Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt olyan, aki korábban...

Van itt olyan, aki korábban vallásos volt, de valami miatt elfordult a vallástól?

Figyelt kérdés
Azok véleményére vagyok kíváncsi, aki korábban vallásos körben nevelkedett, maga is a vallás követője volt, de valami történt az életében, ami miatt felhagyott ezzel. Mi történt ekkor az életetekben? Vallást is írjatok, hogy melyik.

2017. ápr. 25. 16:02
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
53%

Persze. 4 év református gimi elég volt, hogy meglássam, mennyire is álszentek az egyházak, s követőik.

Aztán szép lassan kitekintettem a világra, s feltettem a kérdést, miért pont a Biblia Istene lenne az igazi? Hisz csupán a Föld lakóinak 1/3-a hisz benne, akkor ez a hatalmas Isten 2/3-át eleve a Pokolra szánja? Ha meg nem, akkor miért kell kereszténynek lenni? Fogós kérdések ezek, s elvezetnek a "Van-e Isten?" kérdéshez, amire egyre inkább az a válasz, hogy semmi sem indokolja, hogy legyen.

Na meg persze olaj a tűzre az oldalon is jelenlevő kreacionizmus, azaz emberek szembemennek a való tényekkel és a racionális gondolkodással, csak mert a hitük őskori, ókorban lejegyzett népmesékre épül.

2017. ápr. 25. 16:15
 2/22 anonim ***** válasza:
39%

1-es: Valószínűleg nem figyeltél oda hittan órán, ezekre mi mind választ kaptunk 😉

A tudomány es a Hit két különböző dolog!

2017. ápr. 25. 16:23
 3/22 anonim ***** válasza:
48%
#1: de szépen és egyszerűen összefoglaltad a lényeget. Egy vicc, hogy léteznek még vallások 2017-ben. De ugyanakkor megértem, hogy miért van ez.
2017. ápr. 25. 16:24
 4/22 anonim ***** válasza:
55%

Végig 5ös voltam hittanból...

Tudom én, hogy _elvileg_ kaptunk választ, de számomra ezek a válaszok is újabb kérdéseket vetnek fel, így mára már nem fogadom el őket.

A hit és a (természet)tudomány(ok) valóban két különböző dolog... pont mint a sci-fi és a tudomány, vagy a népmesék, és a tudomány. Vagy az összeesküvés-elméletek és a tudomány...

2017. ápr. 25. 16:33
 5/22 anonim ***** válasza:
67%
van
2017. ápr. 25. 16:39
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Én is egy vagyok a sok közül.

Egy olyan családban születtem ahol édesanyám Jehova Tanúja édesapám meg Református.

Engem anyukám hordozott a gyülekezetbe már kis gyerek korom óta.

19 éves koromban alá is merítkeztem, és 11 év után ott hagytam a szervezetet.

Hogy mi történt ekkor az életemben?-hát bizony keserves időszak volt az de tovább léptem.

A különbség csak az, hogy nem fordítottam hátat Istennek hanem továbbra is Őt követem csak most már nem egy szervezet vezetése alatt hanem a Szentlélek áldásával.

Röviden ennyi...

2017. ápr. 25. 17:45
 7/22 anonim ***** válasza:
24%

#4 kérdezhetek? A történelem is baromság, mert nem természettudományos? Kb. ezt jelenti, amit írsz. A kreacionizmus pedig bizonyítottan természettudományosabb, mint a törzsfejlődés. Ez független attól, hogy ki, mit fogad el..

"azaz emberek szembemennek a való tényekkel és a racionális gondolkodással, csak mert a hitük őskori, ókorban lejegyzett népmesékre épül."

Ha csak ez a bajod, akkor megnyugtatlak. A kreacionisták természettudományos tényekre alapoznak. A hívők pedig a lejegyzett valós dolgok alapján hisznek Isten szavában, mert bizonyosságot nyertek. Ez az, aminek híján vagytok, persze jókora természettudományos és logikai hiányosságuk is van a törzsfejlődés hívőknek. De nyilván ez meddő vita, csak gondoltam reagálok a vádjaidra

2017. ápr. 25. 18:18
 8/22 anonim ***** válasza:
22%
Azt még meg szabad kérdezni, kedves PencroftTivald, hogy mi késztet arra egy ateistát, hogy folyamatosan a vallási rovatban trollkodjon? Komolyan kérdezem, örülnék, ha őszintén válaszolnál
2017. ápr. 25. 18:20
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Igen, vallásos voltam. Ahogy gyerekként hisz az ember a Mikulásban meg a húsvéti nyusziban úgy hittem a keresztény istenben is. Aztán idősödtem, tanultam, tapasztaltam és így már az ember nem vesz be mindent. Röviden ennyi.
2017. ápr. 25. 18:38
 10/22 anonim ***** válasza:
89%

XD

Kedves 43% Barátom, te vagy az már megint? diótorta ? S még itt vagy, 2 válasz után is?

Kezdjük a végénél:

Miért is vagyok itt? Miért ne lehetnék. Szabad akaratom van!

Azért én nem nevezném trollkodásnak a működésem. Bár néha valóban elkövetem azt itt is, azért próbálok visszafogott lenni, és a kérdésekre, vagy a válaszok közötti felvetésekre reagálni. Mert SZABAD.

S a jelen kérdés pl. pont hozzám szól, miért is ne válaszolhatnám akkor meg? :D

Egy szóval sem mondtam, hogy: "baromság", ilyeneket légyszíves ne adj a számba!

Másrészről - nem véletlenül - a történelmet nem is említettem. Tudod miért? Mert az is bizonyítékokra építkezik, mint a természettudományok.

Aztán meg ezt írod:

"kreacionizmus pedig bizonyítottan természettudományosabb, mint a törzsfejlődés."

- Tényleg? Mi természettudományos lenne a kreacionizmusban, kérlek? Amit eddig Hamtől meg Hovindtól láttam, az mind légből kapott állítások alkotta légvárak. ZÉRÓ bizonyítékkal.

"Ez független attól, hogy ki, mit fogad el.."

- Ne röhögtess. Pont az ellenkezője az, miért is? Mert a kreacionizmusnak 0 a természettudományos alapja.

"A kreacionisták természettudományos tényekre alapoznak."

- Oh, már megint. Igen? Pl? Amúgy meg éppen, hogy nem: a Biblia leírta történeteket próbálják meg bepaszírozni a való világba. Ami eléggé gyengén megy nekik.

"A hívők pedig a lejegyzett valós dolgok alapján hisznek Isten szavában,"

- Ebben a mondatban csak egy hiba van: a "valós" Te állítod, páran állítják, de mi bizonyítja? Tudod, egyáltalán nem valós, és "Ez független attól, hogy ki, mit fogad el."

"Ez az, aminek híján vagytok, persze jókora természettudományos és logikai hiányosságuk is van a törzsfejlődés hívőknek."

- Ugye tudod, hogy ez butaság? Az evolúciós elméletet elfogadók között rengeteg a keresztény. Tudod, mondtam ezt is már: pl. Ken Miller. Vagy innen az oldalról Gabriel.Tailor.

Meddőnek meddő, mert tudjuk, amint válaszolunk a felvetéseidre, te onnan lelépsz, minden szó nélkül.

És már megbocsájts, de nem vádaskodtam.

2017. ápr. 25. 18:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!