Hogyan lehetne a katolikus vallásnak egy normálisabb
jelképe mint a kereszt?
21/38 A kérdező kommentje:
Azzal szintén egyetértek, hogyha intelligensebbek az emberek életben hagyják Jézust. Egyébként ahogy már említettem, van valószínűsége, hogy túlélte az egészet és megnősült, - van ilyen teória - viszont ebben az esetben az egész vallás egy komoly melléülés, de még így is értékes tanításokkal. Egyébként több tanítással szintén vitatkoznom kell..
"túlélte..."
Azt mondom, hogy bátornak kell lenni és kipróbálnia annak, aki ezt hirdeti. Jól ostoroztassa és veresse meg magát, vigye a súlyos keresztfát, szegeltesse magát a keresztre, ládzsával nyitassa fel oldalát. Ha ezt a napos szenvedést túléli minden orvosi segítség nélkül, majd elgondolkodom a lehetőségen.
2017. márc. 26. 19:27
Kedves Kérdező!
Hozzászólásaid,kérdésed,eleinte naiv tudatlanságról szóltak,de utóbbi gondolataid kiábrándítottak.
Kisegítőiskolába jársz,vagy valami istentelenképzőbe?
2017. márc. 27. 05:19
24/38 A kérdező kommentje:
A hipotézisem meglévő teóriák és vallási nézetek összegzése. A reformáció foglalkozott már ezekkel a kérdésekkel. Azokon a templomokon már másféle szimbólum van, szerintem ugyanilyen következtetésekből kiindulva. Sokan pedig tudományos alapon ateisták. Isten létéről/nemlétéről, létének milyenségéről szintén sokféle teória van akár csak ha a teremtéstörténeti hipotéziseket nézzük. Inkább a különböző nézeteket szeretném ütköztetni hátha előrébb jutunk valamiben. Egymás minősítgetését ugyanakkor nem tartom intelligensnek. Minősítgetni és dobálózni a legkönnyebb..értelmes, előre mutató gondolatokat megfogalmazni már sokkal nehezebb. Ha valaki annyira borzasztóan okos akkor írjon magyarázatokat, érveket de legfőképp illedelmes stílusban. Köszönöm!
Kisfijam! (Lányom?!)
Te magad minősíted! Az ilyen rőt ökörségek, mint például a protestáns egyházak által használt más szimbólumok, tudatlanságod jelzőfényei! Ezek nem a kereszt helyett, hanem az mellett szerepelnek!
2017. márc. 27. 15:33
János 15:13 "Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja barátaiért."
2017. márc. 27. 17:33
A igazi szeretet nem csak egy pozitív érzés valaki iránt, hanem áldozathozatal.
Nincs szeretet áldozat nélkül, erre emlékeztet a kereszt.
2017. márc. 28. 15:16
28/38 A kérdező kommentje:
Szerintem pozitívabban és illedelmesebben is lehet vitatkozni dolgokról. Intelligens ember nem úgy vitatkozik, hogy leszólja a másikat, hanem elmagyarázza és érvel saját vélt igaza mellett. Lingvisztikailag a húsvét sem pozitív szó, hiszen az "vét aki húst eszik". Még ez az ünnep is sántít, hiszen egy ember halálát (meggyilkolását) nem lehet ünnepelni, sem ünneppé nyilvánítani..
Nézőpont kérdése, szerinted Krisztus nem méltó ünneplésre, de a keresztények számára húsvét a legnagyobb ünnep.
2017. ápr. 11. 17:57
30/38 A kérdező kommentje:
Szerintem viszont igen, csak nem a halálát kell azzá tenni. A tanítása értékes csak sokminden összevissza ki van forgatva..
Kapcsolódó kérdések: