Mi, azaz honnan minősül paráznaságnak az Úr szemével?
Szia !
Az együtt-járás alatt az erotika mentes simogatás
(tehát nem billenjen át bujálkodásba) és a csók is belefér ha tudtok önuralmat tanúsítani a házasságig.
Üdv: Alex
"Ha nem azért szexelsz, hogy gyerek legyen belőle az paráznaság"
Azért ez nem egészen így van, ez tévhit. Nem kell, hogy cél legyen a gyerek, de nem szabad teljesen megakadályozni. Az óvszer "túl jó" védelem. Viszont a női test ciklusának megfigyelését és a terméketlenebb napok kihasználását az egyház sem tiltja.
Mindemellett szerintem az óvszer tiltása is hülyeség, mert az sem 100% biztos módszer (elszakadhat), de ezt mindenki döntse el magának. Szerintem a lényeg az, hogy a már megfogant magzatot nem bántjuk (se abortusz, se esemény utáni), nem alkalmazunk olyan módszert, ami, ha mégis bekövetkezik a terhesség, árt a magzatnak (pl. spirál) és csak akkor szexelünk, ha egy gyermeket is el tudunk fogadni (ebből következően házasság előtt nem, anyagi indokokra hivatkozva viszont nem játszik ez az érv, mert kevés pénzből is fel lehet nevelni egy gyereket tisztességesen). Szerintem ez következik a Bibliából és a szeretet parancsából, nem az, amit az egyház mond.
Akkor szólj a katkóknak, hogy tévhitben leledzenek:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!