Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerinted, ez bűn?

Szerinted, ez bűn?

Figyelt kérdés

Egy idősebb hölgy ismerősöm kérdezett erről.

Akkor választ nem találtam,de a levegőt is keresgélnem kellett.

A házaspár,és szomszédjuk évtizedek óta éltek jó szomszédságban,egy alföldi községben.A feleségnek ki kellett venni a méhét,s azután a szexet úgy kívánta,mint a gyakori hasmenést.A szomszédban,a férjet érte nagy baj,mert a prosztatája eltávolításakor elvesztette az összes férfiasságát.

A gondok megoldását az asszonyok kezdték.Elmesélte az egyik,hogy milllyen kínokat kell kiállnia,amikor az urára rájön a kangörcs,s a másik,hogy hidegzuhany alá kell állnia,amikor rátör a vágy tüze,hisz az urának minden nap csütörtök.

Jóasszonyokként,uruknak mindketten megosztották az új híreiket.

A meddősített asszony kezdeményezett,és elhíva a szomszédasszony urát,egy kis piaci nézelődésre,amikor az ura megint irgalmatlan kangörcsével háborgatta külső,és belső harmóniáját.A szemszédúrnak nehezen esett le a tantusz,de a piacon ő is szeretett kóvályogni,s így engedett a hívásnak.Némi késéssel jött rá,a szomszéd béketeremtő tevékenységére.Eleinte piszkálta a csőrét,de belátta,hogy a megoldás,mindenkinek kedvez.

Volt,hogy a másik szomszéd,-megsejtve a huncutkodást-,mig a szomszédasszony,meg a komája a piacon lófrált,rázörgetett a szomszédra,meg annak barátosnéjára,míg azok,testi-lelki hiányosságukat odabent közösen elégítgették komótosan,öregesen.Az asszony,a piacról hazatérve jól megadta a kofnyeleskedő szomszéd beosztását.Mindenki törődjön a magabajával,mert különben nagy baj lesz,s a szomszéd tudta,hogy az,nem beszél a levegőbe!Jobb lesz becsukni a szemét,míg a szomszédasszony ki nem piszkálja azt.

Ezután,a szomszédok felváltva hívták egymást piacra,a nagybótba,vagy daráltatni a malacoknak attól függően,hogy melyik hivesnek akadt hamarabb gondja a hormonjaival,nem ritkán,másnaponta.

Na,most légy okos!Erre köss masnit!Mit mondhat erre,egy jó keresztény?

2017. márc. 25. 09:30
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
5%
Én úgy látom a történet minden szereplője elégedett.Akkor?
2017. márc. 25. 09:36
 2/16 anonim ***** válasza:
37%
Az egyház szerint erkölcstelen (szekták szerint bűn), szerintem nem.
2017. márc. 25. 09:49
 3/16 KZitus ***** válasza:
54%

Lucifer korrekt választ írtál :-)

és a Biblia szerint? mert csak az számít nem? Mert a bűn fogalmát Isten határozza meg. nem így gondolod?

Az emberek szerint semmi sem bűn, amit személyesen nem tartanak annak:-)

2017. márc. 25. 09:59
 4/16 anonim ***** válasza:
4%
Így van és minden bűn amit személyesen annak tartanak.
2017. márc. 25. 10:01
 5/16 anonim ***** válasza:
42%
Ezt érthetőben is megfogalmazhattad volna. Unatkozó trollkodó kérdező. A kereszténység szerint akkor is bűnt követtek el! A házastárs megcsalása halálos bűnnek számít, nincs rá indok, akkor se, ha "nagyon kell".
2017. márc. 25. 10:31
 6/16 anonim ***** válasza:
5%

"és a Biblia szerint? mert csak az számít nem? Mert a bűn fogalmát Isten határozza meg. nem így gondolod?

Az emberek szerint semmi sem bűn, amit személyesen nem tartanak annak:-)"

Ha nem baj,hogy én is válaszolok rá:

A Bibliában bűnnek tartják az ölést.De ha valaki szombaton dolgozik,azt is.Meg a paráználkodást is.De ilyenkor nem bűn az ölés,mindhárom esetben nyugodtan halálra lehet kövezni az illetőt.

Ha csak a Biblia számít..."Isten szent emberei" akik végrehajtották a kivégzéseket nem lakoltak halállal,sőt,nemes tettet hajtottak végre "Isten" szemében...vajon miért?

Talán mert ők hozták a törvényeket?

Jó kis politika ez:"Ha te csinálod bűn,ha én,akkor nem"

2017. márc. 25. 10:42
 7/16 KZitus ***** válasza:
68%

bocánat kérdezző, de már elmentünk kissé a kérdésedtől...

6-os

Már megint Istent hibátatod a félreértésed miatt!!! Mert félreérted a bűn fogalmát.

Nem mi emberek határozzuk, határozhatjuk meg mi a bűn, és mi nem az! Erre nem kaptunk jogot Istentől(mint arra sem, hogy az emeber uralkodjon az emberen).

Ha Isten azy mondjam hogy halálos bűn az ölés, a paráznaság stb, akkor JOGA van ítéletet mondani és végre is hajtani(hajtatni) az ítéletet. Most valószzínűleg azzal sem értesz egyet, hogy az ígéret földjéről teljes nemzeteket tüntetett el, semmisített meg és a zsidó népet "ültette" helyükre. De tudod az okát miért kellett elpusztulniuk? Tudod mennyi évet várt Isten, hogy rettenetes isteneiknek ne végezzenek undorító szertartásokat? Tudod mennyire kegyetlen népek voltak azok? Nos mivel ezekben a dolgokba nem igen vagy eléggé tájékozott ezért ne mond ítéletet Isten felett.

Isten hozza, hozzta MINDIG a törvényeket, amelyeket az ember rendre nem tart meg.

Például a "ne ölj" ma is érvényben van. Ma is minden ember vérét számon kéri Isten. De mit csinál az ember? Törvényesen megengedi, hogy megöljék az anyaméhben a gyermekeket, hogy háborúban öljék az embereket, és hány embert ölnek meg a világon(pl.rendőr) amelyekért nincsen felelősségrevonás.

"Jó kis politika ez:"Ha te csinálod bűn,ha én,akkor nem" - Istennél nincsen ilyen! Neki joga és hatalma van minden ember feleett: ítélni és megtartani is. De erre az embernek SOHA nem adott jogot! Persze most folytathatnám ebben milyen szerepe van a szabad akaratnak....de jelenleg nem erről van szó, ez másik téma.

2017. márc. 25. 11:48
 8/16 anonim ***** válasza:
97%
Isten szerint bűn a házasságtörés MINDEGY MI AZ INDOK. Tök mindegy mit gondolnak az ide írók vagy akár maguk az érintettek. Isten szava számít és ő nem szekta. Amúgy szerintem is bűn. Gusztustalan négyes.
2017. márc. 25. 16:12
 9/16 anonim ***** válasza:
36%

Zitus:)

Inkább te érted félre,amit írtam.Olvasd el légy szíves,még egyszer.

Arra akartam rámutatni,hogy az ószövetségi zsidók milyen rafinált módon hozták meg a saját törvényeiket,hogy ún.kiskapukat hagyva mindig megindokolhassák az erőszakos tetteiket.

ISTENRE HIVATKOZVA.

Tehát nem Istent hibáztatom.

Annyira jól sikerült nekik,hogy még te,és veled együtt több millió hívő sem kérdőjelezi meg.

2017. márc. 25. 18:13
 10/16 anonim ***** válasza:
41%

9-es

Valóban nem hibáztatod azt az istent, akit te teremtettél magadnak. De az igaz Istent mégis hibáztatod, aki nem kímélte a törvényei ellen lázadókat, és kivégeztette őket.

2017. márc. 25. 18:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!