! Sok ember adakozik csak azért mert ezt teszik akkor ők már jó emberek? Attól hogy tudsz valamit az nem jelenti azt hogy hívő is vagy!

9. válaszoló!

"Aztán idősödtem, tanultam, tapasztaltam és így már az ember nem vesz be mindent."

Tudod én sem veszek be mindent! Pl. azt sem hogy csak azért mert valaki tanul akkor már nem is lehet hívő ember! Sőt sok olyan ember van aki egyetemista korában lett hívő.

2017. ápr. 26. 23:21
 16/22 anonim ***** válasza:
50%
Te 14-es! Hát azt hiszem, hogy nekem is meg van a jogom írni bárhova. :D
2017. ápr. 27. 11:39
 17/22 anonim ***** válasza:

" Te 14-es! Hát azt hiszem, hogy nekem is meg van a jogom írni bárhova. :D"

Nem, ilyen primitív kétbites félmajmoknak nincs joguk sehova írni :) Pár válasszal ezelőtt még a célcsoportból való válaszolót hurrogod le, most meg vered a nyáladat, hogy te írhatsz ide :D Milyen hőálló anyagból van a bőr a pofádon?

"Tudod én sem veszek be mindent! Pl. azt sem hogy csak azért mert valaki tanul akkor már nem is lehet hívő ember! Sőt sok olyan ember van aki egyetemista korában lett hívő."

Én ezért nem vagyok hívő. Más meg másért. Ez engem nem érint és nem is érdekel. Jó hogy nem azon vitatkozol velem, hogy miért nem hiszek egy tetszőlegesen választott vallásban.

2017. ápr. 27. 12:30
 18/22 anonim ***** válasza:

Kedves Vidiripi!

Hát megint összefújt minket a szél... rögtön két helyen is! :D

"Ne vedd zokon de magolni mindenki tud!"

- Egyáltalán nem veszem zokon! De ha tovább olvasol, láthatod:

[idézek magamtól, #4]

"Tudom én, hogy _elvileg_ kaptunk választ, de számomra ezek a válaszok is újabb kérdéseket vetnek fel [mostanság], így mára már nem fogadom el őket."

Amúgymeg pont a hit adja azt, hogy az emlegetett válaszokat valaki "szkepticitás" nélkül elfogadja, és utána megáénak vallja (mint Te pl. a "Föld porát") (vagy az nem te voltál? Vagy talán ketten is voltatok? :) )

2017. ápr. 27. 13:07
 19/22 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Jó hogy nem azon vitatkozol velem, hogy miért nem hiszek egy tetszőlegesen választott vallásban."

Elnézésedet kérem hogy nem megfelelően fogalmaztam.

Arra akartam célozni hogy van egy másik oldala is a dolognak és ezt szerettem volna megemlíteni mert úgy vettem észre hogy ezt senki nem tette meg!

S mivel nekem is jogom van írni mert szabad így meg is tettem. Még egyszer elnézést a nem megfelelő fogalmazásért!

2017. ápr. 27. 13:12
 20/22 anonim ***** válasza:

"S mivel nekem is jogom van írni mert szabad így meg is tettem."

Konkrétan csak spameled a kérdést, ami szabályellenes.

2017. ápr. 27. 14:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!