Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy hívő, újjászületett,...

Egy hívő, újjászületett, megszentelődés útján lévő keresztény "politizálhat"?

Figyelt kérdés

Kizárólag magát újjászületettnek valló keresztények válaszát kérném, figyelembe véve ezeket az Igéket: Róma 13.1-7; Titus 3.1-2!

Azt tapasztalom, hogy a keresztények egy része aktívan szidalmazza, gúnyolja a kormányt, ami ütközik a fenti Igékkel. Nem FIDESZ-es vagyok, hanem kíváncsi a testvérek véleményére. A kérdésben lévő "politizálhat" szót ennek fényében értelmezzétek, kérlek

2017. márc. 30. 12:22
1 2 3 4
 21/34 Alex Fly ***** válasza:

A politika görögül a közösség ügyeivel való foglalkozást jelenti. Egy keresztény ember számára ez nemcsak megengedett, de kötelessége is.

Tetszik vagy nem, az ember nem önmagában létezik, hanem minden esetben egy (vagy több) társadalom tagja, amelynek szabályai alól nem vonhatja ki magát. Ha valaki olvassa a Bibliát, akkor tudja, hogy az abban szereplő személyek mindegyike aktívan politizált. És nekünk is az a feladatunk, hogy tegyünk Isten országáért...

2017. márc. 30. 15:08
 22/34 A kérdező kommentje:

"Szerintem alapvetően hibás a politikáról kialakított képed, ráadásul ezt néhány kiaragadott vers alapján teszed. "

Légyszi ne ítélj meg pár mondatból, hisz a kérdést sem értetted teljesen, illetve az idézőjelbe tett részt és a magyarázatot, így kicsit mindig félremész, elkanyarodsz. A versek nem kiragadottak, mert nem változtatják meg a szövegkörnyezet neki adott jelentését. Nem másolhattam ki az egész Bibliát, így ebből nézve tényleg kiragadott. Ne engem kritizálj és akarj oktatni, hanem mond el a véleményed, ahogy Te látod, saját szemszögemből, ne engem akarj oktatni, megváltoztatni!Mond azt, hogy nem értesz egyet velem. Köszönöm

"Szóval összeségében a politika nem ördögtől való és a politikusok is lehetnek keresztények, hívők. "

Köszi, értem a véleményed, nem ez volt a kérdésem, és nem is ebből a szemszögből

2017. márc. 30. 15:17
 23/34 A kérdező kommentje:

@20, világos voltál:) Köszi

@21: "Egy keresztény ember számára ez nemcsak megengedett, de kötelessége is. "

Ezt kifejtenéd? Mert ez így túl általános

"Tetszik vagy nem, az ember nem önmagában létezik, hanem minden esetben egy (vagy több) társadalom tagja, amelynek szabályai alól nem vonhatja ki magát. "

Egyértelmű, a Biblia is ezt írja

"Ha valaki olvassa a Bibliát, akkor tudja, hogy az abban szereplő személyek mindegyike aktívan politizált."

A gyülekezeti ügyekre gondolsz? ("A politika görögül a közösség ügyeivel való foglalkozást jelenti"). Én nem ebben az értelemben tettem fel a kérdést

"És nekünk is az a feladatunk, hogy tegyünk Isten országáért..." Ez tény, de nem biztos, hogy a világi politizálás feltétlen a jó út

Köszi a válaszod

2017. márc. 30. 15:23
 24/34 A kérdező kommentje:

"Tételezzük fel, hogy egy x államban minden ember megtért hívő lesz. "

Annyit még, hogy nem egy utópisztikus államra nézve tettem fel a kérdést, hanem a mai, aktuális állapotokra hivatkozva. Maradjunk a témánál, ha lehet, ne kalandozzunk. Köszi

2017. márc. 30. 15:40
 25/34 anonim ***** válasza:
Ma az újjászületett keresztény minden jótette politika. A testi és a lelki jó cselekedetek egyaránt. A szegények és a betegek segítése, a tanítás, meg a többi is mind politika, mivel vannak olyan politikai erők, amelyek szerint ez nem a közösség, hanem az egyén gondoskodjon magáról.
2017. márc. 30. 17:12
 26/34 anonim ***** válasza:
[link] :)
2017. márc. 31. 08:12
 27/34 A kérdező kommentje:

@25 köszi, de ez sem a kérdésre válasz:(

"Azt tapasztalom, hogy a keresztények egy része aktívan szidalmazza, gúnyolja a kormányt, ami ütközik a fenti Igékkel. Nem FIDESZ-es vagyok, hanem kíváncsi a testvérek véleményére. A kérdésben lévő "politizálhat" szót ennek fényében értelmezzétek, kérlek"

@26, videót köszönöm, megnézem majd

2017. márc. 31. 08:51
 28/34 anonim ***** válasza:

Keresztény: Jézust követő

Jézus politizált? Szidta a római rendszert, pl.?

A válasz megadja a választ a kérdésedre.

2017. márc. 31. 12:17
 29/34 A kérdező kommentje:
@28: egyetértek
2017. márc. 31. 12:54
 30/34 Alex Fly ***** válasza:

@27: a politika nem azt jelenti, hogy szidjuk a rendszert. Aktív részvételt jelent a közösség ügyeiben.

@28: Ábrahám, József, Mózes, Illés, Eszter, Dániel... csak a legismertebbek, akik hívőként komolyan politizáltak. De ha csak újszövetségi példát fogadsz el, akkor Keresztelő János.

2017. márc. 31. 17:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!