Ez hullagyalázásnak minősül?
Nem. Miért lenne az? Nem szándékosan bontottatok sirt, csak véletlenül találtátok.
Akor minden régész hullagyalázó?
ez nem hullagyalázás hanem ostobaság
"Nem vagyunk régészek de szoktunk mi is kicsit kaparni a földet hátha találunk valamit"
nem igazán kéne olyanhoz nyúlni amihez nem értesz, lehet hogy megsemmisítesz egy leletet akaratlanul is illetve elmozdítod a régészek pedig rossz következtetést vonnak le belőle
anno kínai bányászoknak ajánlottak pénzt ha kiássák "maszekba" a fosszíliákat
nem egyet olyan szinten tönkretettek a kontárkodásukkal hogy az amúgy ép dinoszaurusz fosszília ami kibírt 60 millió évet tulajdonképpen értékelhetetlenné vált
az evolúciós fejlődés fontos lépcsői tűntek el a barbarizmusuknak köszönhetően
véletlenül odébb löksz egy gyűrűt pl és már másik halottat hiszik valami nemesi család sarjának hisz az ő csontjai közt volt a pecsétgyűrű stb
Legalább utána olvasnál mi az a hullagyalázás.
Halottal való közösülés.
Sejtettem hogy nem hullagyalázás csak biztos akartam benne lenni.
Az más dolog hogy nagyon pontos munkát nem végeznek akik ott dolgoznak, a helyi közmunkásokra van leginkább bízva hogy ássanak és keressenek de sokszor találunk csontokat az oldalra kidobott földekben. Azzal mi szerintem nem sokat ártunk hogy a csontokat körbeássuk és otthagyjuk.
Nem gondolnám hullagyalázásnak, hisz akkor a régészet is az lenne.
Inkább arra vigyázz, hogy nehogy valami fertőzést elkapj.
Ha a munkát közmunkások végzik, - normális irányítás és felügyelet nélkül - úgy vélem, nem károsíthattok ti már sok mindent.
Megjegyzem, hogy elvileg minden, földben talált, Rákóczi-szabadságharc kora beli, és azt megelőző lelet az államot illeti, és a legközelebbi múzeumban le kell adni. Ugyanakkor nem mondanám problémának, ha valaki mégis megtartana pár apróságot magának.
Hisz régészetileg a leleteknek a környezete (mi, hol, mivel együtt, stb, azaz az így a korábbi korokról megszerezhető információ) talán a legértékesebb, ezt viszont a közmunkások nem hiszem, hogy figyelemben tartják.
Hullagyalázásnak nem mondanám, de hülyeségnek igen.
Történész vagyok, nem régész, de megvédeném a "segédtudományt", mivel ha ott hozzányúltok bármihez, azzal elég nagy kárt okoztok. Azok ott nektek csak csontok, de a régésznek meg a munkája, amivel hozzá fog tenni ahhoz, hogy még többet tudjuk meg a kor embereiről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!