"Ne kísértsd az Urat! " Mire vonatkozik? Mi kísérti az Urat?
Szia
Ahogyan az 1-es hsz írta. Pontosan így hangzott:
Máté 4:1-7
1. Akkor Jézus viteték a Lélektől a pusztába, hogy megkisértessék az ördögtől.
2. És mikor negyven nap és negyven éjjel bőjtölt vala, végre megéhezék.
3. És hozzámenvén a kisértő, monda néki: Ha Isten fia vagy, mondd, hogy e kövek változzanak kenyerekké.
4. Ő pedig felelvén, monda: Meg van írva: Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden ígével, a mely Istennek szájából származik.
5. Ekkor vivé őt az ördög a szent városba, és odahelyezé a templom tetejére.
6. És monda néki: Ha Isten fia vagy, vesd alá magadat; mert meg van írva: Az ő angyalainak parancsol felőled, és kézen hordoznak téged, hogy meg ne üsd lábadat a kőbe.
7. Monda néki Jézus: Viszont meg van írva: Ne kisértsd az Urat, a te Istenedet.
Jézus tudta, hogy helytelen lenne próbára tenni Jehovát azzal, hogy elvárja, hogy az angyalok megmentsék, ha felelőtlenül viselkedik.
Itt olvastam a kísértéssel kapcsolatban egy másik összefüggésben, mint amiről írtatok:
Ésaiás próféta könyve 7. rész
"...10.
És szóla ismét az Úr Akházhoz, mondván:
11.
Kérj jelt magadnak az Úrtól, a te Istenedtől, kérj a mélységben vagy fent a magasban!
12.
És mikor szóla Akház: Nem kérek s nem kisértem az Urat!
13.
Akkor monda a próféta: Halld meg hát, Dávid háza! hát nem elég embereket bosszantanotok, hogy még az én Istenemet is bosszantjátok?
14.
Ezért ád jelt néktek az Úr maga: Ímé, a szűz fogan méhében, és szül fiat, s nevezi azt Immánuelnek..."
Nem értem! Az idézett szövegből nem az derül ki, hogy maga az Úr kéri azt, hogy Akház kérjen jelet???
" A sátán is kísértette az Urat a pusztában, ahogy írták korábban. De mi emberek is kísérthetjük Őt. Például ha olyat mondunk: "Ha van Isten, akkor nem hagyja, hogy ez vagy az megtörténjen" "Csak akkor hiszek, ha ilyen vagy olyan csodát művelsz." stb..."
Itt ráismertem Jehova tanúira: "Ha Jézus valóban a mindenható Isten,miért nem tudja azt az órát?" vagy " Ha Jézus maga az Isten,hogy halhatott meg?" és még van egy pár ilyen jellegű kérdésük/kijelentésük.
Kísérteni az Urat azt jelenti, hogy olyan dolgot teszel szándékosan, ami rád nézve veszélyes, és elvárod, hogy Röviden azt jelenti, hogy NE KERESD A BAJT.
De vonatkozik ez a hitetlenekre is, akik veszélyes sportot űznek pl.
Előző hozzászólásomat javítva:
Kísérteni az Urat azt jelenti, hogy olyan dolgot teszel szándékosan, ami rád nézve veszélyes, és elvárod, hogy az Isten megmentsen a bajtól, amibe sodortad magad.
Röviden azt jelenti, hogy NE KERESD A BAJT.
De vonatkozik ez a hitetlenekre is, akik veszélyes sportot űznek pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!