Hogyan lehetne a katolikus vallásnak egy normálisabb jelképe mint a kereszt?
#9!
Szerintem Jézus szavai nem azt jelentik, hogy mindenki menjen jeruzsálembe, keressen fel néhány zsidót és rómait, aztán szegeltesse magát keresztre.
A tetteknek következményei vannak, amelyek szenvedést okoznak. Ha nincsenek tettek, akkor is van szenvedés, mert az ember a gondolataitól szenved. Általában nem a dolgok, történések okozzák a szenvedést, hanem a valóság tagadása és az arról alkotott vélemény. Aztán a felfedezés öröme, hogy a szenvedés, boldogtalanság is csak egy gondolat, amelyet kidobhatok.
Hogy az egyház mit akar azt nem tudom, de, hogy az esszencia ott van a keresztben az tuti.
szerintem inkább vasszüzet kéne hordanotok a nyakatokban vagy kínok körtájét, esetleg máglyát, kereket a sok kerékbe tört emlékére
mivel a katolikus történelemben több kínzóeszközt használtak és találtak fel mint ahányat fel tudnék sorolni így a kereszt a legfinomabb jelkép a terrorra amit képvisel
"A kereszt lényegében egy középkori kivégzőeszköz, mely bármit is társítunk hozzá visszatetsző."
Egészen pontosan ókori kivégző eszköz, és már az Ősegyház is használta jelképként. Az 1. század második feléből feltártak egy keresztény oltárt, és azon bizony egy kereszt látható.
Üdv,
Dante
kedves kérdező
értem az előttem szóló megnyilvánulásodat, de ha irdatlanul szájba váglak minden nap és utána közlöm veled az erőszak ellen vagyok akkor minimum hülyének nézel
mindent annak tartanak amit mutat
ha erőszakosan rád erőltetnek valamit pl, kötelező hittan, vasárnapi boltzár, aburtusz ellenesség (akkor is ha nyilvánvalóan az anya életét veszélyezteti stb) akkor az amúgy toleráns emberréteg is felháborodik
erre szokták azt mondani a hűdekeresztények hogy keresztényüldözés, ez nem üldözés hanem reakció az erőszakos térítésre
ha valamit nem akarsz és rád erőltetik az a normális válaszreakció hogy ellenállsz
Magyarország nem egy templom!!! vallásszabadság van abban hiszel amiben akarsz egészen addig amíg a másiknak nincs belőle sem hátránya sem kára
a kötelező hittan pl kár, megkülönböztetés hisz pl egy buddhista gyermek elméjét mérgezik a keresztény terror tanaival
"Jó, de lényegében szeretetet tanít a vallás, tehát a jelképe inkább valamilyen szeretetszimbólum kell legyen, mert így minimum egy 18+ karika a templomajtóra.. a vallás fő mondanivalója nem a szenvedés hanem a szeretet.."
>A keresztény tanítás szerint Krisztus áldozata kifejezi a szeretetet az emberiség iránt, ezért a kereszt erre alkalmas jelkép.
"Az Isten pedig a mi hozzánk való szerelmét abban mutatta meg, hogy mikor még bűnösök voltunk, Krisztus érettünk meghalt." (Rm 5,8)
Persze nyilván, erről lehet vitázni, hogy ez tényleg így van-e.
18+ karika? Ha olvastad a Bibliát, akkor tudnod, hogy a szent írók nem cenzúráztak, elég durva dolgok is vannak benne.
Dante
Nem középkori és nem kivégzőeszköz. :D
Annyit megsúgok, hogy Jézus előtt 4-5 ezer évvel már használtak kereszt szimbólumot.
Ha nem vagy teljes technikai analfabéta, magad is könnyen utánajárhatsz.
Nyilván lehet vitázni. Én magam is kétségbe vonom Isten szeretetét, hiszen ártatlan gyerekek halnak éhen a világban, a fenti bibliai ige semmit sem bizonyít.
De érdemes-e vitázni? Fundamentalistákkal biztos nem...
(Dante voltam)
Hogyha Hozzád járulunk, szemünk könnybe lábad,
S úgy csókoljuk jó Urunk, drága keresztfádat.
Amelyen kegyetlen kínozták szent tested,
Amelyet szent kebled drága vére festett.
Krisztusnak szent keresztje győzedelmi zászlónk,
Amellyel megszerezte üdvünket Megváltónk.
Hitünknek, üdvünknek drága szent jelvénye,
Szent kereszt, te jelezd: mily nagy hitünk fénye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!