Mi, azaz honnan minősül paráznaságnak az Úr szemével?
Nem, szerintem a petting az már olyan szintű önátadás, ami csak a házasságban helyes. Én is próbáltam már hivatalos véleményt szerezni arról, hogy az egyház véleménye szerint mi megengedett házasság előtt és mi nem, de sajnos az összes erről szóló előadó az ifjúsági találkozókon azzal kezdi, hogy "én nem azért jöttem, hogy megszabjam, hogy ezt még szabad, azt meg már nem, mint az óvodában". De akkor honnan tudjam? Bizonyos szerzők állítólag írnak erről a könyveikben, de itt is csak szélsőségekről hallottam (pl. aki szerint akik jegyben járnak, azok esetleg néha már megfoghatják egymás kezét - azért ez szerintem hülyeség, mert így túl nagy lesz a lépés az intimitásban a házassággal).
Amit még érdemes szerintem elolvasni, az a Spielhózni című könyv (de azért azt is kritikus szemmel), és ez az előadás: [link]
De ha nem csak az egyház hivatalos és lepecsételt véleménye érdekel, hanem egy gyakorló keresztényé is, leírom neked, hogy mi kb. hogyan csináljuk (de most pár napig nem fogok ide visszanézni, szóval ne várj gyors választ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!