Honnan tudjuk, hogy a Bibliát átírták és változtatták?
Vidiripi
A legtöbbször azt állítják hogy a katolikus egyház íratta át a Bibliát hogy ezzel tudja irányítani az embereket! Állítólag!
Ebben az esetben akkor viszont érthetetlen hogy miért volt tiltott a Biblia olvasása és birtoklása! Illetve miért nem fordították le nemzeti nyelvekre a latin helyett?
Sokszor volt már hogy azt mondták átírták én mindig megkérdeztem hogy ugyan hol és honnét tudja hogy átírták. Vagy mellébeszélés volt vagy pedig nem tudott konkrétumokat mondani.
Írok egy nagyon egyszerű és könnyen ellenőrizhető példát!
A katolikus egyházban a papok nem nősülhetnek! Mit lehet olvasni az igében?
1Timóteus 3:12 A diakónusok egyfeleségű férfiak legyenek, akik gyermekeiket és saját házukat jól igazgatják.
Titus 1:6 Olyat, aki feddhetetlen, egyfeleségű férfi, akinek hívő gyermekei vannak, akik nem vádolhatók kicsapongással vagy engedetlenséggel.
Ha átírták akkor ez a világ leghanyagabb átírása! Hibák vannak ez vitán felül áll de a szándékos átírásra jelenleg nincs semmiféle bizonyíték a kéziratok tekintetében. A későbbi fordítások az már egy másik kérdés!
"Tulajdonképpen már az újszövetség is egy átírás, módosítás. Ami szükségessé is vált, mivel rájöttek, hogy az ószövetség túlságosan szélsőséges, illetve véresen radikális ahhoz, hogy a kereszténység tovább terjeszthető legyen."
Kedves Attila.
Érdekelne honnan veszed, hogy átírás?
Igen én is sokáig hittem azt amilyen vádak el hangzanak a Bibliáról. Át írták, kihagytak belőlle, érthetetlen számomra stb. De határozottan állítom, hogy mind ez badarság.
Amint el kezdtem olvasni egyre inkább értettem. És miután kutattam is rájöttem mind ezt a maszlagot be adták nekem én meg el is hittem és mindazért, hogy ne olvassam és ne jöjjek rá a sok hamis tanításra, hogy ne az Istennek, hanem a papoknak engedelmeskedjek. Végre Jézusban szabad vagyok az emberi hagyományoktól, korlátoltságtól!
Szeretnélek megnyugtatni nem átírás, hanem az Újszövetség az Ószövetség folytatása. Ha el kezded olvasni, kutatni te is rá fogsz jönni.
Az Újszövetséget érteni sem lehetne az Ószövetség nélkül.
Mivel a Biblia önmagát magyarázza. Sok Újszövetségi jelképnek az Ószövetségben van a "megfejtése".
De fordítva is van néhány.
És természetesen nem szabad elfelejteni a Bibliában Isten "önvallomását" II.Tim.3:16-17.
A TELJES ÍRÁS ihletett az Istentől és nem csak a fele, vagy az egyharmada.
Szélsőséges, meg véresen radikális?
Ilyeneket is csak azok állítanak akik NEM ISMERIK A BIBLIÁT.
Ma, ha egy anya aki megszülte újszülött csecsemőjét és magára hagyja, pöcegödörbe dobja, megfolytja stb.
Akkor szörnyülködünk és minden félét kiabálnak rá.
(Természetesen nem helyes, sőt bűn)
Annak persze már seki sem jár utánna, hogy milyen lelki állapotban tette, vagy egyéb más körülményeknek.
Nagyon sokan nem tudják, de úgy is mondhatnám kevesen tudják, hogy azok a népek amiket Izraelnek ki kellett írtania (persze nem tették teljesen) micsoda szörnyű dolgot GYAKOROLTAK. Nem véletlenül csak egyszer, meg rossz lelki állapotban.
A Baál kultusz egy borzalmas vallási gyakorlat volt.
Baál a tűz istene volt amit egy hatalmas fém szoborral ábrázoltak. Benne tűz égett és újszülött csecsemőket dobtak a tűzbe Baálnak áldozatul. Közben hangosan doboltak, hogy ne halják a csecsemők sírását, de inkább visítását, hogy elevenen égették őket.
Isten ettől akarta megóvni Izrael népét. Nem sikerült.
Az a bölcs Salamon aki bölcsen ítélte az igazi anyának a újszülött csecsemőjét később maga állított ilyen szobrokat a pogány feleségeinek.
Az Úr majd 400 évet türelmet adott a kánaáni népeknek, hogy el hagyják ezt a gonoszságot.
Ekkor várt Izrael népe Egyiptomban és csak az után vitte be őket Kánaánba.
De így működik ez a gonoszság is "megszépül" az idő távlatában. Ha lenne még ez az életforma mondjuk kb. 500 év mulva lehet, hogy még Hitlert is szenté avatnák.
"A legtöbbször azt állítják hogy a katolikus egyház íratta át a Bibliát hogy ezzel tudja irányítani az embereket! Állítólag!
Ebben az esetben akkor viszont érthetetlen hogy miért volt tiltott a Biblia olvasása és birtoklása! Illetve miért nem fordították le nemzeti nyelvekre a latin helyett?
Sokszor volt már hogy azt mondták átírták én mindig megkérdeztem hogy ugyan hol és honnét tudja hogy átírták. Vagy mellébeszélés volt vagy pedig nem tudott konkrétumokat mondani."
Kedves Vidiripi.
Igen az emberek beszélnek sok mindent, de mindnekinek kötelessége utánna járni dolgoknak mint a Béreabelieknek. Akikről azt írja a Biblia, hogy bölcsebbek voltak a Thessalonika beliek Ap.Csel.17:10-11.
Tehát nem át írták hanem hozzá tettek ezek az apokrífok az Ószövetségben. De Isten ígéje ezzel kemény. V.Móz.4:2 vagy, Jel.22:19 és Gal.1:8.
Hogy miért zárták el pontosan azért mert bár átírni nem merték a BIBLIÁT, de létre hozták az ima könyvet, a hittan könyvet amiben már a pogányoktól behozott tanok szerepeltek és nem akarták, hogy a nép lássa mi van a Bibliában és az meg fedje a papokat. Nem akarták, hogy az emberek rájöjjenek hazugságokat tanítanak.
Én jelenleg is a Szent Jeromos katolikus Bibliatársulat kiadványát használom, mert jó fordítás. De nem olvasom az apokrífokat benne, mert azok hazugságok és szembe mennek a többi ratattal.
Ha az egyszerű ember kezébe veszi akkor a Bibliát és salyát nyelvén olvassa rögtön rá jön, hogy a 10 parancsolat meg lett hamisítva.
Pl. A második parancsolat azt mondja
"Ne KÉSZÍTS magadnak faragott képet (szobrot) és semmiféle képmást (festményt) arról ami fenn van az égen...ne IMÁDD ezeket és ne SZOLGÁLD őket, ..." II.Móz.20:4-6-ig
Ebből rögtön rá jött volna a nép, hogy bálvány szobrok vannak a templomokban. Főleg, hogy a mai napig Péter szobra nem más mint a Zeusz szobra a pogány Rómából.
Tehát ezt a parancsolatot a katekézisekből ki hagyták.
A negyediket le rövidítették. Az Úr napját megszenteljed.
Hol a munkára ösztönzés? Hol az Isten által el rendelt szombat megszentelése? Észre vették volna, hogy a Nagy Konstantin által kiadott vasárnap (a hét első napja) nem Istentől rendelt ünnep. Hanem a pogány Mitrász nap isten napja.
És mivel a kivett második parancsolat miatt csak 9 parancsolat lett, úgy oldották meg, hogy a tizediket ketté vették.
Tudnám még sorolni, de minek. Amíg valaki salyát maga utánna nem jár úgy sem hiszi el.
Csak el kell dönteni mindenkinek KI A NAGYOBB?
Isten, vagy egy ember?
És amelyik mellett le tesszük a voksunkat annak szolgálunk és annak a parancsait tartjuk.
Úgy látom, ez még nem volt itt a válaszok között:
Vidiripi
lencsefőzelék!
A hölgy aki beszél a filmben azt mondja hogy kivágták a Bibliából ezeket a részeket! De ha már eleve bele sem kerültek akkor hogyan is vághatták ki? Érdekes fogalmazás egy vallás történésztől!
Arról is beszél hogy ő Jézus titkos és nem titkos tanításait is ismeri!
A helyzet az hogy az úgynevezett nem titkos tanításokban Jézus nem egyszer kijelenti hogy: Térjetek meg!
Ezzel szemben a hölgy azt mondja nem kell megtérésre hívni senkit! Na jó oké legyen így de ha az egyikben azt olvassuk hogy Jézus erre szólít fel a másikban meg elvileg az áll hogy nem kell akkor hogy lehet mindkettő Jézus tanítása?
Nekem mindegy ki mit gondol a Bibliáró.
Én olyan Istenben hiszek AKI KÉPES megihletni a prófétáit akik le írták a Biliát.
KÉPES megihletni azt akik olvassa.
És KÉPES megőrízni több ezer éven át ezeket az iratokat, hogy mindenkihez el juthassanak az Ő szavai hitelesen.
Olyan Istenben hiszek akin nem fognak ki az emberi okoskodások.
Ha meg is változtatták az Ő szavát be tudja bizonyítani, hogy CSAK NEKI van igaza. Bár tiszteleben tartja az ember szabad akaratát (mégha rossz úton is jár) az előre ismerés által mindent Ő irányít.
Nem véletlen, hogy pont Ézsaiás teljes tekercse maradt meg a holttengei leletek között 2000 éven át. Mert az volt a legvitatottabb.
KÉPES vigyázni az ígéjére, hogy ne csorbuljon és itt az utólsó időben akik élünk ugyan azt olvashassuk mit 2000-3500 évvel ezelőtti emberek.
Az én Istenem KÉPES ezekre és még sokkal többre, amit el sem tudunk gondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!