Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki a nagy sokaság a Jelenések...

Ki a nagy sokaság a Jelenések könyvében, és ki a száznegyvennégyezer?

Figyelt kérdés

2017. márc. 29. 18:29
1 2 3
 21/27 KZitus ***** válasza:
bocsi kérdező, hogy nem a kérdéseddel foglalkoztam...de szívesen folytatom, ha érdekel :-)
2017. ápr. 23. 16:26
 22/27 anonim ***** válasza:

Vidiripi

KZitus!

Én azt szedtem pontokban ami nem egyezik azzal amit írsz és amit olvashatunk a Bibliában!

Soha nem foglalkoztam azzal hogy milyen hamis vádakkal illeték Jézust.

Csalamádét életemben nem készítettem még. De amúgy ettem már és finom!

"De ez szomorú, mert ezt tették Krisztussal is mielőtt megölték."

Krisztus szavait nem tudták kiforgatni és amikor válaszolt az sokszor úgy kezdte hogy meg van írva! Illetve mindig az Írásokból idézett!

Jézust azért ölték meg mert a szanhedrin féltette a hatalmát. Mert ők csak annyit láttak hogy mekkora hatással van az emberekre Jézus. Vakok és süketek voltak. Pedig! "...Soha ember még így nem beszélt, mint ő!" (János 7:46)

2017. ápr. 23. 19:16
 23/27 KZitus ***** válasza:

22-es

Igen kedves Vidiripi pont erről írtam.

2017. ápr. 24. 11:02
 24/27 anonim ***** válasza:

Vidiripi

KZitus te nem erről írtál. Te arról írtál hogy a Lukács 12:32 szerint a kicsiny nyáj lesz az égi királyságban. De ott nincs szó égi királyságról.

De amennyiben pont erről írtál ahogyan fogalmazol. Akkor nem meglepő hogy én is arról írok?

Ez miért lehet szerinted?

2017. ápr. 24. 11:20
 25/27 KZitus ***** válasza:

bocsi kérdező, de még a "kicsiny nyájnál" tartunk....:-)

Vidipiri

"Te arról írtál hogy a Lukács 12:32 szerint a kicsiny nyáj lesz az égi királyságban. De ott nincs szó égi királyságról."

pontosan az égi királyságról szól. Még egyszer:

Luk 12:32 "Ne félj, kicsiny nyáj, mert a ti Atyátok helyesnek látta, hogy nektek adja a királyságot." - honnan tudjuk, hogy itt égi királysáról van szó? több helyen ís ír erről a Biblia, de egyet idéznék:

Jelenések 5:9,10: "És új éneket énekelnek: „Méltó vagy rá, hogy elvedd a tekercset, és felnyisd a pecsétjeit, mert levágattál, s véreddel embereket vettél meg az Istennek minden törzsből, nyelvből, népből és nemzetből,  és királysággá és papokká tetted őket a mi Istenünknek, és királyokként fognak uralkodni a föld felett.”

Ha Krisztus királyként az égből fog uralkodni a föld felett, akkor a "kicsiny nyáj" tagjai is az égben lesznek vele, mert a vers szerint a földről vett embereket, akik szintén királyok és papok lesznek, és uralkodni fognak vele a föld felett.

Vagy te másként értelmezed?

2017. ápr. 24. 14:45
 26/27 KZitus ***** válasza:
bocsi a nevedet elírtam Vidiripi
2017. ápr. 24. 14:46
 27/27 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Az legyen a legnagyobb gond hogy elírtad a nevemet! :)

"Vagy te másként értelmezed?"

A szellem vezet de nem vagyok ihletett, így előfordul hogy tévedek!

2017. ápr. 25. 22:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!